Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Newsletter

Syyskuu 2018

 

Nordic Design Resource

Nordic Design Resource on hanke, jossa pyritään kokoamaan yhteen faktaa pohjoismaisesta muotoiluosaamisesta. Hankkeen takana ovat muotoiluorganisaatiot Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa ja sitä tukee Nordic Innovation. Nyt ovat tutkimuskohteena muotoilijat viidessä Pohjoismaassa. Tietoa kerätään mm. muodollisesta tai työn kautta saadusta koulutuksesta ja osaamisesta, arvon luomisesta ja muotoilun tarpeesta. Jos pidät itseäsi muotoilijana, vastaa kyselyyn! Aikaa on 24.9. saakka.

Vastaa kyselyyn täällä!

 

 

 

 

Strategisen muotoilun valmennus

Nyt ovat viimeiset hetket hakea mukaan maksuttomaan Strategisen muotoilun valmennukseen! Koulutusohjelman tavoitteena on kasvattaa siihen osallistuvien yritysten ymmärrystä strategisesta muotoilusta ja sen käytöstä. Tätä kautta luodaan edellytyksiä kasvulle ja liiketoiminnan kehittymiselle.

Design Forum Finland pilotoi viime syksynä yhdessä BusinessOulun kanssa ensimmäisen Strategisen muotoilun valmennuksen, joka osoittautui tarpeelliseksi ja kiinnostavaksi. Nyt tällainen ohjelma toteutetaan Tampereella neljänä puolen päivän mittaisena sessiona lokakuussa. Kukin päivä keskittyy yhteen keskeiseen osa-alueeseen muotoilun strategisessa hyödyntämisessä ja valmentajina toimivat kokeneet muotoilun asiantuntijat ja ammattilaiset.

Valmennuksen osallistujiksi haetaan nyt innovatiivisia ja kansainvälisen potentiaalin omaavia eri alojen yrityksiä, joilla on selkeä halu kasvaa ja rakentaa kestävää liiketoimintaa designin avulla. Niiden kehittämistavoitteet voivat olla esimerkiksi teollisen muotoilun tai palvelumuotoilun, digitaalisten palveluiden tai brändinrakentamisen alalla. Mukaan valitaan yrityksiä, jotka eivät itse tarjoa muotoilu- tai suunnittelupalveluita.

Lue lisää ja hae mukaan täällä!

 

 

 

WORTH: kansainvälinen verkostoitumisprojekti

WORTH on jo muutaman vuoden käynnissä ollut EU-rahoitteinen kansainvälinen projekti, jonka tavoitteena on koota yhteen muotialaa, pk-yrityksiä ja teknologiayhtiöitä. Ohjelmassa verkotetaan suunnittelijoita ja valmistajia ja etsitään uusia muotoiluvetoisia kumppanuuksia. Sen kautta yritykset ja luovan alan tekijät saavat mm. mentorointia, rahoitusta ja markkinaselvityksiä. Mukaan kaivataan myös suomalaisia yrityksiä ja designereitä! Toisen kierroksen haku päättyy 24.10.

LUE LISÄÄ!