Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

EcoDesign Circle

EcoDesign Circle: Ecodesign as driver of innovation in the Baltic Sea Region on Euroopan Unionin Interreg Baltic Sea Region -ohjelmasta osarahoitettu kolmivuotinen kehityshanke (2016–2019), jossa kehitetään kiertotaloutta ja siihen liittyvää yritys-, tutkimus- ja koulutustoimintaa muotoilun avulla ja muotoilun keinoin.

Ekodesign on sekä lähestymistapa että konsepti. EcoDesign Circlen tavoite on yhdistää ja verkottaa eri toimijoita, mm. muotoiluorganisaatioita, muotoilualan ammattilaisia ja opettajia sekä yrityksiä. Näin ekodesign-ajattelua, osaamista ja menetelmiä saadaan otettua tehokkaaseen ja laajaan käyttöön. Samalla hiilidioksidipäästöt vähenevät ja työllisyys paranee.

EcoDesign Circle -hankkeen aikana toteutetaan mm. kestävää kehitystä edistävä verkkoportaali, työkaluja osaamisen arvioimiseksi  ja kehittämiseksi yrityksissä, EcoDesign Learning Factory -monialainen oppimistila ja -alusta, roadshow-kiertue ja tausta - ja opintomateriaalia ekodesignista. Hankkeen kohdeyleisöjä ovat muotoilijat, yritykset, erilaiset organisaatiot ja julkiset tahot sekä alan oppilaitokset.

Hankkeen Lead Partner -kumppanina toimii Saksan ympäristövirasto Umweltbundesamt UBA. Muut mukana olevat toimijat ovat Internationales Design Zentrum Berlin (Saksa), Eesti Disainikeskus (Viro), Lithuanian Designers' Society (Liettua), Design Forum Finland (Suomi), Stiftelsen Svensk Industridesign (Ruotsi) ja Gdynia Innovative – Pomeranian Science and Technology Park – Gdynia Design Centre (Puola). Hankkeen kokonaisbudjetti on 2,2 miljoonaa €.

Yhteyshenkilö: Petteri Kolinen
petteri.kolinen(a)designforum.fi, 040 5410 261

Lataa tästä EcoDesign Circle -esittely (pdf)


CASE ECODESIGN: REPACK

The Plan B company’s RePack packaging addresses a major everyday problem: the increasing consumption of packaging materials due to the spread of online purchasing.

+/-

AIHEESEEN LIITTYVÄÄ SISÄLTÖÄ