Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto 1993:
Professori, sisustusarkkitehti Pirkko Stenros

Puhdaslinjaisia, suomalaisen näköisiä huonekaluja kymmenien vuosien ajan suunnitellut sisustusarkkitehti Pirkko Stenros tunnetaan Muurame-tuotenimellä markkinoitujen kalusteiden muotoilijana.

 Hän on ansioitunut kodin visuaalisen ympäristön kehittäjänä. Lasten kalustemalliston suunnittelusta 1950-luvulla alkanut määrätietoinen linja on laajentunut aikuisten kalusteisiin, koteihin ja julkisiin tiloihin tarkoitettuihin säilytyskalusteisiin, pöytä- ja tuolimallistoihin.
 
Pirkko Stenros on suunnitellut kokonaisia huonekaluperheitä vaalien pelkistettyä, ajatonta ja muotivirtauksista riippumatonta henkeä. Stenrosin suunnittelemat kalusteet ovat uudistuneet ajan hengessä ja ajan vaatimusten mukaisesti esimerkiksi henkilökohtaisten tietokonekalusteiden tarpeen yleistyessä. Samalla kaikki on kuitenkin saumattomasti yhdistettävissä aiempaan mallistoon. Pirkko Stenros on saanut valtion taideteollisuuspalkinnon vuonna 1969, tasavallan presidentin vientipalkinnon vuonna 1987 ja IKEA-palkinnon vuonna 1995.