Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM date: Muotoilulla merkitystä

18.5.2017 Työväenmuseo Werstas, Tampere

Muotoilu ei enää pitkään aikaan ole ollut vain muodonantoa esineille – huonekaluille, astioille, autoille tai kodinkoneille. Tämän päivan muotoilu on kuluttajan tarpeiden ja toiveiden toteuttamista, asiakaskokemuksen tai palvelun suunnittelua tai hankalien ongelmien monialaista ja johdonmukaista ratkaisemista. Muotoilu on usein myös se keino, jolla erottaudutaan kilpailijasta: paremmin toimiva tuote, sujuvampi palvelukokemus tai uniikki ja persoonallinen ratkaisu.

Tampereen DESIGN FORUM daten ohjelmassa oli puheenvuoroja, keskustelua sekä yritysten case-esimerkkejä aiheesta. Yritysesittelyinä mukana olivat Consair, Yepzon ja Naava.

OHJELMA

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu
9.00 Tervetuloa!
Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland
9.15 Minkälaiset yritykset hyötyvät muotoilusta ja miten?
Tero Lausala, toimitusjohtaja / Suomalaisen Työn Liitto
Johanna Lahti, Design from Finland -merkin Brand Manager / Suomalaisen Työn Liitto
9.35 Muoto on lupaus
Otto Linna, perustaja / Yepzon
10.00 Muotoilun työkalujen hyödyntäminen Camu-pölynhallintatyöpisteen tuotekehityksessa
Antti Väisänen, muotoilija / Consair Oy
10.25 Muotoilun avulla suomalaista terveysteknologiaa maailmalle
Aino Borg, muotoilija & Tuomo Kangas, tuotekehityspäällikkö / Naava
10.50 Keskustelua
11.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden järjesti Design Forum Finland yhteistyössä Design from Finland -merkin / Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Etkö mahtunut mukaan tai päässyt paikalle? Katso tilaisuuden tallenne Facebook Liven kautta: 

johanna lahti

Johanna on Design from Finland -merkin Brand Manager Suomalaisen Työn Liitossa. Lähes 400 Design from Finland -merkinhaltijayrityksen liiketoiminnallinen menestys, myös kansainvälisesti, on Johannalle jatkuva motivaation lähde. Suomalaisen yrityksen Suomessa suunnittelemat tuotteet ja palvelut luovat yrityksen menestykselle hyvän lähtökohdan, työtä ja sen myötä hyvinvointia Suomeen. Johanna on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt koko tähänastisen työuransa kuluttajamarkkinoinnin ja -myynnin sekä asiakasymmärryksen ja brändien kehittämisen parissa.

www.suomalainentyo.fi

tero lausala

Tero Lausala on valtiotieteitä ja kauppatieteitä opiskellut Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja, joka on tehnyt ja nähnyt suomalaista työtä niin valmistavan teollisuuden, palveluiden kuin yliopistomaailmankin palveluksessa. Tero seuraa miltä työelämän jatkuva murros näyttää niin Suomessa kuin maailmalla.

www.suomalainentyo.fi

otto linna

Otto Linna (BBA, CEO) has a strong consumer business experience. He has made a turnaround for SUN Radios in Finland from crisis company to cash flow positive in two years and highest credit rating company in 5 years. Beside Radio Business, Linna was in charge in acquiring JPC Media, an indoor-media company operating in shopping centers. When he left the company, JPC Media had over 90% of market share in Finland and growth to Sweden, Denmark, Ireland, Baltics and Hungary. Linna is also a co-founder in fast growing Finnish children wear companies Blaa Oy and Ballot Oy.

yepzon.com

tuomo kangas

Tuomo Kangas on hyvinvointiteknologian insinööri, joka on valmistunut Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

www.naava.io

aino borg

Aino Borg on Savonia-ammattikorkeakoulusta valmistunut teollinen  muotoilija.

www.naava.io

antti väisänen

Antti Väisäsen keskeisintä osaamista ovat ergonomia- ja käytettävyyssuunnittelu sekä tuotesuunnittelu. Valmistuttuaan teolliseksi muotoilijaksi vuonna 2014 Antti aloitti työskentelyn Consair Oy:ssä tuotekehittäjänä. Alkuvaiheessa, yrityksen oman tuotteen kehitystyössä käyttäjätutkimuksen ja käyttäjälähtöisten suunnittelumetodien hallinta ja hyödyntäminen ovat olleet ensiarvoisen tärkeässä roolissa. Antin käsialaa on vuonna 2017 Fennia Prize Winner -muotoilupalkinnon saaneen Camu1200-pölynhallintatyöpisteen muotoilu.

www.consair.fi

petteri kolinen

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana.