Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM date: Muotoilu ja brändikokemus

4.10.2017 Uusi Seurahuone, Oulu

Mitä merkitystä on hyvin rakennetulla yritysidentiteetillä ja asiakaskokemuksella? Miten muotoillaan menestyvää liiketoimintaa ja vaikuttavaa brändikokemusta? Mm. näihin kysymyksiin vastasi DESIGN FORUM date -tapahtuma Oulussa lokakuun alussa.

VOIT KATSOA TILAISUUDEN TALLENTEET TÄÄLLÄ!

OHJELMA

8.30 Aamukahvit
9.00 Strateginen design 

Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland
9.20 Muotoilu oululaisten yritysten kilpailukyvyn kasvattajana

Petri Sirviö, asiakkuuspäällikkö, luovat alat / BusinessOulu
9.30 Minkälaiset yritykset hyötyvät muotoilusta ja miten?
 
Tero Lausala, toimitusjohtaja / Suomalaisen Työn Liitto
Johanna Lahti, Design from Finland -merkin Brand Manager / Suomalaisen Työn Liitto
9.50 Käyttäjäkokemuksen muotoilu – Case TouGo

Petri Kokko, Head of Design / Bitfactor Oy
10.10 Muotoilun edut liiketoiminnalle – Case Promilles

Petteri Närä, liiketoimintajohtaja / Goodwiller Oy
10.30 
Muotoilun työkalujen hyödyntäminen Camu-pölynhallintatyöpisteen tuotekehityksessä
Antti Väisänen, muotoilija / Consair Oy
11.00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Aino Vepsäläinen
aino.vepsalainen(a)designforum.fi, 050 355 6606

 


petteri kolinen

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana. Kuva: Marco Melander

johanna lahti

Johanna on Design from Finland -merkin Brand Manager Suomalaisen Työn Liitossa. Lähes 400 Design from Finland -merkinhaltijayrityksen liiketoiminnallinen menestys, myös kansainvälisesti, on Johannalle jatkuva motivaation lähde. Suomalaisen yrityksen Suomessa suunnittelemat tuotteet ja palvelut luovat yrityksen menestykselle hyvän lähtökohdan, työtä ja sen myötä hyvinvointia Suomeen. Johanna on koulutukseltaan KTM ja työskennellyt koko tähänastisen työuransa kuluttajamarkkinoinnin ja -myynnin sekä asiakasymmärryksen ja brändien kehittämisen parissa.

www.suomalainentyo.fi

tero lausala

Tero Lausala on valtiotieteitä ja kauppatieteitä opiskellut Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja, joka on tehnyt ja nähnyt suomalaista työtä niin valmistavan teollisuuden, palveluiden kuin yliopistomaailmankin palveluksessa. Tero seuraa miltä työelämän jatkuva murros näyttää niin Suomessa kuin maailmalla.

 www.suomalainentyo.fi

petri sirviö

Asiakkuuspäällikkö, luovat alat, BusinessOulu

www.businessoulu.com

petri kokko

Petri Kokko on digitaalisia palveluita kehittävän Bitfactorin designtiimin vetäjä sekä palvelumuotoilija. Aiemmin hän toimi pitkään monipuolisissa tehtävissä UX-designerina ja tiimien vetäjänä Nokialla. Petrin tavoitteena on kehittää ja kasvattaa Bitfactorin tunnettuutta ja arvostusta designin tekijänä. Bitfactorin yli 20 ammattilaisen designosasto on Pohjois-Suomen suurin ja se koostuu palvelumuotoilijoista, UX- ja UI-suunnittelijoista, graafisista suunnittelijoista ja tekstisuunnittelijoista. 
 

pettERI närä

Petteri Närä on yksi kolmesta Goodwiller Oy:n perustajajäsenestä. Hän toimii 2013 perustetun yrityksen osakkaana/yrittäjänä, hallituksen jäsenenä ja liiketoimintajohtajana, vastuualueenaan myynti ja markkinointi.

www.goodwiller.fi

antti väisänen

Antti Väisäsen keskeisintä osaamista ovat ergonomia- ja käytettävyyssuunnittelu sekä tuotesuunnittelu. Valmistuttuaan teolliseksi muotoilijaksi vuonna 2014 Antti aloitti työskentelyn Consair Oy:ssä tuotekehittäjänä. Alkuvaiheessa, yrityksen oman tuotteen kehitystyössä käyttäjätutkimuksen ja käyttäjälähtöisten suunnittelumetodien hallinta ja hyödyntäminen ovat olleet ensiarvoisen tärkeässä roolissa. Antin käsialaa on vuonna 2017 Fennia Prize Winner -muotoilupalkinnon saaneen Camu1200-pölynhallintatyöpisteen muotoilu.

www.consair.fi