Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Elokuu 2017

DESIGNPUHETTA HEINÄKUUSSA

Suomi suosta design- ja bisnesosaamista hyödyntämällä! Design Forum Finlandin ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten MMA:n yhteinen keskustelu Porin SuomiAreenalla heinäkuussa antoi ideoita ja innostusta paremman tulevaisuuden rakentamiseksi. Tarvitaan visioita, osaamista ja uskallusta!

Mukana keskustelemassa olivat Sunshine Kaidi New Energy Groupin Carl Haglund, Idean Enterprisesin Mikko-Pekka Hanski, futuristi Elina Hiltunen, Kalevala Korun Riitta Huuhtanen, professori Sixten Korkman ja Kyrön Miika Lipiäinen. Puhetta johti Ville Tolvanen Digitalistista.

Reilun tunnin mittaisen keskustelun voi katsoa MTV:n Katsomosta. Raquel Benmergui kuvitti livenä keskustelua, ja hänen työtään voi käydä katsomassa täällä

Kuva: Kalle Kataila

Lue lisää


VUODEN NUORI MUOTOILIJA 2017

Kuka on vuoden 2017 nuori muotoilija? Design Forum Finlandin perustama palkinto jaetaan nyt 16. kerran ja sen tulee saamaan helsinkiläinen freelance-suunnittelija. Saajan nimi julkistetaan keskiviikkona 6.9. ja palkintonäyttely avautuu seuraavana päivänä Espan lavalla. Vuoden nuori muotoilija -palkinnon saajat edustavat aina uutta luovaa näkemystä ja osaamista muotoilun alalla – niin tänäkin vuonna.

Vuoden nuori muotoilija 2017
7.–16.9.2017, Espan lava, Esplanadinpuisto, Helsinki
ma–pe 12–18, la 12–16, su suljettu

ECODESIGN / SPRINT

EcoDesign Sprint on sparraushanke, joka on suunnattu kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille pk-yrityksille sekä muotoilutoimistoille. Sen tavoitteena on lisätä osaamista kiertotalouden mukaisista liiketoimintamalleista sekä kehittää ekologisesti kestävämpiä tuotteita ja palveluita. Hankkeeseen haetaan aiheesta kiinnostuneita pk-yrityksiä ja muotoilutoimistoja. Avoin haku avautuu 1.9. ja hanke toteutetaan loppuvuodesta 2017.

DESIGN <3 CIRCULAR ECONOMY

Design <3 Circular Economy on päivän mittainen seminaari, joka syventyy kierto- ja biotalouteen sekä muotoiluun niiden edistäjänä. Päivän järjestävät Hiilinielu Design Studio- ja EcoDesign Circle -hankkeet. Tapahtuma järjestetään osana Helsinki Design Weekiä to 14.9.2017.

Design <3 Circular Economy 14.9.2017
Allas Sea Pool, Helsinki

SELLULOOSA-HACK

VTT on kehittämässä uudenlaisia biopohjaisia materiaaleja selluloosasta. Nyt haetaan ideoita uusien materiaalien käyttöön Helsinki Design Weekin aikana järjestettävällä hackathon-kisalla. Kilpailuun kutsutaan 2–3 muotoilijan joukkueita, jotka saavat kaksi päivää aikaa kehittää uusia tuoteideoita joko teollisuuden tai kuluttajien käyttöön. Voittajat esitellään 13.9. järjestettävässä tilaisuudessa.

DESIGNIA TAMPEREELLA

Ensi viikolla alkaa Tampereella designin ja arkkitehtuurin teemaviikko. Tällä kertaa teemana on sykli: syklisyys osana arkkitehtuuria ja muotoilua – elinkaarena, trendeinä, luonnon vaihteluna. Viikkoon mahtuu monenlaisia erilaisia tilaisuuksia näyttelyistä kaupunkitapahtumiin, Open Studios -vierailuihin ja arkkitejtuuriseminaareihin.

Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikko
25.8.–1.9.2017