Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Vuoden nuori muotoilija 2019: Laura Väre

Muotoilija Laura Väre on Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija 2019.

Laura Väre (synt. 1989) on helsinkiläinen muotoilija, joka on juuri valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen Aaltoa Väre on valmistunut metalliartesaaniksi ja opiskellut kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Hän on työskennellyt opintojensa ohessa itsenäisenä suunnittelijana erilaisten muotoiluprojektien parissa jo usean vuoden ajan.

Palkintojuryn mukaan Laura Väre on hieno esimerkki määrätietoisesta ja luovasta nuoresta muotoilijasta, joka on onnistunut tuomaan perinteiseen kalustemuotoiluun uusia tuulia. Tekeminen on ollut määrätietoista ja eteenpäin pyrkivää sekä Suomessa että ulkomailla. Väreen tuotannossa on havaittavissa selkeä ja kiinnostava oma kädenjälki, joka ulottuu myös viestintään muodostaen ehyen ja uniikin brändin. Laura Väreen työ on monipuolista käsittäen useita sisustukseen liittyviä tuotesegmenttejä, kuten perinteisiä kalusteita, naulakoita ja valaisimia. Tuotteissa on usein hienoja toiminnallisia oivalluksia ja uusia tekniikoita ja erilaisia materiaaleja on käytetty monipuolisesti sekä innovatiivisesti.

Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinto on perustettu vuonna 2000 ja se jaetaan nyt 18. kerran. Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla. Tunnustuksen tarkoituksena on kannustaa nuoria muotoilijoita tinkimättömään ja omaleimaiseen työskentelyyn.

Palkinto on suuruudeltaan 5 000 € ja vuosina 2018–2020 siihen kuuluu lisäksi Institut finlandais’n (Suomen Ranskan instituutin) IF Studios -vierailuohjelma Pariisissa. IF Studios -vierailuohjelma tukee suomalaisten taiteilijoiden, kuraattoreiden ja muiden luovien alojen tekijöiden kansainvälistymistä Ranskassa. Institut finlandais'n vuosi 2020 käynnistyy vuoden 2019 nuoren muotoilijan Laura Väreen vierailulla IF Studioissa ja palkintonäyttelyllä Pariisissa.

Palkintojuryyn vuonna 2019 kuuluivat toimitusjohtaja Petteri Kolinen / Design Forum Finland, taiteen maisteri Mikko Paakkanen, muotoilija Saara Renvall / Creative Studio Renvall ja johtaja Johanna Råman / Institut finlandais.

Laura Väreen palkintonäyttely on avoinna Lokal + -galleriassa Helsingissä 4.–15.9. Laura Väreen työhön voi tutustua myös Habitaren The Block-osastolla. Laura on tavattavissa näyttelyssään Meet the designer -tilaisuudessa la 14.9. klo 13–16.

Kuva: Aleksi Tikkala

Vuoden nuori muotoilija 2019: Laura Väre
4.–15.9.2019 Lokal +, Annankatu 11, Helsinki
Avoinna ti–pe 11–18, la 11–16, su 12–16, ma suljettu, vapaa pääsy
www.lauravare.com

Lisätietoja:
Viestintäasiantuntija Anne Veinola
anne.veinola@designforum.fi, 040 548 6407Lataa kuvat