Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Helmikuu 2017

FENNIA PRIZE -NÄYTTELY MUKANA ARCTIC DESIGN WEEKILLÄ

Maailman pohjoisin muotoilutapahtuma, Rovaniemen Arctic Design Week, käynnistyy ensi viikolla. Tämän vuoden teema on mitä tärkein: arktinen muutos. Miten muutoshaasteisiin vastataan arktisen osaamisen ja varsinkin muotoilun avulla? Yksi alueen elinkeinoista on matkailu, ja asiakaskokemuksen kehittäminen matkailussa on torstain 23.2. Mish Mash -seminaarin pääteemana. Perjantain seminaaripäivässä tutkitaan arktisen teknologian ja muotoilun hyötyjä liike-elämälle. Pohjoisen Suomen, Ruotsin ja Norjan arkkitehdit keskustelevat pohjoiskalottisymposiumissa samoista teemoista. Tietenkin mukana on popup-designshoppeja, seminaareja ja keskustelutilaisuuksia ja monenlaisia näyttelyitä – joista yksi on kiertonsa aloittava Fennia Prize 17 -palkintonäyttely. Fennia Prize -näyttely on esillä Kulttuuritalo Korundissa maaliskuun puoliväliin saakka.

Arctic Design Weekin järjestäjät ovat Rovaniemen kaupunki ja Rovaniemen Kehitys Oy, Lapin yliopiston Taiteiden tiedekunta, Tiedekeskus Pilke, Arktikum ja lukuisat yhteistyöyritykset. Viikko järjestetään nyt yhdeksännen kerran.

Arctic Design Week 20.–27.2.2017
Fennia Prize 17 -näyttely 23.2.–15.3.2017, Kulttuuritalo Korundi, Rovaniemi

Lue lisää


LAHTI DESIGN WEEK

Nyt myös Lahdessa: oma designviikko! Ja mikäpä olisi parempi ajankohta kuin hiihdon MM-kisojen aikaan. Yksi viikon huippuohjelmista on Suomi 100 – Muotoilu 30 000 -seminaari, jonka puhujina on kuusi maailmalla menestynyttä Lahden Muotoiluinstituutin alumnia. Viikon ohjelmassa on myös studiovierailuja, popup-kauppoja, näyttelyjä ja Designtärskyt. Ja niin tosiaan – myös ne hiihdon MM-kisat.

Lahti Design Week 27.2.–5.3.2017

SUOMI100FORUM

Millainen on Suomi tulevaisuudessa? Tätä pohditaan maaliskuun alussa nyt neljännen kerran järjestettävässä Suomi Forumissa Lahdessa. Teemojen joukossa ei ole erikseen muotoilua, mutta keskusteluissa puhutaan mm. työn, osaamisen, yrittäjyyden ja liiketoiminnan muutoksista – ja kaikki nämä alat hyötyvät muotoilusta ja muotoiluajattelusta.

Suomi100Forum, 2.–3.3.2017, Sibeliustalo, Lahti

SAVE THE DATE: DESIGN FORUM TALK

Kansantalous on kääntynyt kasvuun, mutta kyyti on vielä varovaista. Olisiko muotoilusta kasvutekijäksi? Ajankohtainen asia on aiheena maaliskuun DESIGN FORUM talk -tapahtumassa. Puheenvuoroissa pohditaan kasvun haastetta eri näkökulmista lähtien: kansantaloudessa, yritysten brändi- ja designosaamisessa sekä muotoiluinvestointien tuoton kannalta. Puhujina ovat mm. Vesa Vihriälä, Anne Korkiakoski ja Päivi Svens. Yrityscase-esimerkit keskittyvät muotoilun hyödyntämiseen ja muotoilujohtamiseen. Moderaattorina on Arni Aromaa Pentagon Designilta.

DESIGN FORUM talk: Kasvua muotoilusta
22.3.2017, Teurastamo, Kellohalli, Helsinki

VARJOJEN LEIKKIÄ

Stockholm Design Weekillä julkistettiin Harri Koskisen ruotsalaiselle Svenskt Tennille suunnittelema messinkinen valaisin. Vuonna 1924 perustettu maineikas yritys on tunnettu erityisesti kankaistaan, huonekaluistaan ja sisustuksen pikkuesineistä sekä korkeasta suunnittelun ja valmistuksen laadusta. Koskisen peikonlehdestä inspiraationsa saaneet Shadow Play -valaisimet jatkavat Svenskt Tennin kasviaiheisten tuotteiden linjaa kiinnostavasti ja modernisti ja luovat vuoropuhelua yrityksen klassikkomalliston kanssa.

TOWER OF PRESENCE

Tukholmasta tulee myös toinen uutinen. Suomen Tukholman instituutissa on avautunut vuoden 2016 Vuoden nuoren muotoilijan Laura Väinölän ja kuvataiteilija Karoliina Hellbergin yhteisnäyttely Tower of Presence. Kummankin taiteilijan sisäisiä maailmoja kuvittava näyttely hyödyntää niin kuvataidetta, äänisuunnittelua, valaistusta kuin kasvien ja erilaisten esineiden luomia tiloja ja tunnelmia. Näyttely on avoinna maaliskuun alkupuolelle. Kuva: Juho Huttunen

Laura Väinölä & Karoliina Hellberg: Tower of Presence
10.2.–8.3.2017, Finlandsinstitutet, Tukholma

SINO FINNISH 100 CHALLENGE

Sino Finnish 100 Challenge on Suomen satavuotisjuhlavuonna järjestettävä kiinalaisten ja suomalaisten toimijoiden laaja yhteishanke. Mukana on niin yrityksiä, oppilaitoksia kuin julkisiakin tahoja molemmista maista. Shanghaissa, Pekingissä ja Guangzhoussa toteutettava hanke etsii ratkaisuja, joissa suomalainen ja kiinalainen yhteistyö ja osaaminen ovat valttia. Aiheeseen liittyvä ideakilpailu on juuri avattu. Sino Finnish 100 Challenge on myös vienninedistämishanke mukana oleville suomalaisille toimijoille.