Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2002:
Keraamikko Anneli Sainio

Keraamikko Anneli Sainio on itsenäisesti kehittänyt tuotteidensa perusmateriaaleja ja -tekniikoita, savimassan käyttöä, värejä ja lasituksia, ja luonut omaleimaisen, piensarjoihin perustuvan malliston astioita ja kattaustarvikkeita. Töissä korostuvat keramiikan perustekniikan osaaminen yhdistettynä toimiviin käytännön ratkaisuihin.

 

Ensimmäisen keramiikkastudionsa Anneli Sainio perusti Helsinkiin 80-luvun alussa. Muutto Fiskarsiin vuonna 1994 merkitsi keskittymistä yrittäjän uraan. Hän on myös ollut mukana perustamassa Fiskarsin muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskuntaa.

Keramiikka on Anneli Sainiolle samanaikaisesti elämäntapa ja elinkeino. Työtä ohjaa palava halu ja rakkaus savea kohtaan sekä sen tarjoamat rajattomat mahdollisuudet kokeilla ja kehittää uusia esineitä. Vuosien varrella karttunut tieto ja taito on syvää ja sen tuloksena on kehittynyt oma, persoonallinen ja jäljittelemätön muotokieli. Anneli Sainion astioissa on samaa kuin Kaj Franckin ideologiassa aikoinaan: halu muotoilla monikäyttöisiä, kauniita käyttöesineitä, joissa ei ole mitään turhaa.

www.annelisainio.fi