Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM talk

DESIGN FORUM talk -tilaisuudet on suunnattu suomalaisille pk-yrityksille, jotka hakevat kilpailukykyä ja kasvua. DESIGN FORUM talk tuo case-esimerkkien ja keskustelujen kautta tietoa muotoiluosaamisen hyödyntämisestä liiketoiminnan eri osa-alueilla.

Aika: Keskiviikko 28.11.2019 klo 13–17
Paikka: Valkoinen Sali, Helsinki

Muotoilun tuoma lisäarvo yrityksille on jo tutkitusti todennettu. Mutta tavallisesti tämä lisäarvo on ollut taloudellista. Monimutkaisten ongelmien kohdalla muotoilun käytöllä saadaan enemmän: kokonaisvaltaisia ratkaisuja, uusia näkökulmia, ihmiskeskeisiä toimintamalleja.

Mitä tämä muotoilun tuoma toisenlainen arvo voi olla? Miten se näkyy eri tasoilla – ihmisen arjessa, yhteiskunnan rakenteissa, globaaleissa järjestelmissä? Ja kun tarpeemme ovat muuttumassa yhä enemmän aineellisesta aineettomiksi, merkitykset ja laajemmat tavoitteet nousevat esille. Miten muotoilulla saatu arvo liittyy merkityksellisyyteen, tunteeseen, että asia on tärkeä? Miten muotoilulla luodaan merkitystä? Näitä ajankohtaisia teemoja käsiteltiin vuoden viimeisessä Design Forum Talkissa.

OHJELMA

12.30 Ilmoittautuminen, kahvia & teetä
13.00 Tervetuloa
Petteri Kolinen, toimitusjohtaja / Design Forum Finland
Alustus päivään: Vaikuttavuuden muotoilu
Ville Tikka, strateginen johtaja / Wevolve
Ihmislähtöinen arvo ja sen muotoilu
Sami Niemelä, luova johtaja / Nordkapp
Parempaa elämää etsimässä
Anu Partanen, toimittaja, kirjailija
HEI Schools: designin ja pedagogian liitto
Pilvi Torsti, kansanedustaja, perustaja / HEI Schools &
Milla Kokko, toimitusjohtaja, perustaja / HEI Schools
14.55 Kahvitauko
15.15 Muotoilun menetelmät sosiaalisen innovoinnin tukena
Nicolas von Flittner, Product Design Lead / M4ID
Hybrid Thinking: An Approach for Meaningful Impact
Arndt Pechstein, Agile Coach, Change Consultant & Business Culture Catalyst / phi360, Berlin
Yhteenvetokeskustelu
17.00 Tarjoilua & verkostoitumista
18.00 Tilaisuus päättyy 

Tapahtuman moderoi Ville Tikka, strateginen johtaja / Wevolve


Lisätietoja:

Tuottaja Saija Malila
saija.malila(a)designforum.fi, 044 727 2280


Katso puheenvuorojen tallenteet:  


 


 


 


 

 

  

petteri kolinen

Taiteen maisteri, teollinen muotoilija Petteri Kolisella on pitkä kokemus muotoilun johtotehtävistä eri teollisuuden aloilta. Vuosina 1993–2007 hän toimi Nokian Design Managerina useiden eri yksiköiden johdossa ja mm. Nokian pääkonttorin muotoilustudion vetäjänä. Tämän jälkeen hän siirtyi Martela Oyj:n johtoryhmään toimien yrityksen muotoilujohtajana. Design Forum Finlandin toimitusjohtajaksi Kolinen tuli Nansolta, jossa hän oli työskennellyt luovana johtajana.

Kuva: Marco Melander

sami niemelä

Sami Niemelä on suunnittelija ja luova johtaja joka työskentelee systeemien, tulevaisuuden ja designin keskiössä. Sami on suunnitellut digitaalisia palveluita työkseen yli 20 vuotta. Viimeisinä töinään hän on työskennellyt mm. Red Dot -palkinnolla palkitun Oura-sormuksen sovelluksen, robottiautomaation sekä organisaatiomuutosten parissa. Hän oli myös mukana Applelle myydyn Beddit-startupin uudistamisessa. Sami  puhuu, valmentaa ja kouluttaa palvelumuotoilun ja innovaation menetelmiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vuosina 2003–2015 hän oli myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun vieraileva luennoitsija ja kehittäjä ITP-ohjelmassa. Työnsä ohessa Sami Niemelä on vaikuttanut luottamustehtävissä kuten Grafian hallituksessa 2012–18 ja kansainvälisessä International Council of Design Ico-D:ssä sekä perustanut vuorovaikutteisten suunnittelijoiden yhteenliittymän IxDA Helsingin.

