Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018: sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila


Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2018 valittiin sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila. Kaj Franck -palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja ja se jaettiin nyt 27. kerran.
 
Palkintojury totesi perusteluissaan seuraavaa: Sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä inhouse-suunnittelijana isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Leimaa antavia piirteitä hänen koko uralleen ovat syvä yhteistyö tuotekehityksen kanssa, toimivat rakenteelliset ratkaisut ja varma, oma muotokieli. Tapio Anttilan suunnittelemissa tuotteissa on oivaltavia toiminnallisuuksia ja erinomainen ergonomia. Omassa yrityksessään Anttila on onnistunut rakentamaan kokonaisvaltaisen brändin, joka tuoteportfolioltaan ja identiteetiltään on raikas ja erottuva. Tapio Anttila jatkaa hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan.

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2018 puheenjohtajana Petteri Kolinen / Design Forum Finland, asiamies Pentti Kivinen / Suomen Messusäätiö, professori Heikki Orvola ja muotoiluasiantuntija, kriitikko Kaj Kalin.

Kuva: Timo Junttila


Kaj Franck -muotoilupalkinto 2018 – Tapio Anttila
9.11.2018–13.1.2019
Designmuseon Galleria, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki


Lisätietoja:
Design Forum Finland: Viestintäasiantuntija Anne Veinola
anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407
Designmuseo: Tiedottaja Päivi Balomenos
paivi.balomenos@designmuseum.fi, 040 753 6725

#kajfranckdesignprize

LUE ARTIKKELI: MAHDOLLISUUKSIEN RAKENTAJA

LEHDISTÖTIEDOTE (PDF)

PALKINTOJULKAISU (PDF)


Lataa kuvat