Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Elokuu 2016

VIELÄ EHTII ILMOITTAUTUA FENNIA PRIZE 2017 -MUOTOILUKILPAILUUN!

Fennia Prize on Suomen merkittävin muotoilukilpailu, jossa yritys tai yhteisö palkitaan muotoilun käytöstä liiketoimintansa osana. Vuodesta 2003 alkaen järjestetyssä kilpailussa jaetaan yhteensä 35.000 € palkinnot, jotka lahjoittaa Fennia-konserni. Patentti- ja rekisterihallitus palkitsee lisäksi yhden IPR-oikeutensa ansiokkaasti suojanneen kilpailuehdotuksen 5.000 € kunniamaininnalla.

Palkinnon saamisen edellytyksenä on että yritys tai yhteisö on hyödyntänyt muotoilua strategisesti esim. valmistamissaan tuotteissa, tarjoamissaan palveluissa tai liiketoimintakonseptissaan. Palkinnoilla pyritään kannustamaan muotoilun innovatiiviseen ja laaja-alaiseen käyttöön.

Fennia Prize 2017 -kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus ja se on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy ma 5.9.2016 klo 24. Lisätietoja ja ilmoittautumislomake ovat kilpailun verkkosivuilla www.designforum.fi/palkinnot/fenniaprize/2017.

Fennia Prize 2017 -muotoilukilpailu
Ilmoittautuminen 16.5.–5.9.2016

Lue lisää


FINNKAMPEN

Seuraava DESIGN FORUM talk ottaa aiheekseen aina niin ajankohtaisen ja rakkaan teeman: suomalaisen ja ruotsalaisen osaamisen erot. Ruotsalaiset ovat onnistuneet luomaan globaalisti tunnettuja ja menestyneitä kuluttajabrändejä. Suomalaiset taas herättävät kiinnostusta maailmalla omaleimaisilla tuotteilla ja aidoilla tarinoilla. Finnkampen-tilaisuudessa keskustellaan siitä, kuinka voimme luoda kansainvälistä kilpailuetua ja parantaa yritysten kannattavuutta vahvempien brändien ja designosaamisen avulla. Puhujina on design- ja brändiosaamisen asiantuntijoita Suomesta ja Ruotsista.

DESIGN FORUM talk: Finnkampen
7.9.2016 klo 13.30–18, Kellohalli, Helsinki

UUSI SUOMALAISEN MUOTOILUN LIPPULAIVAMYYMÄLÄ AVAUTUI

TRE on nimeltään uusi suomalaiseen muotoiluun keskittynyt myymälä Helsingin keskustassa. Se lupaa esitellä maailman suurimman valikoiman suomalaista muotia ja muotoilua ja toimii myös monenlaisten mielenkiintoisten juttujen tapahtumapaikkana. Kaupan perältä löytyy viihtyisä Cargo Coffee + Vegetarian Food -kahvila. TREn takana on kokenut kolmikko muotoilualalta: Tanja Sipilä, Teemu Suviala ja Lasse Laine.

TAMPEREEN DESIGN- JA ARKKITEHTUURIVIIKKO

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikot yhdistyivät. Ensimmäinen laajempi tapahtuma järjestetään 26.8.–2.9. ja sen teemana ovat rajat – niin fyysiset kuin  henkisetkin. Viikon päätapahtumat ovat kansainvälinen Architecture and Cities in Transition -seminaari ja Designtori, joka tuo päivän ajaksi mielenkiintoista muotoilua myyntiin.

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko 26.8.–2.9.2016

KUKA ON VUODEN 2016 NUORI MUOTOILIJA?

Design Forum Finlandin jakaman Vuoden nuori muotoilija 2016 -palkinnon saaja julkistetaan to 25.8. 2016. Palkintonäyttely avautuu yleisölle ma 5.9. ja sen paikkana on Kansalliskirjaston Kupolisali. Vuoden nuori muotoilija -palkintoa on jaettu vuodesta 2000 lähtien ja sen saajat ovat aina olleet lupaavia ja kiinnostavia nousevia tähtiä. Palkinnon tarkoitus on kannustaa omaleimaiseen ja tinkimättömään työskentelyyn jatkossakin. Vuoden nuori muotoilija -näyttely on osa Helsinki Design Weekin ohjelmistoa.

Vuoden nuori muotoilija 2016
Palkintonäyttely 5.–17.9.2016
Kansalliskirjaston Kupolisali

SYKSYN SUURI MUOTOILUTAPAHTUMA HELSINGISSÄ

Helsingin ja koko Suomen suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week käynnistyy syyskuun alussa. Vuosi vuodelta viikon ohjelmisto on runsaampi ja monipuolisempi. Tällä kertaa tapahtumia on yli 250 ja teemana on Paremmin / Better. Kun kaikilla on jo tavaraa tarpeeksi, mikä oikeuttaa suunnittelemaan uutta? Yksinkertaisesti tekemällä se paremmin, sanoo designviikon toimitusjohtaja Kari Korkman. Kuva: Aino Huovio

Helsinki Design Week 1.–11.9.2016

... JA TIETYSTI HABITARE

Toinen keskeinen muotoilualan tapahtuma ovat huonekalualan, muotoilun ja sisustuksen Habitare-messut. Jokasyksyinen messutapahtuma kokoaa yhteen kiinnostavimmat uudet ilmiöt, tuotteet ja tekijät. Monet erikoisnäyttelyt kuten nuoria kykyjä esittelevä The Block -kokonaisuus ja ekologisuuteen keskittyvät EcoDesign ja Trash Materials laajentavat näkökulmaa ohi kaupallisten näytteilleasettajien. Samaan aikaan järjestetään taiteeseen ja antiikkiin sekä valaistukseen ja kodin hifi-laitteisiin erikoistuneet messutapahtumat.

Habitare 7.–11.9.2016
Helsingin Messukeskus