Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

DESIGN FORUM talk

DESIGN FORUM talk -tilaisuudet on suunnattu suomalaisille pk-yrityksille, jotka hakevat kilpailukykyä ja kasvua. DESIGN FORUM talk tuo case-esimerkkien ja keskustelujen kautta tietoa muotoiluosaamisen hyödyntämisestä liiketoiminnan eri osa-alueilla.

Aika: Keskiviikko 28.11.2019 klo 13–17
Paikka: Valkoinen Sali, Helsinki

Muotoilun tuoma lisäarvo yrityksille on jo tutkitusti todennettu. Mutta tavallisesti tämä lisäarvo on ollut taloudellista. Monimutkaisten ongelmien kohdalla muotoilun käytöllä saadaan enemmän: kokonaisvaltaisia ratkaisuja, uusia näkökulmia, ihmiskeskeisiä toimintamalleja.

Mitä tämä muotoilun tuoma toisenlainen arvo voi olla? Miten se näkyy eri tasoilla – ihmisen arjessa, yhteiskunnan rakenteissa, globaaleissa järjestelmissä? Ja kun tarpeemme ovat muuttumassa yhä enemmän aineellisesta aineettomiksi, merkitykset ja laajemmat tavoitteet nousevat esille. Miten muotoilulla saatu arvo liittyy merkityksellisyyteen, tunteeseen, että asia on tärkeä? Miten muotoilulla luodaan merkitystä? Näitä ajankohtaisia teemoja käsitellään vuoden viimeisessä Design Forum Talkissa. 

Puhujina mm.
Pilvi Torsti, kansanedustaja ja perustajaosakas / HEI Schools   
Milla Kokko, toimitusjohtaja ja perustajaosakas / HEI Schools
Sami Niemelä, luova johtaja / Nordkapp
Arndt Pechstein, Agile Coach, Change Consultant & Business Culture Catalyst / phi360, Berlin  

Tapahtuman moderoi Ville Tikka, strateginen johtaja / Wevolve

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan: http://bit.ly/DFTalkMuotoilu

Lisätietoja:

Tuottaja Saija Malila
saija.malila(a)designforum.fi, 044 727 2280

 

 

milla kokko

Milla Kokko is the CEO and one of the founders in HEI Schools. She has deep experience in fields of international brand and concept design, marketing and communication strategies. She has also accumulated wide know-how in change management, customer experience, business model design and various types of co-creation & collaboration methods. At the moment she is focusing in bringing the Finnish Early Childhood Education to the international market through well branded and productized licensing model. 

heischools.com

pilvi torsti

Pilvi Torsti on kansanedustaja ja HEI Schools -startupyrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Torstilla on yli 20 vuoden kokemus koulutuksesta Suomessa ja globaalisti. Torsti on Helsingin yliopiston dosentti ja valtiotieteen tohtori. Hän oli mukana perustamassa United World College Mostar -lukiota ja toimii taustasäätiön hallituksen puheenjohtajana. Hän on julkaissut lukuisia tietokirjoja ja artikkeleita ja hänet on palkittu kansainvälisestä rauhantyöstä. Torsti toimii lukuisissa luottamustehtävissä. Yksityiselämässä hän on nelosdivarin koripalloilija, futismamma ja Lapista lumoutunut hiihtäjä. Lempiasioita Helsingissä Musiikkitalon kahvila, merenrannat ja livekeikat.

heischools.com

sami niemelä

Sami Niemelä on suunnittelija ja luova johtaja joka työskentelee systeemien, tulevaisuuden ja designin keskiössä. Sami on suunnitellut digitaalisia palveluita työkseen yli 20 vuotta. Viimeisinä töinään hän on työskennellyt mm. Red Dot -palkinnolla palkitun Oura-sormuksen sovelluksen, robottiautomaation sekä organisaatiomuutosten parissa. Hän oli myös mukana Applelle myydyn Beddit-startupin uudistamisessa. Sami  puhuu, valmentaa ja kouluttaa palvelumuotoilun ja innovaation menetelmiä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Vuosina 2003–2015 hän oli myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun vieraileva luennoitsija ja kehittäjä ITP-ohjelmassa. Työnsä ohessa Sami Niemelä on vaikuttanut luottamustehtävissä kuten Grafian hallituksessa 2012–18 ja kansainvälisessä International Council of Design Ico-D:ssä sekä perustanut vuorovaikutteisten suunnittelijoiden yhteenliittymän IxDA Helsingin.

Kuva: Teppo Kotirinta

nordkapp.fi

                     

arndt pechstein

Arndt is an energetic blend of a scientist, serial entrepreneur, business coach, restless athlete and passionate human being. He holds a PhD in neuroscience, a diploma in biochemistry & biotechnology, and has specialist backgrounds in Biomimicry, Agile & Design Thinking, Circular Economy, and digital business models. He advises companies and organizations on agile transition, innovation, adaptive leadership, new work, bio-inspired disruptive innovation, and a new digital mindset. His mission is shaping a just, sustainable, and desirable future. Arndt is also an inspiring keynote and TEDx speaker. As a multi-award-winning entrepreneur his transformative work is applied in SMEs and corporates across all sectors.

www.phi360.de

ville tikka

Ville Tikka on strategisen designtoimisto Wevolven strategiajohtaja sekä organisaatiodesigniin erikoistuneen WholeWork-toimiston perustaja. Hän on valmistunut Turun yliopistosta (PsM), opiskellut Taideteollisessa korkeakoulussa ja työskennellyt tutkijana, suunnittelijana ja kuraattorina erilaisten strategisten designprojektien parissa viidellä mantereella.

www.wevolve.us

+/-

DESIGN FORUM talk <3 Circular Economy 13.9.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Designin uusi aalto 23.5.2018

+/-

DESIGN FORUM talk: Empatia ja teknologia 28.11.2017

+/-

DESIGN FORUM talk: Kasvua muotoilusta 22.3.2017

+/-

SLUSH: Design for Growth 30.11.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Finnkampen 7.9.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Monikanavaisuus ja uusi kuluttuja 24.5.2016

+/-

DESIGN FORUM talk: Asiakaslähtöisyys ja palvelumuotoilu 3.3.2016