Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM date

DESIGN FORUM date -tilaisuuksissa keskustellaan asiantuntijoiden johdolla ajankohtaisista asioista ja verkostoidutaan. Tilaisuudet on suunnattu Design Forum Finlandin jäsenille sekä suomalaisille pk-yrityksille, jotka hakevat kilpailukykyä ja kasvua.

DESIGN FORUM date Oulu: Muotoilu strategisena välineenä
4.10.2018 klo 13.30–17.00
Uusi Seurahuone, Rantakatu 4, Oulu

Tarvitaanko yrityksissä muotoilua? Kuinka sitä voi hyödyntää strategisena työkaluna? Asiantuntijapuheenvuoroissa kuulimme muotoilun hyödyistä liiketoiminnan kehittämisessä. Yritysesimerkit kertoivat, kuinka kilpailukykyä voidaan parantaa muotoiluosaamisen avulla ja samalla kehittää kestäviä toimintatapoja. Lopuksi oli mahdollisuus verkostoitua uusien yhteistyömahdollisuuksien löytämiseksi. Tapahtumassa oli myös myynnissä keväällä julkaistu kirjamme Designin uusi aalto.

OHJELMA

13.00 Ilmoittautuminen
13.30 Tervetuloa
Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland &
Johanna Lahti, Brand Manager, Design From Finland -merkki / Suomalaisen Työn Liitto
Kuluttajatrendien strateginen merkitys
Jokke Eljala, tutkimuspäällikkö / Suomalaisen Työn Liitto
Startupin kehittäminen muotoilun keinoin, case RePack
Jonne Hellgren, CEO / RePack
Asiakaslähtöistä liiketoiminnan muotoilua, case OP
Karoliina Pentti, Business Design Lead / OP ryhmä
14.50 Kahvitauko
15.10 The MaaSive Future of Urban Mobility 
(in English)
Apaar Tuli, Head of Design / MaaS Global
Strateginen muotoilu
Tobias Dahlberg, CEO, Founder, Head of Strategy / Wonder Agency
Design Forum Studio: strategisen muotoilun valmennus
Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland
Verkostoituminen & tarjoilua
17.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Design from Finland -merkin / Suomalaisen työn liiton kanssa.

Lisätietoja:
Tuottaja Saija Malila
saija.malila(a)designforum.fi, 044 727 2280

 

 

petteri kolinen

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana. Kuva: Marco Melander

Johanna lahti

Johanna on Design from Finland -merkin Brand Manager Suomalaisen Työn Liitossa. Lähes 400 Design from Finland -merkinhaltijayrityksen liiketoiminnallinen menestys, myös kansainvälisesti, on Johannalle jatkuva motivaation lähde. Suomalaisen yrityksen Suomessa suunnittelemat tuotteet ja palvelut luovat yrityksen menestykselle hyvän lähtökohdan, työtä ja sen myötä hyvinvointia Suomeen. Johanna on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt koko tähänastisen työuransa kuluttajamarkkinoinnin ja -myynnin sekä asiakasymmärryksen ja brändien kehittämisen parissa.

www.suomalainentyo.fi

jokke eljala

Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö, yhteiskuntatieteiden maisteri ja ex-nokialainen seuraa suomalaiseen työhön vaikuttavia muutostekijöitä ja pohtii muutoksen merkitystä uusille suomalaisen työn mahdollisuuksille. 13 vuoden Nokia-urallaan Ennakointi ja trendit -tiimin muutosagenttina Jokella on vankka kokemus trendien ja uusien kuluttajalähtöisten mahdollisuuksien kääntämisessä osaksi yrityksen, designin, brändin ja markkinoinnin strategioita sekä palveluiden ja tuotteiden konseptointia.

suomalainentyo.fi/

jonne hellgren

Mr Jonne Hellgren is a Co-Founder and CEO of Helsinki based Plan B From Outer Space Ltd. This Zero waste packaging company has developed a reusable and returnable packaging service for e-commerce called RePack. RePack is the winner of the Nordic environment Prize in 2017 and is used by webstores in over 10 countries.

www.originalrepack.com

karoliina pentti

Karoliina Pentti katsoo maailmaa asiakkaan silmin OP:lla Business Design Leadin roolissa. Työssään hän pyrkii tuomaan asiakkaiden tarpeet ja liiketoiminnan tavoitteet yhteen ja tunnistamaan uusia tapoja tuottaa arvoa. Päivän polttavin ja samalla inspiroivin haaste on asiakaslähtöisen ajattelun ja tekemisen draivaaminen osaksi liiketoiminnan suunnittelua. Karoliina on koulutukseltaan KTM ja on työskennellyt muotoilun, tuote- ja palvelukehityksen ja markkinoinnin saroilla sekä OP:lla että Nokialla.

uusi.op.fi

apaar tuli

Apaar Tuli is an independent designer from Helsinki with a background in user-centered design, architecture and urban planning. As the lead product designer of Whim, he has been closely involved in designing for the world’s first Mobility as a Service platform. Previously, he has designed a range of products and services at Nokia Design and Microsoft Design studios.

whimapp.com

Tobias dalhlberg

Tobias is the founder and CEO of Wonder, a strategic design and innovation consultancy that creates future facing brands and businesses. Tobias has consulted and worked for brands and companies such as Coca-Cola, Nike, Fiskars, Paulig, Iittala Marimekko, Nissan and Altia. Driven by a relentless curiosity and passion for everything brand, design and innovation, Tobias is a self-confessed learning junkie (geek!) who believes the only sane strategy is to be extraordinary, to avoid being average at all cost. Tobias lives in Helsinki with his wife and two daughters.

wonderagency.com/

+/-

DESIGN FORUM date Tampere: Muotoilu strategisena välineenä 30.8.2018

+/-

DESIGN FORUM date: Muotoilu ja brändikokemus 4.10.2017

+/-

DESIGN FORUM date: Innovaatiot, muotoilu ja menestys 13.6.2017

+/-

DESIGN FORUM date: Muotoilulla merkitystä 18.5.2017

+/-

DESIGN FORUM date: Muotoilusta kilpailuetua 25.4.2017

+/-

DESIGN FORUM date: Case Lahti 2017 29.11.2016

+/-

DESIGN FORUM date: Asiakaskokemus ja palvelumuotoilu 13.9.2016