Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Vuoden nuori muotoilija 2018: Antrei Hartikainen

Design Forum Finlandin jakaman Vuoden nuori muotoilija -palkinnon vuonna 2018 sai puuseppämestari Antrei Hartikainen (synt. 1991).

Antrei Hartikainen yhdistää tuotannossaan perinteiset puusepäntaidot ja suomalaisen puunkäsittelyn moderniin muotoiluun. Fiskarsissa asuva nuori puuseppämestari tekee omaa piensarjatuotantoa ja yhteistyöprojekteja muotoilijoiden ja yritysten kanssa eikä vedä tiukkaa rajaa taiteen ja käyttöesineen välille. Antrei Hartikaisen puukalusteet ja pienesineet ovat saaneet jo runsaasti huomiota niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän tekee myös taidetta ja muotoilua yhdisteleviä uniikkitöitä, joissa käyttöesine on nähty uusin silmin tai uudenlaisessa yhteydessä.

Palkintojuryn mukaan Antrei Hartikainen on omaperäinen ja taidokas puuseppä, joka liikkuu sujuvasti taiteen ja sarjavalmistuksen rajapinnassa. Hänellä on oma, jo varmaksi muodostunut muotokielensä, joka tekee hänen tuotannostaan selkeän ja erottuvan. Jury totesi, että Hartikaisen materiaalien tuntemus on erinomaista ja hän hyödyntää puun ominaisuuksia kekseliäästi, usein haastaen ja rajoja etsien. Antrei Hartikainen on tehnyt yhteistyötä sujuvasti eri alojen ammattilaisten kanssa

Kuva: Katja Hagelstam

Lehdistötiedote
Palkintoesite
Antrei Hartikaisen haastattelu

 

 

 

Lataa kuvat