Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Fennia Prize 2007


+/-

Fennia Prize Grand Prix 2007

Humanic-varastotrukki
Rocla Oyj

Muotoilu: Petteri Masalin, Kero Uusitalo, Piritta Winqvist 2003–2006

Rocla päätti nostaa muotoilun yrityksessä tärkeään strategiseen asemaan. Humanic-trukin tuotekehityksen ja muotoilun lähtökohtana olivat käyttäjät. Tuloksena on helppokäyttöinen trukki, joka voidaan räätälöidä kuljettajalle sopivaksi.
www.rocla.com

+/-

Fennia Prize -kunniamaininnat 2007


Matkailupalvelukonsepti Design House Idoli
Design House Idoli Oy

Muotoilu: Pekka ja Hanneli Sillfors 2005

Design House Idoli yhdistää matkailupalvelut ja suomalaisen muotoilun huiput pohjoiseen luontoon. Rohkea kokonaiskonsepti uudistaa näkemystä Lapin matkailusta.
www.idoli.fi

 

Piko Thermal Cycler -laite DNA-tutkimuksiin
Finnzymes Oy

Muotoilu: Reijo Markku, Juhana Karhu / Design Reform Oy 2005

Finnzymes laajensi liiketoimintaansa bioteknisistä reagensseista ja entsyymeistä laboratoriolaitteiden valmistukseen ja kehitti DNA:n monistamiseen laitteen, joka on nopea, tarkka, pieni ja edullinen.

 

Potilasmonitorituoteryhmä anestesiaan ja tehohoitoon
GE Healthcare Finland Oy

Muotoilu: Kimmo Frondelius, Harri Sanasvuori, Jukka Kankkunen / GE Healthcare; Heikki Salo, Marko Ståhlstedt / ED-Design Ltd. 2005–2006

Potilasmonitorien huolella suunniteltu käyttöliittymä varmistaa yhteensopivuuden muihin sairaalalaitteisiin ja virheettömän luettavuuden. Monitorien liikuteltavuus, langaton tiedonsiirto ja hyvä ergonomia mahdollistavat tehokkaan käytön.
www.gehealthcare.com

 

Aqua, kosteutta kestävä matto
Hanna Korvela Design Oy

Muotoilu: Hanna Korvela Design 2005–2006

Paperinarumaton tyyli ja materiaalin tuntu on saatu myös kosteutta kestävään synteettisistä materiaaleista kudottuun mattoon. Tuotekehittely toi sopivat kanttaus- ja pohjustusmenetelmät.
www.hannakorvela.fi

 

Sola- ja Soihtu-valaisimet
Lundia Oy

Muotoilu: Jukka Korpihete 2006

Muotoilu on otettu mukaan Lundian strategiaan vahvistamaan brändiä. Valaisimet ovat osa Lundia-tyyliä ja toimivat myös vahvoina sisustuselementteinä. Suunnittelijalle oli tärkeää niin valaisimen kuin valon ja varjonkin muoto.
www.lundia.fi


Sisustustekstiilisarja Ilmassa (Kassiopeia, Pääsky, Kuiskaaja)
Marimekko Oyj

Muotoilu: Maija Louekari 2005–2006

Marimekko on jatkuvasti panostanut nuoriin suunnittelijoihin ja antanut heille työskentelymahdollisuuksia. Kankaiden teknisesti vaativat ja moniulotteiset kuviot on työstetty yhteistyössä kangaspainon ammattilaisten kanssa.
www.marimekko.fi

 

Multimediamatkapuhelin Nokia N93
Nokia Corporation

Muotoilu: Shunjiro Eguchi 2004–2006

N93 yhdistää matkapuhelimen, internetyhteydet ja korkealaatuisen still/videokameran yhteen pieneen kannettavaan laitteeseen, joka on yhtä helppokäyttöinen puhelimena kuin kameranakin.
www.nokia.com

 

Nokia Flexi WCDMA Base Station, tukiasema 3G-matkapuhelinverkkoon
Nokia Corporation, Networks

Muotoilu: Tuomas Nylén, Design Management Jussi Tuurnala 2006

Moduleista koottava tukiasema on joustava ratkaisu. Muotoilun ja kehittyneen tekniikan ansiosta yhden miehen kannettavissa olevat elementit ovat helppoja kuljettaa ja asentaa.
www.nokia.com

 

Kalustekonsepti koteihin ja toimistoihin
original habitek works*

Muotoilu: Kirsi Gullichsen 2003–2005

Kalustekonseptin tuotteissa yhdistyvät sekä teollisen sarjavalmistuksen että käsityön edut. Rakenneperiaate sallii hyllyjen ja säilytyskalusteiden toimia myös tilanjakajina.
www.habitek.fi

 

TP20ac-lavansiirtotrukki
Rocla Oyj

Muotoilu: Petteri Masalin, Kero Uusitalo / Rocla Oyj; Tuomas Antikainen / Puredesign 2003–2005

Roclan lavansiirtotrukkien tuotekehityksessä keskityttiin käytettävyyden ja turvallisuuden lisäämiseen. Uutta on myös räätälöinti asiakkaan yritysilmeen mukaiseksi: trukin kylkeen voidaan painaa vaikka yrityksen logo.
www.rocla.com

 

t1-, t3- ja t4-sykemittarit
Suunto Oy

Muotoilu: Suunto Design Team / Mikko Ahlström, Kimmo Pernu 2006

Suunnon sykemittareiden selkeä käyttöliittymä auttaa tavallistakin kuntoilijaa liikunnan harrastamisessa. Muotoilussa huomiota on kiinnitetty myös tuotelinjan yhtenäiseen ilmeeseen.
www.suunto.com

 

Professional Golf Watch -rannekello
TAG Heuer S.A.

