Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Elokuu 2015

VUODEN NUORI MUOTOILIJA 2015

Kuka on vuoden 2015 nuori muotoilija? Se paljastetaan keskiviikkona 2.9. klo 11 alkavassa lehdistötilaisuudessa. Juryn mukaan palkittu on kannustava esimerkki nuoresta ja ennakkoluulottomasta muotoilualan yrittäjästä, joka on onnistunut kaupallistamaan innovaation ja rakentamaan kokonaan uuden tuotesegmentin muotoilua hyödyntäen. Vuoden nuoren muotoilijan työtä esittelevä näyttely avautuu yleisölle to 3.9. Design Forum Finlandin popup-näyttelytilassa osoitteessa Unioninkatu 25. Näyttely on avoinna Helsinki Design Weekin aikana ja toimii myös tapahtumapaikkana. Vuoden nuoreen muotoilijaan voi tutustua näyttelyssä la 12.9. klo 12 ja 14.

Vuoden nuori muotoilija 2015, 3.–19.9.2015
Unioninkatu 25 (Torikorttelit), Helsinki
www.designforum.fi/vnm2015


JANNE KYTTÄNEN WORKSHOP HABITARESSA

3D-tulostuksen suomalainen pioneeri Janne Kyttänen tulee puhujaksi to 10.9. Habitaressa järjestettävään muotoilija-workshoppiin. Työpajassa Janne Kyttänen kertoo omasta suunnitteluprosessistaan ja kansainvälisestä toiminnastaan. Osallistujilla on myös mahdollisuus esitellä omia hankkeitaan ja pohtia 3D-tulostamisen uusia tuotannollisia mahdollisuuksia. Maksulliseen seminaariin voi ostaa liput Messukeskuksen verkkokaupasta.

Janne Kyttänen Workshop: 3D Printing and Design Integration
to 10.9.2015 klo 9–12
Helsingin Messukeskus, Habitare

MUOTOILUN ROAD SHOW TAMPEREELLA

Seuraava Muotoilun Road Show tarttuu ajankohtaiseen aiheeseen: teollisuusyritysten liiketoiminnan tehostamiseen. Muotoiluosaamisella on paljon käyttökohteita käyttäjäkokemuksen parantamisesta yrityksen identiteetin kehittämiseen. Monipuolinen ohjelma esittelee muotoilun hyödyntämistä eri näkökulmista. Ilmoittaudu täältä!

Muotoilun Road Show 15.9.2015 klo 9.00–11.30
Alihankintamessut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

HELSINKI DESIGN WEEK ALKAA!

Taas on muotoilun teemaviikkojen aika Helsingissä! HDW:n avajaisia juhlitaan torstaina 3.9. ja kymmenen päivän aikana kaupunki pullistelee mielenkiintoisia tapahtumia. Tämän vuoden teema Aikakone pyrkii muotoilemaan tulevaisuutta mm. kaupungeissa. Viikon päämajana toimii L3 Muotoilumakasiini Jätkäsaaressa. Kuva Kaupunginmuseo / Kari Hakli

Helsinki Design Week, 3.–13.9.2015

MUOTOILIJAN ROOLI STARTUPISSA

Design Forum Finland järjestää syksyn ensimmäisen Miniseminaarin otsikolla Muotoilijan rooli startup-yrityksessä. Ajankohta on ti 8.9.2015 klo 9–10.30 ja paikka DFF:n popup-näyttelytila osoitteessa Unioninkatu 25. Tarjolla on pientä aamupalaa ja samalla voi tutustua Vuoden nuoren muotoilijan näyttelyyn. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittaudu jo tänään täällä!

OPENHOUSEHELSINKI

Suljetut ovet aukeavat taas, kun OpenHouseHelsinki-tapahtuma päästää kiinnostuneet tutustumaan tavallisesti yleisöltä suljettuihin paikkoihin. Maksuttomat opastetut kierrokset vievät mm. metrotunneleihin, kirkontorniin ja suurlähetystöön. Arkkitehtuurikierrokset taas esittelevät uusia rakennuskohteita kaupunkilaisille.

OpenHouseHelsinki, 11.–13.9.2015

KASVUA AASIAAN – MUISTA KYSELY!

Team Finland kartoittaa parhaillaan luovien alojen yritysten kasvutavoitteita ja tarpeita Aasian markkinoilla. Nyt on mahdollisuus vaikuttaa! Luovan alan yritysten näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta kerätään kehitystyön pohjaksi ja jokainen vastaus on tarpeellinen.