Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

6 / 2018

 

Design Forum Talk – tallenteet nyt katsottavissa!

Järjestimme toukokuun lopulla vuoden ensimmäisen DESIGN FORUM talk -tilaisuuden tutussa Kellohallissa Helsingissä. Siinäkin teemana oli uusi muotoilu, joka auttaa rakentamaan ja kehittämään muuttuvaa maailmaa ja yhteiskuntaa. Puhujina olivat professori Markku Wilenius Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, kaupunkikehitysjohtaja Inari Virkkala Keravan kaupungilta, Hellonin Lead Service Designer Juha Kronqvist ja design- ja asiakaskokemusyksikön päällikkö Tuomas Manninen OP:stä. Puhetta johti Ia Adlercreutz Co-foundersilta ja aamupäivän sisältöjä esitteli Design Forum Finlandin Petteri Kolinen. Jos et päässyt paikalle, löydät videotallenteet täältä!

Markku Wileniusta me myös haastattelimme, hänen haastattelunsa voit katsoa täällä!

DESIGN FORUM talk: Designin uusi aalto
23.5.2018 Kellohalli, Helsinki

LUE LISÄÄ

 

 

 

Fiskarsin kesä

Muotoilukesän ykkösretkikohteita on aina Fiskars. Hieno vanha teollisuusmiljöö, työpajat ja puodit sekä kiinnostavat ja yllättävät kesänäyttelyt takaavat, että katsottavaa on runsaasti. Toinen tämän vuoden kesänäyttelyistä on nimeltään Fiskars Summer House. Helsinki Design Weekiäkin tuottavan Luovi Productions Oy:n näyttely esittelee yhdeksän muotoilijan näkemykset suomalaistaiteilijoiden kuvitteellisista kesäkodeista. Fiskarsin taiteilijoiden, muotoilijoiden ja käsityöläisten osuuskunta Onoman näyttelyssä nähdään eurooppalaista keramiikkataidetta About Clay -katsauksessa. Mukana on yli 40 taiteilijaa kaikkialta Euroopasta.

Kuva: About Clay, Evi Blomqvist

Fiskars Summer House 15.6.–16.9.2018
Vanha Viljamakasiini, Fiskars

www.fiskarsvillage.fi

About Clay 13.5.–2.9.2018
Kuparipaja, Fiskars

www.onoma.fi
 

 

EcoDesign Circle: tuloksia näkyvissä

Design Forum Finland on ollut nyt parin vuoden ajan mukana Itämeren maiden EU-rahoitteisessa EcoDesign Circle -hankkeessa. Hankkeen pääkonferenssi oli Berliinissä 14.6. Siellä esiteltiin laajasti hankkeen tuloksia, mm. ReConsider Design -näyttely, Learning Factory for Ecodesign -työpaja, sähköinen Sustainability Guide -opas kiertotalouteen ja Design Forum Finlandin yhdessä Ethica Oy:n kanssa kehittämä EcoDesign Sprint -työkalu.

Circular Design Forumissa kerroimme Design Forum Finlandin kokemuksia EcoDesign Sprint -projektin pilottivaiheesta, jonka aikana Sprint toteutettiin yhteensä kuudessa eri asiakasyrityksessä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Kokemukset Sprintistä ovat olleet positiivisia ja yritykset ovat kertoneet sillä olleen vaikutuksia sekä lyhyen aikavälin toimintaan että pitkän tähtäimen strategiaan. Lisäksi ohjelmaan kuului lyhyt elinkaarimalliin pohjautunut työpajaharjoitus. Sprintistä ollaan koostamassa opasta, joka julkaistaan myöhemmin tänä syksynä.

Circular Design Forumissa oli mukana Suomesta myös keynote -puheenvuorolla Anne Raudaskoski, Ethica Oy sekä case-esittelyssä Peter Peltonen, RePack. Raudaskoski ja Peltonen osallistuivat myös paneelikeskusteluun teemalla Mindsets.

Circular Design Forum 14.6.2018 Berliini

LUE LISÄÄ