Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Vuoden nuori muotoilija 2017: Reeta Ek

 

Design Forum Finlandin jakaman Vuoden nuori muotoilija -palkinnon vuonna 2017 saa tekstiili- ja pintasuunnittelija Reeta Ek (synt. 1979).

Reeta Ek (TaM) on helsinkiläinen freelance-suunnittelija. Hän on tehnyt pinta- ja tekstiilisuunnittelua mm. Marimekolle, Lapuan Kankureille, Nansolle ja Samujille. Reeta Ekin kuoseille on tunnusomaista toistuvuus ja rytmi, jotka syntyvät luovan työprosessin ja käsin piirtämisen myötä. Hän tekee myös graafista suunnittelua ja kuvituksia.

Palkintojuryn mukaan Reeta Ek on hieno esimerkki ammattitaitoisesta ja luovasta nuoresta suunnittelijasta, jonka näkyvyys ja menestys Suomessa on perustunut enemmän vahvaan ammatilliseen osaamiseen kuin tehokkaasti esille tuotuun suunnittelijabrändiin. Reeta Ekillä on omaperäinen ja tunnistettava muotokieli, ja hänen töissään yhdistyy äärimmäinen herkkyys vahvaan ja selkeään otteeseen. Hän on ollut mukana useiden suomalaisten brändien uudessa tulemisessa, suunnitellen painettuja ja kudottuja kuoseja, jotka ovat puhutelleet myös kuluttajia ja johtaneet kaupalliseen menestykseen. Reeta Ek edustaa tämän päivän tekstiilisuunnittelijoiden yleistä toimintatapaa, jossa itsenäinen työskentely ja erilaiset yhteistyöprojektit vuorottelevat luontevasti. Ekin tuotanto ja visuaalinen identiteetti muodostavat hyvin omannäköisen, raikkaan, ajattoman ja selkeän kokonaisuuden.

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinto on perustettu vuonna 2000 ja se jaetaan nyt 16. kerran. Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla. Palkinnon tarkoituksena on kannustaa nuoria muotoilijoita tinkimättömään ja omaleimaiseen työskentelyyn.

Juryyn vuonna 2017 kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, hallituksen puheenjohtaja Mika Ståhlberg / Asianajotoimisto Krogerus, Customer Experience Director Mikko Koivisto / Hellon. professori Pirjo Kääriäinen / Aalto-yliopisto ja muotoilija Terhi Tuominen / Dayground (Vuoden nuori muotoilija 2009). Asianajotoimisto Krogerus on palkinnon pääyhteistyökumppani ja tukee palkintoa lahjoittamalla 5 000 € palkintosumman ja avustamalla näyttelyjärjestelyissä.

Kuva: Lena Jelanski / Duotone

Lehdistötiedote
Reeta Ekin haastattelu
Reeta Ekin CV (pdf)

Reeta Ekin haastatteluvideo

Lisätietoja:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Laila Alanen
laila.alanen(a)designforum.fi, 050 548 4114
Markkinointipäällikkö Päivi Kaira
paivi.kaira(a)designforum.fi, 0440 556 071

 

 

Lataa kuvat