Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Organisaatio

Suomen Taideteollisuusyhdistys – Konstflitföreningen i Finland ry:n organisaation muodostavat yhdistyksen kokous ja hallitus. Yhdistyksen pääasiallinen tehtävä on pitää yllä Design Forum Finlandin toimintaa. Yhdistyksen jäseninä on muotoilualaa lähellä olevia yrityksiä ja organisaatioita ja se kokoontuu sääntömääräisiin kokouksiinsa keväisin ja syksyisin.

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen hallitus koostuu 6–8:sta yritysmaailman ja muotoilualan tärkeästä vaikuttajasta. Suomalaisen muotoiluosaamisen kansainvälistäminen ja yritysten, varsinkin pk-yrityskentän innostaminen muotoilun käyttöön tuotekehityksessä sekä suuren yleisön kiinnostuksen herättäminen ovat hallituksen tärkeitä toimintatavoitteita.

Design Forum Finlandia johtaa toimitusjohtaja, joka toimii Taideteollisuusyhdistyksen hallituksen alaisuudessa.

 

Hallitus 2018

PUHEENJOHTAJA ULLA UIMONEN
Microsoftin Director of Packaging Design Ulla Uimonen on Lahden Muotoiluinstituutista valmistunut suunnittelija, joka on erikoistunut kestävän kehityksen mukaiseen pakkaussuunnitteluun koko työuransa ajan. Hän toimii pakkaussuunnittelun vetäjänä Microsoftin Phones-yksikölle ja vastaa Phones-pakkausportfolion muotoilusta sekä tuotekehityksestä.

JAAKKO AUTERE
KTM Jaakko Autereella on kokemusta johtotehtävistä kansainvälisissä brändiyhtiöissä, mm. Orklassa, L'Orealissa ja Kellogsissa. Hän on myös Olvi Oyj:n hallituksen jäsen. Jaakko Autere on toiminut Fiskars Home -divisioonan liiketoimintajohtajana ja Iittala Group Oy Ab:n toimitusjohtajana. Nykyään hän toimii konsulttitehtävissä useille kotimaisille ja ulkomaisille yrityksille.

SALLA HEINÄNEN
VTM Salla Heinänen on Teollisuustaiteen Liitto Ornamon pääsihteeri. Järjestö edustaa suomalaisia taideteollisen alan muotoilijoita ja taiteilijoita. Heinäsellä on pitkä kokemus kansallisesta ja kansainvälisestä edunvalvonnasta sekä yhteiskuntasuhteiden hoitamisesta. Hän on ollut mm. EU:n komission työryhmissä, Euroopan talous- ja sosiaalikomiteassa ja OECD:n neuvoa-antavassa komiteassa.

IA ADLERCREUTZ
TaM Ia Adlercreutz on Fiskarsin keittiöliiketoiminnan brändi- ja konseptijohtaja. Adlercreutzilla on runsaasti kokemusta sekä kuluttajabrändien että uusien tuotekonseptien kehittämisestä. Hän on tehnyt vuosien ajan tiivistä yhteistyötä niin suomalaisten kuin kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien kanssa.

PEKKA POKELA
TkT Pekka Pokela toimii liiketoimintajohtajana ja strategiakonsulttina kestävän kehityksen asiantuntijatoimistossa Gaia Consulting Oy:ssa. Pokelalla on kokemusta puolijohde- ja elektroniikkateollisuuden eri tehtävistä erityisesti tuotekehityksessä ja markkinoinnissa sekä pitkä kokemus teollisuusjärjestöjen johtotehtävistä ja laajoista liiketoiminnan ja teknologian kehittämisohjelmista. Pokela on ollut aiemmin myös Visiting Associate in Applied Physics –nimikkeellä California Institute of Technologyssa, minä aikana hän teki väitöskirjansa pääosin Intel Corporationin rahoittamassa tutkimushankkeessa.

JARI PUHAKKA
YTM Jari Puhakka on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran sijoitusjohtaja. Puhakalla on pitkä ja laaja-alainen kokemus sijoitustoiminnasta. Hän on työskennellyt erilaisissa sijoitustehtävissä mm. Opstockissa, Gyllenbergillä, Ilmarisessa ja Pohjola Varainhoidossa.

Aikaisemmat toimitusjohtajat
H.O. Gummerus 1952–1975
Tapio Periäinen 1975–1994
Anne Stenros 1994–2004
Ilpo Santala 2004–2006
Mikko Kalhama 2006–2015
Dan Colliander (vt. toimitusjohtaja) 2015