Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM date: Innovaatiot, muotoilu ja menestys

13.6.2017 VR:n veturitallit, Joensuu

DESIGN FORUM date: Innovaatiot, muotoilu ja menestys
ti 13.6.2017 klo 8.30–11
VR:n vetuturitallit, Sortavalankatu 2, Joensuu

Muotoilu ei ole turha kustannus tai kuluerä vaan vakavasti otettavaa ja tulosta tuottavaa liiketoimintaa. Muotoilija on asiakasta ymmärtävä ammattilainen, jonka palveluihin ja osaamiseen kannattaa investoida, kun innovaatioista luodaan tuotteita ja rakennetaan kannattavaa bisnestä.

Joensuun DESIGN FORUM date -tilaisuudessa kuultiin, miten muotoilun käyttöön uskaltautuneet yritykset ovat menestyneet. Voit katsoa tilaisuuden videotallenteet täällä!

OHJELMA

8.30 Tervetuloa!
Mikko Härkönen, elinvoimajohtaja, Joensuun kaupunki
Aamukahvit
9.00 Muotoilulla menestystä liiketoiminnalle

Petteri Kolinen, toimitusjohtaja Design Forum Finland
9.15 Minkälaiset yritykset hyötyvät muotoilusta ja miten?

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto
Johanna Lahti, Design from Finland -merkin Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto
9.35 Myontec - teknologia ja muotoilu käsi kädessä

Jukka Kähkönen, Founding Partner, Myontec Oy
10.00 Muotoilun avulla suomalaista terveysteknologiaa maailmalle

Eeva Niemelä, Brand Manager, Naava
Aino Borg, teollinen muotoilija, Naava
10.25 Innovaatiosta arvoa asiakkaalle

Pekka Toivanen, toimitusjohtaja, Muotohiomo Oy
10.50 Keskustelua
11.00 Tilaisuus päättyy

 

MIKKO HÄRKÖNEN

Mikko Härkönen on Joensuun elinvoimajohtaja. Tehtävässään Mikko edistää alueen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, uusia investointeja, työllisyyttä sekä kaupungin vetovoimaa. Aiemmin Mikko on toiminut työ- ja elinkeinoministeriössä muun muassa valtakunnallisten yrityspalvelujen, yritysten kansainvälistymisen ja ulkomaisten investointien edistämiseen liittyvissä tehtävissä. Mikko on myös toiminut Suomalaisen Työn liiton avainlipputoimikunnan puheenjohtajana.

www.joensuunkaupunki.fi

PEKKA TOIVANEN

Pekka Toivanen on Muotohiomon toimitusjohtaja ja perustajaosakas. Muotohiomon tiimissä hän huolehtii palvelumuotoilun edellyttämästä monialaisesta suunnittelusta ja asiakastyöskentelystä. Pekalla on laaja käytännön kokemus eri tyyppisten kohderyhmien kanssa työskentelystä ja käyttäjäkeskeisistä suunnittelumetodeista. Tärkeintä kuitenkin on Pekan kyky koordinoida laajoja hankkeita palvelumuotoilun näkökulmasta ja toteuttaa yhdessä asiakkaan kanssa määritellyt tavoitteet.

www.muotohiomo.com

JUKKA KÄHKÖNEN

Jukka Kähkönen on Myontec Oy:n perustajaosakas. Jukka Kähkönen on viimeksi toiminut Myontec Oy:ssä tuotepäällikkönä ja vastannut mm. kokonaisvaltaisesti Mbody-tuotteesta aina sen kehitysprojektista lanseeraukseen ja jatkokehityshankkeisiin saakka. Jukan vahvuutena on aito monialaisuus sekä kyky omaksua nopeasti uusia asioita ja suuria kokonaisuuksia. Suurin intohimon lähde Jukalla on kuitenkin muotoiluajattelun soveltaminen liiketoimintaan ja ihmislähtöiset, merkitykselliset, arvoa tuottavien ratkaisujen luominen.

www.myontec.com

JOHANNA LAHTI

Johanna on Design from Finland -merkin Brand Manager Suomalaisen Työn Liitossa. Lähes 400 Design from Finland -merkinhaltijayrityksen liiketoiminnallinen menestys, myös kansainvälisesti, on Johannalle jatkuva motivaation lähde. Suomalaisen yrityksen Suomessa suunnittelemat tuotteet ja palvelut luovat yrityksen menestykselle hyvän lähtökohdan, työtä ja sen myötä hyvinvointia Suomeen. Johanna on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt koko tähänastisen työuransa kuluttajamarkkinoinnin ja -myynnin sekä asiakasymmärryksen ja brändien kehittämisen parissa.

www.suomalainentyo.fi

TERO LAUSALA

Tero Lausala on valtiotieteitä ja kauppatieteitä opiskellut Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja, joka on tehnyt ja nähnyt suomalaista työtä niin valmistavan teollisuuden, palveluiden kuin yliopistomaailmankin palveluksessa. Tero seuraa miltä työelämän jatkuva murros näyttää niin Suomessa kuin maailmalla.

www.suomalainentyo.fi

EEVA NIEMELÄ

Eeva Niemelä on viestinnän ammattilainen ja toimii nyt toista vuotta Naavan Brand Managerina. Naavan palveluksessa hän on ollut vuodesta 2013. Eeva on kiinnostunut terveydestä ja hyvinvoinnista, brändeistä ja niiden jatkuvasta kehittämisestä sekä toimivan asiakaskokemuksen suunnittelusta.

www.naava.io

AINO BORG

Aino Borg on Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut teollinen muotoilija.

www.naava.io

PETTERI KOLINEN

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana.