Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Spurt

Design Spurt on uudenlainen Design Forum Finlandin kehittämä toimintatapa, jossa etsitään uusia yhteistyömuotoja muotoilutoimistojen ja yritysten välille sekä asiakkuuksia muotoilutoimistoille tiiviissä prosessissa. Siinä 2–4 muotoilutoimistoa perehtyy korvausta vastaan asiakasyrityksen kannalta keskeiseen aihealueeseen ja tuottaa asiakasyritykselle konsepteja tai ideoita. Päämääränä on tuoda muotoilu asiakasyrityksen ydintoimintoihin. Samalla korostetaan muotoilua keskeisenä kilpailukyvyn rakentamisen menetelmänä.

Design Spurt AbbVien voittajaksi valittiin Pentagon Design ehdotuksella "Better Life with Parkinson’s". Pentagon Designin voittaneessa ehdotuksessa on ymmärretty Parkinsonin taudin syvimmät ongelmat ja tuotu sairastavalle apua elämään ja arjen haasteisiin. Ehdotus sisältää kuusi ulottuvuutta, jotka toteutetaan Parkinsonin tautia sairastaville ja heidän kanssaan työskenteleville suunnattuina web-ratkaisuina ja applikaatioina.

Juryn mielestä kaikkien mukana olleiden toimistojen esitykset olivat erittäin mielenkiintoisia ja kohderyhmän elämänlaatua parantavia. Ratkaiseva tekijä oli Pentagon Designin strateginen ja kokonaisvaltainen lähestyminen, joka mahdollistaa useita eri liiketoimintamalleja ja palvelukokonaisuuksia sekä tarjoaa potilaille omistajuutta omasta terveydenhuollosta.

Lue lehdistötiedote (PDF) 

Katso alta kilpailun voittaneen Pentagon Designin Virva Haltsosen haastattelu!


DESIGN SPURT / ABBVIE:
Ensimmäisessä Design Spurtissa yhteistyökumppanina oli yli 170 maassa toimiva lääketeollisuuden ja terveydenhuollon yritys AbbVie. AbbVien strategiana on yhdistää huippututkimus ja syvällinen ymmärrys potilaiden kokemuksista sekä terveydenhuoltojärjestelmät eri puolilla maailmaa. Tavoitteena oli löytää keinoja, joiden avulla Parkinsonin tautia sairastavat ihmiset saavat elää parempaa elämää sairaudestaan huolimatta.

Parkinsonin tauti on yleistyvä sairaus, jota Suomessa sairastaa noin 14 000 henkilöä. Määrän arvioidaan tuplaantuvan ikääntymisen myötä. Muotoiluratkaisuilla voidaan kehittää tautia sairastaville palveluita ja tuotteita niin, että heidän selviämisensä arjessa vahvistuu.

Mukana olevat muotoilutoimistot ovat Futudesign, LINK design ja Pentagon Design. Pilottihankkeen tavoitteena on tutkia ja kehittää apuvälineitä ja/tai palvelumalleja ihmisille, jotka sairastavat Parkinsonin tautia tai heitä hoitavalle terveydenhuollon henkilöstölle.

Design Spurt -yhteistyö käynnistyi joulukuussa 2014 ja jatkuu kevään 2015 aikana. Muotoilutoimistojen ehdotusten deadline oli toukokuun 15. ja paras ehdotus julkistettiin 12.6.2015. 

Katso alta AbbVien Laura Simikin kommentit Design Spurt -konseptista!

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Aino Vepsäläinen
050 355 6606
aino.vepsalainen(a)designforum.fi

+/-

ABBVIE OY

AbbVie on yli 150 maassa toimiva lääketeollisuuden ja terveydenhuollon edelläkävijä. AbbVie kehittää lääkkeitä, joiden kliininen teho on osoitettu selkeästi, potilashyöty mitattavissa ja taloudellinen arvo merkittävä. AbbVie keskittyy vakaviin sairauksiin kuten C-hepatiittiin, neurologiaan, immunologiaan, syöpätauteihin ja naisten terveyteen. AbbVie haluaa yhdistää huippututkimuksen ja syvällisen ymmärryksen potilaiden kokemuksista sekä terveydenhuoltojärjestelmät eri puolilla maailmaa löytääkseen keinoja, joiden avulla ihmiset saavat elää parempaa, tuotteliaampaa elämää.

www.abbvie.com