Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Maaliskuu 2019
Kevät koittaa Vuoden Huipuille

Visuaalisen alan viestinnän suurin vuotuinen tapahtuma, Vuoden Huiput, on taas ajankohtainen. Maaliskuun alussa järjestettiin iso seminaari, kilpailun shortlista on julkistettu ja tulokset kerrotaan huhtikuun puolivälissä. Kilpailussa on aina lukuisia sarjoja, mikä osoittaa visuaalisen viestinnän laajaa kenttää ja monipuolisuutta. Tämänvuotinen Jokeri-sarjan aihe on hyvin ajankohtainen kokemuksellinen muotoilu. Mitä se sitten on, nähdään huhtikuussa.

LUE LISÄÄ
 

Tutustu EcoDesign Sprintiin!

Kehitimme työkalun, jolla yrityksille saadaan nopeasti ja tehokkaasti konseptoitua kiertotalouteen ja muotoiluun perustuvia liiketoimintaideoita. Olemme kertoneet EcoDesign Sprintistä jo aiemmin, ja lisää tietoa siitä löytyy täältä. Jos menetelmä ei ole ennestään tuttu, käypä katsomassa animaatio, jossa kerrotaan, mitä Sprintissä tapahtuu ja mitä sinä siitä hyötyisit! Reilun kahden minuutin mittaisesta visualisoinnista vastaa Raquel Benmergui.

KATSO VIDEO

 

 

 

Finnish Design Academy

Kun muotoilu muuttuu, muotoilijankin on muututtava. Alan koulutusta kehittämään perustettiin viime keväänä Finnish Design Academy -hanke. Sitä hallinnoi Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti, mutta opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan hankkeeseen kuuluvat kaikki Suomen muotoilukoulutusta antavat korkeakoulut ja yliopistot sekä Ornamo. FDA-hankkeen osa-alueet kattavat laajalti nykyisessä koulutuksessa havaittuja kehitystarpeita, mm. digitalisoitumista, kansainvälistymistä ja käytännön työelämässä tarvittavaa osaamista. Tavoitteena on vahvistaa muotoilualan koulutuksen asemaa kansallisessa innovaatioekosysteemissä.

LUE LISÄÄ