Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Syyskuu 2018

Kuukauden teema: kiertotalouden mukainen muotoilu

Muutaman viime vuoden ajan olemme Design Forum Finlandissa olleet mukana kiertotaloutta käsittelevissä hankkeissa. Termillähän tarkoitetaan niin raaka-aineiden, energian kuin tuotannon sivuvirtojenkin jatkuvaa kiertoa ja uusiutumista tuotantoprosesseissa niin, että taloudellinen kasvu jatkuu. Olemme osallistuneet kahteen osin EU-rahoitteiseen hankkeeseen (Hiilinielu Design Studio ja EcoDesign Circle), joissa molemmissa on etsitty uusia tapoja yhdistää kiertotalous ja muotoilu ja saada sitä kautta kestävää kasvua. Hiilinielu-hanke päättyi viime vuoden lopussa ja nyt on alkamassa uusi samoja teemoja jatkava Herää Pahvi -hanke, jossa myös olemme mukana. EcoDesign Circle jatkuu vielä ensi vuoteen.

Järjestimme viime syksynä suuren suosion saaneen Design <3 Circular Economy -teemapäivän Helsinki Design Weekillä. Uusimme tapahtuman tänä vuonna, vähän erilaisena: nyt Design Forum Talk <3 Circular Economy. Se järjestetään torstaina 13.9. jälleen Allas Sea Poolin tiloissa Helsingin keskustassa. Aamupäivän ohjelmassa on asiantuntijapuheenvuoroja kestävästä kehityksestä ja kiertotalouden mukaisista liiketoimintamalleista. Ääneen pääsevät myös yritykset, jotka jo käyttävät muotoilua strategisena työkaluna kestävän kehityksen mukaisessa liiketoiminnassa.

Iltapäivällä esittelemme EcoDesign Sprint -ohjelman kokemuksia ja hyötyjä. EcoDesign Sprint on intensiivinen kolmipäiväinen koulutus- ja kehittämisohjelma, joka on suunnattu erityisesti pk-yrityksille ja muotoilutoimistoille. Pk-yrityksille ohjelma tarjoaa konkreettisen ja nopean palvelu/tuotekehitysprosessin, jossa kiertotalous on otettu huomioon. Muotoilutoimistoille se on hyvä mahdollisuus oppia ja omaksua kiertotalouden periaatteet osaksi omaa palveluportfoliota. Design Forum Finland on kehittänyt EcoDesign Sprintin osana EcoDesign Circle -hanketta ja ohjelmaa esittelevä julkaisu julkistetaan myös tilaisuudessa.

Tilaisuuden puhujat tulevat Suomesta, Pohjoismaista ja Alankomaista, jonka Suomen suurlähetystön kanssa olemme jo vuoden verran tehneet yhteistyötä muotoilukeskustelujemme järjestelyissä. Lisää tietoa teemapäivästä ja mm. ohjelma ja puhujakuvaukset löytyvät verkkosivuiltamme. Näin rakennetaan tulevaisuuden muotoiluliiketoimintaa!

Design Forum Talk <3 Circular Economy
13.9.2018 klo 9–16
Allas Sea Pool, Helsinki

LUE LISÄÄ