Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM date: Muotoilusta kilpailuetua

25.4.2017 Ravintola Intro, Kuopio

Muotoiluun panostavat yritykset menestyvät kilpailijoitaan paremmin!

Kuopion DESIGN FORUM datessa kuultiin kiinnostavia case-esimerkkejä siitä, miten muotoilu voi tuoda kasvua ja lisäarvoa terveys- tai wearables-teknologiaan tai kuinka perinteiset suomalaiset yritykset uudistuvat muuttuvilla markkinoilla.

OHJELMA

Klo 14.30 Saapuminen ja kahvitarjoilu
Klo 15:00–17:00
Tervetuloa!

Aino Vepsäläinen, projektipäällikkö, Design Forum Finland
Minkälaiset yritykset hyötyvät muotoilusta ja miten?
Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto
Johanna Lahti, Design from Finland -merkin Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto
Muotoilun merkitys Topi-Keittiöille myynnin edistäjänä

Riitta Ojala-Fors, myyntijohtaja, Topi-Keittiöt
Abloy Suomesta

Mika Heikinmatti, muotoilupäällikkö, Abloy
Muotoilu lähellä sydäntä
Ville Ylläsjärvi, luova johtaja, Haltian
Merivaara Q-Flow™ -leikkaussalivalaisimen muotoiluprosessi
Pekka Kumpula, toimitusjohtaja, Seos Design

Tilaisuuden järjesti Design Forum Finland yhteistyössä Design from Finland -merkin / Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

Tapahtuman tallennus Facebook Livenä on nähtävissä tapahtuman Facebook-sivulla.

 

PEKKA KUMPULA

Pekka Kumpulan ammatillinen tausta on uusien tuotteiden ja palveluiden muotoilussa ja kaupallistamisessa sekä tuote- ja palvelukehitystä tukevassa tutkimuksessa. Hän on urallaan työskennellyt useassa eri toimessa muotoilijana, muotoilujohtajana, käyttäjälähtöisen muotoilun tutkijana ja poikkitieteellisen ja strategisen muotoilun vierailevana professorina. Viimeisen 20 vuoden aikana Kumpula on konsultoinut yli 100 yritystä sekä Suomessa että kansainvälisellä kentällä mukaan lukien Italiassa, Espanjassa, Kiinassa ja USA:ssa.

www.seos.fi

ville ylläsjärvi

Ville on yksi Haltianin perustajista ja yrityksen luova johtaja. Työssään Ville innostuu uusien liiketoimintojen rakentamisesta sekä kauniiden langattomien tuotekokemusten luomisesta alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Villellä on takana kansainvälinen ura Nokialla tuotehallinnassa ja designissa sekä sitä ennen mm. BMW Designworksilla. Koulutukseltaan Ville on teollisen muotoilun kandidaatti Lapin Yliopistosta ja hän on läpikäynyt Nokialla kansainvälisen tuotejohtamisen koulutusohjelman.

Haltian on vuonna 2012 perustettu tuotesuunnittelutalo, joka työllistää tällä hetkellä yli 80 eri alojen osaajaa ja toteuttaa kansainvälisille asiakkailleen vaativia uusia tuotteita ideasta myyntipakkaukseen saakka.

www.haltian.com

MIKA HEIKINMATTI

Mika Heikinmatti on teollisen muotoilun maisteri, jolla on takanaan 12 vuoden työura Abloylla. Heikinmatti vetää Abloyn muotoilunohjausryhmää. Hän kokee, että muotoilupäällikkönä muotoiluasioiden kokonaisvaltainen kehittäminen Abloylla on ollut todella mielenkiintoista. Oman työn huippukohtia on, kun saa jonkin uuden 3D-tulosteen käsiinsä ja kun pääsee ihmettelemään ensimmäisiä tuotantomenetelmin tehtyjä kappaleita: silloin konkretisoituvat kaikki aiemmin tehdyt valinnat. Heikinmatti pitää tätä aina yhtä jännittävänä tilaisuutena nähdä ja oppia.
 
Edelleen vahvasti suomalainen Abloy on nykyisin globaali toimija. Abloyn ratkaisujen ansiosta miljoonien ihmisten elämä on turvallisempaa ja luotettavampaa eri puolilla maapalloa.

www.abloy.com

RIITTA OJALA-FORS

Myyntijohtaja, Topi-Keittiöt

www.topi-keittiot.fi

JOHANNA LAHTI

Johanna on Design from Finland -merkin Brand Manager Suomalaisen Työn Liitossa. Lähes 400 Design from Finland -merkinhaltijayrityksen liiketoiminnallinen menestys, myös kansainvälisesti, on Johannalle jatkuva motivaation lähde. Suomalaisen yrityksen Suomessa suunnittelemat tuotteet ja palvelut luovat yrityksen menestykselle hyvän lähtökohdan, työtä ja sen myötä hyvinvointia Suomeen. Johanna on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt koko tähänastisen työuransa kuluttajamarkkinoinnin ja -myynnin sekä asiakasymmärryksen ja brändien kehittämisen parissa.

www.suomalainentyo.fi

TERO LAUSALA

Tero Lausala on valtiotieteitä ja kauppatieteitä opiskellut Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja, joka on tehnyt ja nähnyt suomalaista työtä niin valmistavan teollisuuden, palveluiden kuin yliopistomaailmankin palveluksessa. Tero seuraa miltä työelämän jatkuva murros näyttää niin Suomessa kuin maailmalla.

www.suomalainentyo.fi

SUOMALAISEN TYÖN LIITTO

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä (Avainlippua ja Design from Finland- ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkejä), vaikuttaa ostopäätöksiin ja haastaa työelämää uudistumaan. Liitto on arvoyhteisö, johon kuuluu yli 3100 yritys- ja yhteisöjäsentä.

www.suomalainentyo.fi