Kuva: Teppo Kotirinta

nordkapp.fi

                     

anu partanen

Anu Partanen on toimittaja ja tietokirjailija, joka asui Yhdysvalloissa 2008-2018. Hänen Yhdysvalloissa alun perin julkaistu teoksensa Pohjoinen teoria kaikesta: Parempaa elämää etsimässä vertailee pohjoismaista ja amerikkalaista arkea ja yhteiskunnallista ajattelua. Teos on käännetty useille kielille. Partanen on kirjoittanut muun muassa New York Times -, Atlantic - ja Fortune-lehtiin ja kommentoinut säännöllisesti uutisia BBC:n radiokanavalla. Hän on Suomen Kuvalehden kolumnisti, ja aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa ja Image-lehdessä.

Kuva: Kristina Wilson

www.anupartanen.com

milla kokko

Milla Kokko is the CEO and one of the founders in HEI Schools. She has deep experience in fields of international brand and concept design, marketing and communication strategies. She has also accumulated wide know-how in change management, customer experience, business model design and various types of co-creation & collaboration methods. At the moment she is focusing in bringing the Finnish Early Childhood Education to the international market through well branded and productized licensing model. 

heischools.com

pilvi torsti

Pilvi Torsti on kansanedustaja ja HEI Schools -startupyrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Torstilla on yli 20 vuoden kokemus koulutuksesta Suomessa ja globaalisti. Torsti on Helsingin yliopiston dosentti ja valtiotieteen tohtori. Hän oli mukana perustamassa United World College Mostar -lukiota ja toimii taustasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Hän on julkaissut lukuisia tietokirjoja ja artikkeleita ja hänet on palkittu kansainvälisestä rauhantyöstä. Torsti toimii lukuisissa luottamustehtävissä. Yksityiselämässä hän on nelosdivarin koripalloilija, futismamma ja Lapista lumoutunut hiihtäjä. Lempiasioita Helsingissä Musiikkitalon kahvila, merenrannat ja livekeikat.

heischools.com

nicolas von flittner

Nicolas von Flittner, koulutukseltaan teollinen muotoilija TaM, työskentelee M4ID:ssä Product Design Leadina. Nicon työ koostuu projektien tausta- ja käyttäjätutkimustiedon ympärille luoduista palvelu- ja tuotekonsepteista sekä projektien johtotehtävistä. Hän on läheisesti mukana kehittämässä ja testaamassa luotuja prototyyppejä, joiden tarkoituksena on parantaa synnytys- ja terveydenhuollon palveluita ja niiden laatua kehitysmaissa sekä yhteisöissä joiden resurssit ovat puutteellisia. Hän tekee työtä monialaisessa työryhmässä sekä läheisesti yhteisön edustajien, terveydenhoitoalan asiantuntijoiden sekä paikallisen hallinnon edustajien kanssa.

Kuva: Aino Huovio

m4id.fi

arndt pechstein

Arndt is an energetic blend of a scientist, serial entrepreneur, business coach, restless athlete and passionate human being. He holds a PhD in neuroscience, a diploma in biochemistry & biotechnology, and has specialist backgrounds in Biomimicry, Agile & Design Thinking, Circular Economy, and digital business models. He advises companies and organizations on agile transition, innovation, adaptive leadership, new work, bio-inspired disruptive innovation, and a new digital mindset. His mission is shaping a just, sustainable, and desirable future. Arndt is also an inspiring keynote and TEDx speaker. As a multi-award-winning entrepreneur his transformative work is applied in SMEs and corporates across all sectors.

www.phi360.de

ville tikka

Ville Tikka on strategisen designtoimisto Wevolven strategiajohtaja. Hän työskentelee yhdessä kansainvälisten teknologiayritysten, museo- ja kulttuuriorganisaatioiden sekä designyritysten kanssa suunnitellen yhteisiä tarkoituksia, strategisia polkuja ja organisaatiokulttuureja, jotka auttavat luomaan aitoa arvoa ja laajaa yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Ville on valmistunut Turun yliopistosta (PsM), opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja työskennellyt niin suunnittelijana, tutkijana, kirjoittajana kuin kuraattorina strategisten designprojektien parissa viidellä mantereella.

www.wevolve.us

+/-

DESIGN FORUM talk <3 Circular Economy 13.9.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Designin uusi aalto 23.5.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Empatia ja teknologia 28.11.2017

+/-

DESIGN FORUM talk: Kasvua muotoilusta 22.3.2017

+/-

SLUSH: Design for Growth 30.11.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Finnkampen 7.9.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Monikanavaisuus ja uusi kuluttuja 24.5.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Asiakaslähtöisyys ja palvelumuotoilu 3.3.2016