Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM talk

DESIGN FORUM talk -tilaisuudet on suunnattu suomalaisille pk-yrityksille, jotka hakevat kilpailukykyä ja kasvua. DESIGN FORUM talk tuo case-esimerkkien ja keskustelujen kautta tietoa muotoiluosaamisen hyödyntämisestä liiketoiminnan eri osa-alueilla.


Miten yritysten arvot kiteytyvät brändiksi ja asiakaslupauksiksi ja muuttuvat liiketoiminnaksi? Kuinka arvot kannattelevat yrityksiä, kun vanhat liiketoimintamallit ovat murroksessa ja kilpailuetua saavutetaan uusin keinoin? Pärjäävätkö tulevaisuudessa ne yritykset, jotka tavoittelevat nopeaa kasvua vai ne, jotka toimivat pitkäjänteisesti ja vastuullisesti? Miten arvoja johdetaan – miten arvoilla johdetaan? Ja miten siinä voidaan hyödyntää muotoilun menetelmiä?

Kevään ensimmäisessä Design Forum Talkissa 16.5. Valkoisessa Salissa puhutaan arvoista ja muotoilusta, niiden näkymisestä liiketoiminnassa ja siitä, miten kaikki tämä tuo myös asiakkaalle arvoa ja merkitystä.


OHJELMA

13.00 Ilmoittautuminen, kahvia & teetä
13.30 Tervetuloa
Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland
Alustus päivään
Antti Pitkänen, Chairman of the Board, Insights & Strategy Director / Agile Work 
Arvot ohjaavat ihmistä – ihmiset arvoja
Aate Autio, Design anthropologist / Aiwo Digital
Case Demos Helsinki
Kati Ahvonen, Senior Consultant / Demos Helsinki
Case Reaktor
Hannu Oksa, Creative Director / Reaktor
15.05 Kahvitauko
15.25 Case Finlayson
Mikko Koponen, myyntijohtaja / Finlayson
Heltin terveet arvot 
Timo Lappi, kasvuyrittäjä / Heltti
Yhteenveto, keskustelua ja kysymyksiä

Tarjoilua & verkostoitumista
17.30 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman moderoi Antti Pitkänen, Chairman of the Board,
Insights & Strategy Director / Agile Work

Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova.

 AATE AUTIO

Anthropologist and entrepreneur from Central Finland. Promoting the human aspect of business and the understanding of culture, design and human centered strategy as core values for successful ventures.

https://aiwo.ai

KATI AHVONEN

Kati Ahvonen has around 20 years of experience from working in big multinational corporations with Finnish origins and also years of experience in voluntary nonprofit work. Before joining Demos Helsinki Kati worked in product management and as a change agent at Suunto and Amer Sports and prior to that in several R&D related roles at Nokia. Kati has an MSc in Engineering from Helsinki University of Technology including studies in work psychology and international design business management. At Demos Helsinki Kati’s responsible for resourcing and project management capabilities and consulting widely corporations, associations and the public sector.

www.demoshelsinki.fi

HANNU OKSA

Hannu Oksa työskentelee luovana johtajana Reaktorilla. Hän uskoo ihmisarvolähtöiseen suunnitteluun, tarinankerrontaan ja epäonnistumisiin. Parhaat lopputulokset syntyvät tiimissä.

www.reaktor.com

 

MIKKO KOPONEN

Mikko Koponen toimii myyntijohtajana Finlaysonilla. Hän on pitkän linjan myynnin ammattilainen, joka uskoo, että vastuullisuudella voidaan erottua ja tuoda lisäarvoa asiakkaalle. Tuomalla yrityksen arvot myös osaksi myyntiprosessia ja jokapäiväistä myynnin tekemistä voidaan olla persoonallisempia ja näin lähempänä asiakasta.

www.finlayson.fi

TIMO LAPPI

Timo Lappi on lakimies, joka on löytänyt itsestään kasvuyrittäjän. Timo toimii toimitusjohtajana Heltti Oy:ssä, joka on haastaja työterveys- ja hyvinvointipalvelualalla. Heltti valittiin juuri Suomen 2. parhaimmaksi työpaikaksi, ja yrityksen arvot Lempi, Tarmo, Pokka ja Hehku näkyvät yllättävilläkin tavoilla Heltissä. Lisäksi Timo toimii muutaman muun mielenkiintoisen kasvuyrityksen hallituksessa ja on yksi lakipalveluyritys Fondia Oy:n pääomistajista. Töissä Timo kasvattaa yrityksiä ja vapaalla lapsia. Sekä kuntoa juosten, maantiepyörän päällä ja suksilla.

https://heltti.fi

PETTERI KOLINEN

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana. Kuva: Marco Melander

ANTTI PITKÄNEN, MODERAATTORI

Antti Pitkänen on muotoilun moniottelija, jolla on yli 15 vuoden kansainvälinen kokemus strategisessa ja osallistavassa muotoilussa sekä muotoiluprojektien ja -liiketoiminnan johtamisessa. Antin erityisosaaminen on kokemuksellisten ympäristöjen kehitys, joissa yhdistyy luontevasti palvelut, brandi ja tilat. Antti Pitkänen on yksi Agile Workin perustajista ja toimii yrityksessä tutkimus- ja strategiajohtajana. Kuva: Ida Broms

www.agilework.fi

+/-

DESIGN FORUM talk <3 Circular Economy 13.9.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Muotoilu, arvo ja merkitys 28.11.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Designin uusi aalto 23.5.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Empatia ja teknologia 28.11.2017

+/-

DESIGN FORUM talk: Kasvua muotoilusta 22.3.2017

+/-

SLUSH: Design for Growth 30.11.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Finnkampen 7.9.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Monikanavaisuus ja uusi kuluttuja 24.5.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Asiakaslähtöisyys ja palvelumuotoilu 3.3.2016