Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Marraskuu 2018Suomalaisen muodin puutarha

Garden on nimeltään uusi suomalaisen muodin keskus, joka avautui juuri aivan Helsingin keskustassa Kämp Gallerian toisessa kerroksessa. Avarassa ja elegantissa tilassa on putiikkeja, showroomeja, muutama kahvila ja ravintola, kirjakauppa ja tilaa erilaisille tapahtumille, vaikka tuotelanseerauksille. Suomalainen muoti ja varsinkin nuoret lahjakkaat suunnittelijat ovat viime vuosina herättäneet paljon huomiota myös kansainvälisesti, joten oli jo aikakin saada niille hyvä esiintymispaikka. Kämp Gallerian kakkoskerros houkuttelee myös arkkitehtuurillaan viettämään pidemmänkin aikaa suomalaisen muodin parissa.

www.kampgalleria.com/garden/

Kuva: Arela / Chris Vidal

 

 

 


#uusimuseo

Arkkitehtuuri ja muotoilu ovat kaksi alaa, joissa Suomen maine on laajalle levinnyt. Helsinkiin puuhataan parhaillaan uutta museota, jossa yhdistyisivät Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon toiminnot. Hanke sai alkunsa opetusministeriön ja Helsingin kaupungin sekä molempien museoiden taustalla olevien säätiöiden aloitteesta. Elokuussa julkistettiin selvitys, jossa puolletaan uuden yhteisen museon perustamista, lokakuussa perustettiin valmistelutyöryhmä ja ensimmäiset konseptit uudesta museosta on tarkoitus esitellä ensi helmikuun lopussa.

www.uusimuseo.fi

 

 

 

Slush valaisee joulukuun

Suomen syksyn megatapahtuma, maailman suurin startup-yritysten, rahoittajien ja median areena Slush tulee taas. Joulukuun alussa melkein 20 000 kävijää kuuntelee, katselee, kokeilee ja ihmettelee niin maailman huippupuhujia kuin massiivista lavastusta. Teemat vaihtelevat kryptotaloudesta yrityksen johtamisoppeihin ja uusista teknologioista eettisiin ja moraalisiin kysymyksiin. Pieni pala maailmaa muuttuu taas Helsingissä.

Slush 4.–5.12.2018
Messukeskus, Helsinki
www.slush.org

Kuva: Kai Kuusisto