Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Kesäkuu 2015

PETTERI KOLINEN DESIGN FORUM FINLANDIN JOHTOON

Design Forum Finlandin uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty 1.8.2015 alkaen teollinen muotoilija, MA, Petteri Kolinen. Design Forum Finland keskittyy uudistetun strategiansa mukaisesti jatkossa aiempaa vahvemmin yritysten palvelemiseen ja muotoiluosaamisen tuottaman kilpailuedun edistämiseen.

Kolisella on pitkä kokemus erilaisista muotoilualan johtotehtävistä hyvin erilaisilta toimialoilta. Kolinen työskenteli vuosina 1993–2007 Nokialla muotoilijana ja erilaisten tiimien vetäjänä ja mm. Keilaniemen pääkonttorin muotoilustudion päällikkönä. Tämän jälkeen hän toimi Martelan johtoryhmän jäsenenä ja muotoilujohtajana. Design Forum Finlandiin hän siirtyy Nanson luovan johtajan tehtävästä.

”Suuri intohimoni on tuoda Suomesta löytyvää huipputason luovaa osaamista ja yritysmaailmaa yhteen. Maailman muuttuessa suomalaisten yritysten pitää nostaa tuotteiden ja palveluiden houkuttelevuutta pärjätäkseen globaalilla kilpailukentällä. Siinä muotoilulla on ratkaiseva rooli”, sanoo Petteri Kolinen.

Lue lehdistötiedote


PENTAGON DESIGN VOITTI ENSIMMÄISEN DESIGN SPURTIN

Design Spurt on Design Forum Finlandin toimintamalli, jossa etsitään uusia yhteistyömuotoja muotoilutoimistojen ja yritysten välille. Ensimmäisessä, yhdessä biolääkeyhtiö AbbVien kanssa toteutetussa hankkeessa haettiin muotoilun keinoin uusia ratkaisuja Parkinsonin taudin hoitoon. Hankkeen voittajaksi valittiin Pentagon Design ehdotuksella "Better Life with Parkinson's".

AQUA ROBUR VOITTI RUOTSIN VENTURE CUPIN

Ruotsin tärkeimmän liikeideakilpailun Venture Cupin voitti Aqua Robur -työryhmä vesijohtojen vuotoja ilman sähköliitäntää ilmaisevalla menetelmällään. Yksi työryhmän jäsenistä on Lahden muotoiluinstituutissa opiskellut teollinen muotoilija Liisa Karttunen. Muut työryhmän jäsenet ovat Niklas Johansson ja Pablo Bardossy ja kaikki ovat göteborgilaisen Chalmersin teknillisen korkeakoulun School of Entrepreneurship -maisteriopiskelijoita.

MUOTOCO-HANKE PÄÄTTYI

Muotoco-hankkeen tarkoitus oli innostaa Tampereen seudun yrityksiä hyödyntämään muotoilua liiketoimintansa kehittämisessä. Hankkeen tilaajana ja rahoittajana olivat Tampereen seudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea Oy ja Pirkanmaan Ely-keskus. Hankkeen toteutti tamperelainen Kinos Koordinaatio Oy yhteistyössä Suomen Muotoilusäätiön kanssa.

DESID: TUTKIMUS PALVELUMUOTOILUN KÄYTÖSTÄ

DeSID (Design for Service Innovation and Development) on brittiläinen tutkimusprojekti, jonka tavoitteena oli kartoittaa palvelumuotoilun tilaa ja käytäntöjä. Se esitteli kuusi case-esimerkkiä ja 49 kansainvälistä palvelumuotoilutoimistoa. Tutkimusraportti on monipuolinen katsaus palvelumuotoiluun ja antaa keinoja sekä muotoilutoimistoille että niiden asiakkaille ymmärtää muotoilun käytön hyödyt. 

www.de-sid.info

KASVUA AASIAN MARKKINOILTA?

Team Finland kartoittaa luovien alojen yritysten kasvutavoitteita ja tarpeita Aasian markkinoilla. Tavoitteena on löytää ratkaisuja ja toimintamalleja, joilla yrityksiä voi tukea. Nyt toivotaan luovien alojen yritysten näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta, jotta alakohtaisesti sopivia ratkaisuja päästään kehittämään. Osallistu kyselyyn: http://goo.gl/forms/8KgtDK5tS2

DESIGN FORUM FINLAND MUUTTAA

Design Forum Finland muuttaa Dianapuiston varrelta lähelle Kauppatoria. Uusi osoitteemme 1.7.2015 alkaen on Unioninkatu 24, 3. krs.