Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

SuomiAreena 2017

SUOMI SUOSTA! VAUHTIA KASVUUN DESIGN- JA BISNESOSAAMISELLA

Design Forum Finlandin ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n keskustelutilaisuus järjestettiin SuomiAreenan Purje-lavalla pe 14.7.2017 klo 11.45–13.00

Suomi kuuluu maailman innovatiivisimpiin maihin. Koulutus ja osaaminen ovat huippuluokkaa. Suomalaisia brändejä on kuitenkin turha etsiä maailman menestyneimpien listalta. Miksi suomalaisista innovaatioista ei synny liiketoimintaa maailmalla? Kuinka niistä saadaan rakennettua kansainvälisillä markkinoilla menestyviä ja myyviä brändejä?


Yhdistetään kaksi osaamisaluetta, muotoilu ja liiketoiminta. Designosaaminen tuo pöytään asiakaslähtöisyyden, toimivuuden, luovuuden ja ideoiden nopean testaamisen. Bisnesosaamisen valtteina ovat brändinhallinta ja ymmärrys myynnistä, markkinoinnista ja kannattavuudesta. Yhdessä niistä saa sellaisen kilpailuedun, että suosta ponnistetaan suoraan maailman huipulle.

Me tarvitsemme kipeästi uusia menestystarinoita ja nostetta. Menestyksen aikaansaamisesta muotoilun, brändien rakentamisen ja myynnin keinoin olivat keskustelemassa vaikuttajat liike-elämän, tieteen ja designin huipulta: varatoimitusjohtaja Carl Haglund / Sunshine Kaidi New Energy Group; Vice President, Customer Experience Design Mikko-Pekka Hanski / Idean Enterprises Oy; futuristi Elina Hiltunen / What's Next Consulting Oy; toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen / Kalevala Koru Oy; professori Sixten Korkman / Aalto-yliopisto ja toimitusjohtaja ja perustaja Miika Lipiäinen / Kyrö Distillery Company. Puhetta johti digitalisti Ville Tolvanen / Digitalist Network. Graafisena fasilitaattorina toimi Raquel Benmergui.

Katso koko keskustelu Katsomosta! Tapahtuman Facebook-sivu.

Design Forum Finland on muotoilun promootio-organisaatio, jonka tavoitteena on edistää muotoilun käyttöä suomalaisissa yrityksissä, erityisesti johtamisen työkaluna strategisella tasolla, ja näin kasvattaa yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Design Forum Finlandia ylläpitää Suomen Taideteollisuusyhdistys – Konstflitföreningen i Finland ry, vuonna 1875 perustettu yhdistys, joka on alallaan maailman toiseksi vanhin.

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA on 27 000 myynti- ja markkinointialan ammattilaisen edunvalvontajärjestö. Se auttaa jäseniään työelämän eri vaiheissa. Yhdessä keskusjärjestö Akavan kanssa MMA toimii oikeudenmukaisen työelämän puolesta. MMA tekee työtä sen hyväksi, että myynnin ja markkinoinnin arvostus Suomessa kasvaa.

 

 

 

 

 

 

 

Yhteystiedot:
Design Forum Finland, projektipäällikkö Aino Vepsäläinen
aino.vepsalainen(a)designforum.fi, 050 355 6606

Design Forum Finland, markkinointipäällikkö Päivi Kaira
paivi.kaira(a)designforum.fi, 044 055 6071

Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, viestintäsuunnittelija Sirkku Rytkönen
sirkku.rytkonen(a)mma.fi, 040 514 6535

 

ELINA HILTUNEN

Futuristi, What's Next Consulting Oy

ville tolvanen

Digitalisti, Digitalist Network

miika lipiäinen

Toimitusjohtaja ja perustaja, Kyrö Distillery Company

sixten korkman

Professori, Aalto-yliopisto

mikko-pekka hanski

Vice President, Customer Experience Design, Idean Enterprises Oy

riitta huuhtanen

Toimitusjohtaja, Kalevala Koru Oy

carl haglund

Varatoimitusjohtaja, Sunshine Kaidi New Energy Group