Muotoilu: Ross Lovegrove 2005

Kevyt, ergonominen ja hyvin ranteessa paikoillaan kestävä kello kehitettiin erityisesti golfaajien tarpeisiin. Koneisto kestää myös ammattilaisten swingin suuret kiihtyvyydet.
www.tagheuer.com

 

Modulaarinen vuolukivitakkamallisto MOOD
Tulikivi Oyj

Muotoilu: Tulikivi Oyj, Eliisa Elo ja tiimi; Creadesign Oy, Hannu Kähösen johdolla 2004–2006

MOOD on ympäristönormit täyttävä, kivimateriaalia säästävä ja muodoiltaan moderni takkamallisto, jonka kaikissa malleissa voidaan käyttää samoja modulaarisia kivikokoja.
www.tulikivi.fi

 

DS6-kuivapuku purjehdukseen
Ursuk Oy / Suunto

Muotoilu: Jasmine Julin-Aro, Marko Kallionpää 2006

Kuivapuvussa yhdistyvät käyttömukavuus ja rankan lajin vaatimukset. Yksityiskohtien suunnittelu ja tuotekehitys osoittavat syvällistä tuntemusta purjehduksesta.
www.ursuk.com

 

Rosebud-tuoli
Vivero Oy

Muotoilu: Ilkka Suppanen 2006

Pienessä ja kevyessä tuolissa on mukava istua. Omaperäinen ja samalla kansainvälinen muotoilu takaa erottuvuuden markkinoilla. Niukka materiaalien käyttö on myös taloudellista.
www.vivero.fi

 

Jokeri-bussiliikenne, palvelukonsepti
YTV

Muotoilu: Reijo Markku, Soile Pernu / Design Reform Oy 2004–2006

Jokeri on ensimmäinen Helsingin seudun liikenteen bussilinja, jolle luotiin oma visuaalinen ilme. Harkittu kokonaisilme on käyttäjän nopeasti hahmotettavissa.
www.hsl.fi

+/-

Fennia Prize -palkinnot 2007


Flip-tuoli ja -pöytä
Huonekalutehdas Korhonen Oy

Muotoilu: Heikki Ruoho 2002–2005

Aikuisopiskelijoille suunnitellun Flip-pöydän kansi ja etulevy muodostavat yhtenäisen lujan rakenteen. Tuolin istuin kapenee joustavaksi selkänojaksi. Kalusteet ovat pinottavat ja riviin kytkettävät.

 

Gompa- ja Fiber-takit, Green-reppu
Halti Oy

Muotoilu: Martti Kellokumpu (takit), Juha Kosonen ja Ronald Santala (reppu) 2005–2006

Gompa- ja Fiber-takeissa on uutta valmistustekniikkaa, kekseliäs leikkaus ja paljon käteviä yksityiskohtia. Green-reppu on ergonominen, kevyt kantaa ja harkitun helppo pakata.
www.halti.fi


PlusHuvilat, palvelukonsepti pientalo- ja vapaa-ajanasuntomarkkinoille
PlusArkkitehdit

Design: Jani Lahti, Arttu Hyttinen 2006
Valmistaja / Manufacturer: Honkatalot Oy

PlusHuvilat on kokonaisvaltainen palvelukonsepti yksilölliseen rakentamiseen. Asiakas voi palvelun verkkosivuilla osallistua itse esisuunnitteluun muokkaamalla ja vertailemalla malleja hintoineen tai seurata toisten kohteiden rakentumista.
www.plusarkkitehdit.fi


Orthopantomograph® OP200 D ja Orthoceph® OC200 D, hammaslääketieteelliset röntgenkuvantamislaitteet
PaloDEx Group Oy

Muotoilu: Jari-Petri Voutilainen, Jorma Savolainen, Irina Viippola, Thomas Held / Desigence Oy; Jari Taskinen, Jyrki Saarinen, Markus Rintamäki / Instrumentarium Dental
Muut projektiin vuosien varrella osallistuneet muotoilijat ja vaikuttajat: Sami Kukkonen, Juha Kauko, Jari Ritovuori, Tommi Silván / Desigence Oy; Heli Stolt, Juhani Palonen / Instrumentarium Dental. 2005–2006


Panoraamaröntgenlaitteella kuvataan potilaan hampaistoa ja huippuluokan kuvan laatu tukee oikeaa diagnoosia. OrthopantomographÒ OP200 hyödyntää digitaalista kuvantamistekniikkaa ja edustaa muotokieleltään tätä päivää.
www.palodexgroup.com
www.instrumentariumdental.com