Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Tammikuu 2019

 

Tukholmaan, tietenkin

Taas on aika lähteä Tukholmaan katsastamaan kalustesuunnittelun uusimmat trendit! Möbelmässan on esillä 5.–9.2. Mukana on taas hyvä joukko suomalaisia, ovathan messut edelleen Pohjoismaiden suurin alan tapahtuma. Moni ilmiö ja valmistaja ei myöskään koskaan ehdi Suomeen asti... Lisää kiinnostavia juttuja löytää samaan aikaan käynnissä olevalta Tukholman designviikolta. Ero meidän Helsinki Design Weekiimme: HDW on koko kansan designfestivaali, Tukholmassa taas keskitytään ammattilaisiin.

Kuva: SFLF 2019 / Designbaren – Pavillion & Tradition

Stockholm Furniture and Light Fair 5.–9.2.
www.stockholmfurniturelightfair.se
Stockholm Design Week 4.–10.2.
www.stockholmdesignweek.com
 

 

Antrei Hartikainen Pariisissa

Valitsimme viime elokuussa Vuoden nuoreksi muotoilijaksi puuseppämestari Antrei Hartikaisen. Palkinnon yhteydessä kerroimme uudesta yhteistyömuodosta Suomen Ranskan instituutin kanssa: vastedes Vuoden nuori muotoilija saa residenssijakson Pariisissa instituutin tiloissa. Antrei Hartikainen on ensimmäinen palkittu, joka pääsee kokeilemaan uutta ohjelmaa. Hänen Carte Blanche -näyttelynsä on parhaillaan esillä instituutin tiloissa ja pikkulinnut kertovat, että Antrein hienot kalusteet ovat jo käyneet kaupaksikin.

Kuva: Antrei Hartikainen, Plato-seinähylly / Kari Nyyssönen

Carte Blanche à Antrei Hartikainen
10.1.–13.4.2019 Institut finlandais, Pariisi

LUE LISÄÄ

 

 

 

HerääPahvi!

Design Forum Finlandin kiertotalousprojektit jatkuvat uudella yhteistyöhankkeella, nyt Tampereen ammattikorkeakoulun ja Luonnonvarakeskuksen kanssa. HerääPahvi! -hankkeessa kehitetään elintarviketuotannon sivuvirroista ja puukuidusta uudenlaisia pakkaustuotteita. Tuote- ja palvelukehityksen kaikissa vaiheissa on mukana myös muotoiluosaaminen. Hankkeelle on saatu rahoitusta EU:n sosiaalirahastosta ja se päättyy vuoden 2020 lokakuussa.

LUE LISÄÄ