Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto 1999:
Teollinen muotoilija Jorma Vennola

Teollinen muotoilija Jorma Vennola on työskennellyt 1970-luvun alusta lähtien monipuolisesti teollisen muotoilun parissa.

Hänen uransa alkoi Yhdysvalloissa lelujen ja lasiesineiden suunnittelulla ja on jatkunut kotimaassa lasin, kotitalouskoneiden, teknokemian tuotteiden pakkausten ja traktoreiden parissa. Hän on kuitenkin tullut tunnetuksi erityisesti huipputeknisten hanojen suunnittelijana ja ennakkoluulottomana uudistajana.

Jorma Vennolan työssä kiteytyy teollisen muotoilun laaja-alaisuus: työn skaala on ulottunut shampoopulloista huulipunahylsyihin ja kuntolaitteisiin. Sarjatuotantoon tarkoitetun lasin lisäksi Vennola on suunnitellut myös uniikkilasia. Pitkäaikainen yhteistyö muotoilun ostajien kanssa on mahdollistanut pitkäjänteisen tuotteiden kehittämisen, kuten esimerkiksi on tapahtunut Oraksen keittiö- ja kylpyhuonehanojen kohdalla. Jorma Vennola on saanut valtion taideteollisuuspalkinnon vuonna 1978 ja hänet valittiin Teolliset muotoilijat TKO RY:n Vuoden teolliseksi muotoilijaksi vuonna 1990.