Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto


Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita korkeatasoisesta, demokraattisesta ja funktionaalisesta suunnittelusta, jolla ratkaistaan käytännön haasteita ja luodaan uusia mahdollisuuksia muotoiluosaamista käyttäville yrityksille. Erityinen ansio on, jos palkinnon saaja samalla tuo arkeen kauneutta, iloa ja parempaa elämän laatua.

Kaj Franck -muotoilupalkinto voidaan myöntää suomalaiselle tai Suomessa asuvalle tai työskentelevälle ulkomaiselle muotoilijalle tai työryhmälle. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaj Franck -muotoilupalkinto on perustettu vuonna 1992. Myöntämisestä päättää palkintolautakunta ja valinnan perusteena on muotoilijan/työryhmän koko suunnittelutyö.

Palkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö. Rahoittaessaan Kaj Franck -muotoilupalkintoa Suomen Messusäätiö haluaa kunnioittaa Kaj Franckin merkittävää elämäntyötä muotoilukulttuurimme pioneerina ja samalla antaa tunnustusta ja tukea nykyisille suunnittelijoillemme.

Kuvanveistäjä Tapio Junno on suunnitellut palkinnon saajille annettavan Kaj Franck -mitalin

Palkinnon saajat:

 
Lisätietoja: 
Laila Alanen, laila.alanen(a)designforum.fi, 050 548 4114+/-

Kaj Franck (1911–1989)

Kaj Franck oli suomalaisen muotoilun johtaviin hahmoihin kuuluva muotoilija, useiden muotoilijasukupolvien opettaja ja aikansa taideteollisuusalan vaikuttaja. Hän toimi Wärtsilä-konsernin (nyk. Fiskars/Iittala Oy) taiteellisena johtajana sekä Taideteollisuusoppilaitoksen (nyk. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu) taiteellisena johtajana ja opettajana.

Rahoittaessaan Kaj Franck -muotoilupalkintoa Suomen Messusäätiö haluaa kunnioittaa Kaj Franckin merkittävää elämäntyötä muotoilukulttuurimme pioneerina ja samalla antaa tunnustusta ja tukea nykyisille suunnittelijoillemme.