Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2000:
Tekstiilitaiteilija Ritva Puotila

Tekstiilitaiteilija Ritva Puotila on luonut uransa ryijyjen ja tekstiilien, erityisesti pellavan ja paperinarun parissa. Hän on monipuolinen ja menestyksekäs muotoilija, joka on sarjatuotannossa olevien tuotteiden ohella suunnitellut myös uniikkeja teoksia.

Kotimaisten töiden rinnalla Puotila on suunnitellut vuosikymmeniä tekstiilejä myös ulkomaisille yrityksille, muun muassa amerikkalaiselle Dansk International Design -yhtiölle.
 
Ritva Puotila tunnetaan paperinarutuotteista, joita hän on suunnitellut Woodnotes-yritykselle. Korkealuokkaiset paperinarumatot, kattaustuotteet ja sisustusartikkelit ovat pitkäjänteisen ja sitkeän kehitystyön tuloksia. Paperinarun valmistuksen oltua loppumaisillaan Suomessa Ritva Puotilan työ on sisältänyt myös riskinottoa. Tuotteiden kehittäminen on vaatinut raaka-aineen kehittämisen ja sen valmistuksen hengissä pidon. Ritva Puotilan ansiolistalta löytyvät muun muassa vuoden 1960 Milanon Triennaali -kultamitalin ohella valtion taideteollisuuspalkinto 1981 sekä opetusministeriön Suomi-palkinto vuodelta 1996 ja valinta Vuoden tekstiilitaiteilijaksi vuonna 2001.