Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Lokakuu 2018


Muotoilu, arvo ja merkitys

Muotoilusta, arvosta ja merkityksestä puhutaan vuoden viimeisessä Design Forum Talkissa marraskuun lopulla. Muotoilun tuoma lisäarvo yrityksille on jo tutkitusti todennettu, mutta tavallisesti tämä lisäarvo on ollut taloudellista. Muotoilun mahdollisuuksista luoda toisenlaista arvoa on vasta alettu keskustella. Mitä tämä muotoilun tuoma toisenlainen arvo voisi olla ja miten se näkyy?

Tasoja on monia – ihmisten arki, yhteiskunnan rakenteet, globaalit järjestelmät. Länsimaiset tarpeemme ovat muuttuneet aineellisista aineettomiksi, joten vaikkapa alkuperällä tai aitoudella voidaan markkinoida tuotteita ja palveluja. Näin syvemmät merkitykset ja laajemmat tavoitteet nousevat esille jopa, kun tehdään jokapäiväisiä ostopäätöksiä. Monimutkaisten ongelmien kohdalla taas muotoilun käytöllä saadaan enemmän hyötyä ja tuloksia: esimerkiksi kokonaisvaltaisia ratkaisuja tai uusia näkökulmia, tai toimintamalleja, joiden suunnittelussa ihminen on lähtökohtana.

Mutta miten tämä tapahtuu käytännössä? Miten muotoilulla saatu arvo liittyy merkityksellisyyteen, tunteeseen, että asia on tärkeä? Miten muotoilulla luodaan merkitystä?

DESIGN FORUM talk: Muotoilu, arvo ja merkitys
28.11.2018 klo 13.00–17.00
Valkoinen Sali, Helsinki

LUE LISÄÄ