Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Maaliskuu 2015

WE LIVE HERE -HANKE ONNISTUI YLI ODOTUSTEN

Yksi Tukholman designviikon puhutuimpia tapahtumia oli Iceland Design Centren ja Design Forum Finlandin yhdessä toteuttama WE LIVE HERE -hanke, suomalaisella ja islantilaisella muotoilulla sisustettu asunto aivan Tukholman ydinkeskustassa. Asunto toimi sekä elämyksellisenä näyttelytilana että monenlaisten tapahtumien paikkana. We Live Here sai runsaasti julkisuutta sekä ruotsalaisessa että kansainvälisessä mediassa. Omaperäinen muotokieli, eksotiikka ja ekologisuus kiinnostivat ja kävijämäärä nousi kolminkertaiseksi odotetusta. Hanke on saanut myös jatko- ja vierailupyyntöjä ympäri Eurooppaa.

Lue lisää täältä
Lehdistötiedote

 

MUOTOILUN ROAD SHOW MENEE SAUNAAN

Design Forum Finland, Sauna from Finland ja Messukeskus järjestävät yhdessä saunateemaisen Muotoilun Road Show -tapahtuman. Ajankohta on to 26.3. ja paikka OmaMökki-messujen Lempisauna-osasto (7F11), jossa on myös esillä Saunalla on väliä! -muotoilunäyttely. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille saunaan liittyviä tuotteita ja palveluja tarjoaville yrityksille. Design Forum Finlandin järjestämät Muotoilun Road Show -tapahtumien tavoitteena on tuottaa yrityksille kilpailuetua muotoilua ja alan palveluita hyödyntämällä.

HAKANIEMI HELSINGISSÄ

Hakaniemi Helsingissä -näyttelyssä Design Forum Showroomissa on esillä muotoilija Jonas Hakaniemen tuotteita ja graafista suunnittelua viimeisen viiden vuoden ajalta. Hakaniemi valmistui Lahden muotoiluinstituutista 2009. Samana vuonna hän perusti yrityksensä, joka keskittyy konsepti-, tuote- ja graafiseen muotoiluun. Hakaniemen mukaan muotoilulla tuotteesta tai palvelusta tehdään houkutteleva ja näin luodaan lisäarvoa asiakkaalle. Hakaniemelle hyvä muotoilu merkitsee kestävyyttä, toimivuutta, käytettävyyttä ja ajattomuutta.

Hakaniemi Helsingissä. 12.–29.3.2015, Design Forum Showroom
Erottajankatu 9 B, Helsinki

MAMMA JA TYTÄR

Jonas Hakaniemen jälkeen Design Forum Showroomissa esittäytyvät äiti ja tytär, graafikot ja kuvittajat Maria Munsterhjelm ja Linda Linko. Näyttelyssä yhdistyvät ja rinnastuvat kaksi teoskokonaisuutta ja kahden eri sukupolven graafikon äänet: Munsterhjelmin pikkutarkat, arjen tapahtumista ammentavat mustepiirrokset ja Linkon päiväkirjamaisesti syntyneet mustemaalaukset.

Mamma ja tytär, 2.–19.4.2015, Design Forum Showroom
Erottajankatu 9 B, Helsinki

POPPIA JA POSTMODERNISMIA

Kevään kaksi isoa muotoilua ja kuvataidetta yhdistävää näyttelyä esittelevät kaksi ainutlaatuista ajanjaksoa ja aatteellista tyylisuuntaa: Espoon Modernin taiteen museo EMMAN Pop Art Design 1950- ja 1960-lukuja ja Designmuseon Postmodernismi-näyttely 1980- ja 1990-lukuja. Molemmat näyttelyt ovat ajankuvaa, aatemaailmaa, uutta elämäntapaa ja silkkaa visuaalista ilotulitusta.

Pop Art Design. 18.2.–10.5.2015
EMMA, Ahertajantie 5 (Tapiola), Espoo
Lue lisää täältä

Postmodernismi 1980–1995, 30.1.–17.5.2015
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki
Lue lisää täältä

MUOTOILUKOULUTUS MURROKSESSA

Muotoilijoiden edunvalvontajärjestö Ornamo jatkaa tärkeää raporttisarjaansa. Muotoilukoulutus murroksessa -tutkimus selvittää muotoilualan opettajien ja tukijoiden työnkuvaa ja siinä tapahtuvaa muutosta. Kun muotoilu on muuttumassa, myös koulutuksen on muututtava. Laajemmat muutokset työelämässä, yrityksissä ja kansainvälistyvässä maailmassa näkyvät myös uusissa vaatimusissa koulutukselle. Selvityksen Ornamolle kokosi Kaisa Hyrsky.

Kuva: Kasper Strömman