Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Helsinki Design Week 2016

LAURA VÄINÖLÄ ON VUODEN NUORI MUOTOILIJA 2016

Design Forum Finlandin jakaman Vuoden nuori muotoilija -palkinnon tämänvuotinen saaja julkistettiin 25.8. Palkinnon saa muotoilija ja graafinen suunnittelija Laura Väinölä. Palkintojury halusi tällä kertaa nostaa esiin muotoilijan osaamisen merkityksen yrityksen luovana johtajan tai muotoilujohtajan tehtävässä. Työ vaati kokonaisvaltaista ymmärrystä sekä muotoilusta että yritystoiminnasta, ja brändi- ja asiakaskokemuksen johtamiseen on oltava uskallusta ja näkemyksellisyyttä. Juryn mielestä Laura Väinölä oli mainio esimerkki monipuolisesta nuoresta osaajasta roolissa, joka on tulevaisuudessa yhä keskeisempi. Väinölä toimii luovana johtajana mm. Duotonessa, Pre Helsingissä ja omassa Flora & Laura -yrityksessään.

Lauran Väinölän palkintonäyttely on hänen työtään esittelevä installaatio, joka on esillä Kansalliskirjaston Kupolisalissa. Cabinet of Wonders on kaappi, josta löytyy niin yllätyksiä kuin pieniä arjen ihmeitäkin.

Kuva: Osma Harvilahti

Vuoden nuori muotoilija 2016 Laura Väinölä:
Cabinet of Wonders 5.–17.9.2016
Kansalliskirjaston Kupolisali, Unioninkatu 36, Helsinki
Lue lisää

 

DESIGN FORUM DATE OULUSSA

DESIGN FORUM date -tilaisuuksissa keskustellaan asiantuntijoiden johdolla ajankohtaisista asioista ja verkostoidutaan. Tilaisuudet on suunnattu Design Forum Finlandin jäsenille ja suomalaisille PK-yrityksille, jotka tavoittelevat kilpailukykyä ja kasvua. Seuraava DF date järjestetään tiistaina 13.9. Oulussa ja sen aiheena on asiakaskokemus ja palvelumuotoilu. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

DESIGN FORUM date 13.9.2016
Uusi Seurahuone, Oulu

KAJ FRANCKIN HENGESSÄ HABITARESSA

Lasitaiteilija Markku Salo sai Design Forum Finlandin jakaman vuoden 2015 Kaj Franck -muotoilupalkinnon. Suomen Messusäätiö tarjoaa palkitulle tilaisuuden näyttelyyn sopivassa messutapahtumassa, ja Salon näyttely nähdään ensi viikolla Habitaressa. Salo on myös toimittaja Sami Sykön haastateltavana 10.–11.9. klo 11 messujen ahead!-areenalla.

Toinen Franckin hengessä toteutettava tapahtuma on Kaj Franck -mentorointiohjelma, jonka tuottaa Dodo Oy yhteistyössä Design Forum Finlandin kanssa. Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajia on pyydetty mentoroimaan 2–4 lahjakasta  muotoilun opiskelijaa palkittujen omalta alalta. Ensimmäinen osa mentorointiohjelmaa, “Meet and Greet Old Masters”, toteutetaan 8.9.2016, jolloin Kaj Franck -palkitut on kutsuttu Habitareen. Mentoroitaviksi on 2016 valittu Sisse Collander, Ami Niemelä ja Maaria Repo Lahden ammattikorkeakoulusta sekä Jari Miranda ja Tyko Sillanpää Aalto-yliopistosta.

Kuva: Liisa Valonen

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2015: Markku Salo 7.–11.9.2016
Habitare ahead! osasto 6m149, Helsingin Messukeskus

Kaj Franck -mentorointiohjelma
Meet and Greet Old Masters 8.9.2016
Habitare ahead! osasto 6m149, Helsingin Messukeskus

FENNIA PRIZE 2017: ILMOITTAUTUMISAIKAA ON PIDENNETTY

Fennia Prize on muotoilukilpailu, jossa palkitaan yrityksiä ja organisaatioita muotoilun esimerkillisestä käytöstä niin tuotteiden kuin palveluiden, liiketoimintaprosessien tai konseptien suunnittelussa ja toteuttamisessa. Joka toinen vuosi järjestettävän kilpailun tavoitteena on edistää muotoilun hyödyntämistä elinkeinoelämässä ja yhteiskunnassa kilpailukyvyn, kansainvälistymisen ja kasvun lisäämiseksi. Kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus. Kilpailun ilmoittautumisaikaa on osallistujien pyynnöstä pidennetty ma 19.9.2016 saakka. Tulokset julkistetaan helmikuussa 2017. Fennia Prize 2017 on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Fennia Prize 2017, ilmoittautuminen ma 19.9.2016 saakka

TIEDOSTAVAN KULUTTAJAN TUNNUSMERKIT

Designtoimisto Kuudes Kerros halusi segmentoida kuluttajat. Yhdessä dosentti Arto O. Salosen kanssa toteutettu Tiedostava Kuluttaja -tutkimus keräsi tietoa asenteista, arvoista ja kriteereistä, jotka ohjaavat kuluttamista. Tuloksena syntyi 8 kuluttajaprofiilia analyyseineen ja huomio siitä, että joukko on kaksijakoinen: osa kuluttajista kokee epävarmuutta, osa taas uskoo vahvasti omiin vaikutusmahdollisuuksiinsa. Tutkimusta havainnollistava näyttely on esillä designviikolla Helsingin Kaapelitehtaalla 7.–8.9.

Tiedostava Kuluttaja 7.–8.9.2016
Kaapelitehdas, Turbiinisali, Helsinki

SHOWTIME!

Showroom on uusi Helsinki Design Weekin ja Habitaren tuottama muotoilun, tilasuunnittelun ja valaistuksen ammattilaistapahtuma. Mukana on nelisenkymmentä näytteilleasettajaa ja joukko kiinnostavia puhujia. Kokonaisuuteen kuuluu luonnollisesti jo aiemmilta vuosilta tuttu Showroom Walk -kierros yritysten myymälöissä ja showroomeissa.

Showroom 7.–9.9.2016
Helsingin Messukeskus

YHDESSÄ PAREMPAA KAUPUNKIA

Rakennetaan yhdessä parempaa kaupunkia! Osallistava, itse luotu kaupunkiympäristö tuo mukanaan viihtyvyyttä ja ehkäisee ongelmia. Tämänvuotinen Kaupunkimuotoilun kohtauspaikka -seminaari järjestetään Helsinki Design Weekin osana 8.9.2016. Seminaarissa esitellään parhaita tapoja tekemiseen ja suunnitteluun ja sen lopuksi tutustutaan Helsinki Labiin, joka tuo muotoiluosaamisen, digitaalisuuden ja vuorovaikutuksen mukaan kaupungin ja sen palvelujen kehittämiseen.

Yhdessä parempaa kaupunkia 8.9.2016
Kaupungintalo, Helsinki