Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Helmikuu 2018

RECONSIDER DESIGN

Kiertotalous ja ekologinen muotoilu ovat tällä viikolla esillä Rovaniemellä, kun siellä järjestetään Arctic Design Week. Viikon monipuolisessa ohjelmassa on useita kestävää suunnittelua käsitteleviä tilaisuuksia. Design Forum Finlandin Suomessa koordinoimaan EcoDesign Circle -hankkeeseen kuuluva Reconsider Design -kiertonäyttely avautuu keskiviikkona Tiedekeskus Pilkkeessä. Näyttely esittelee ekologisempaan ajatteluun kannustavia muotoilutuotteita, konsepteja ja projekteja Itämeren ympärysvaltioista. Suomesta mukana ovat Hiilinielu Design Studio, PuzzlePhone-puhelinkonsepti, kierrätettävä ja pantillinen pakkausjärjestelmä RePack ja luonnonvaroja säästävä PureWaste-vaatebrändi. Rovaniemellä järjestetään myös EcoDesign Sprint -työpaja, jossa osallistujat perehtyvät case-esimerkkien ja työpajojen avulla kiertotalouden mukaiseen muotoiluun. Viheliäisiä arktisia ongelmia taas ratkotaan 50 years later -työpajasarjan aloitustapahtumassa 20.2. Kuva: Gdynia Design Days 2017, Bogna Kociumbas, Michal Szymonczyk

Reconsider Design 21.2.–11.3.2018
Tiedekeskus Pilke, Rovaniemi

Lue lisää

 

AGENCY LEROY ON VUODEN DESIGNTOIMISTO

Vuoden toimisto -tutkimus toteutettiin viime vuonna ensimmäisen kerran Suomessa. Tutkimuksessa asiakkaat arvostelevat käyttämiään palveluntarjoajia mm. muotoilu- ja viestintäpalvelujen, markkinoinnin ja median kategorioissa. Agency Leroy oli viime vuonna jo finalistien joukossa. Palaute kannusti Leroyta kehittämään toimintojaan ja palvelujaan, ja työ palkittiin tänä vuonna designtoimistojen sarjan voitolla.

LISÄÄ POHJOISTA MUOTOILUA

Arctic Design Week Rovaniemellä on maailman pohjoisin designtapahtuma. Tänä vuonna se järjestetään jo kymmenennen kerran, ja vuosi vuodelta ohjelma on monipuolistunut ja nostanut tasoaan. Viikon päätapahtumana on yrittäjät ja muotoilijat yhdistävä MISHMASH-konferenssi 21.–25.2. Varmasti omaperäisin osa konferenssiä on MISHMASH Action -iltapäivä, jossa ratkaistaan pienryhmissä muotoiluhaasteita ympäri Rovaniemeä – myös taivasalla. Sääennusta lupaa kunnon pakkasta.

Arctic Design Week 19.–25.2.2018 Rovaniemi

LEYLA ACAROGLU OMIN SANOIN

Jos kiertotalous ja uudet tavat ajatella muotoilua jäivät mietityttämään, katso viime marraskuussa tehty Leyla Acaroglun haastattelu! Leyla kertoo mm. suurista systeemisistä muutoksista ja antaa vinkkejä siihen, mitä jokainen meistä voi tehdä muuttaakseen maailmaa omalta osaltaan. Kuva: James Duncan Davidson

VUODEN GRAAFIKKO ON INKA BELL

Grafia valitsi vuoden 2018 graafiseksi suunnittelijaksi Inka Bellin. Bell on erikoistunut klassiseen grafiikan työskentelytapaan, serigrafiaan, johon hän yhdistää digitaalisuutta. Hänen työnsä ovat pelkistettyjä, jopa hyvinkin minimalistisia, ja tutkivat usein tilaa kaksiulotteisessa pinnassa. inka Bellin näyttely on esillä Artekissa vielä 24.2. saakka.

Vuoden graafikko 2018 Inka Bell: Zanni
24.2.2018 saakka Artek, Keskuskatu 1, Helsinki

VUODEN HUIPUT – TUNNELMA TIIVISTYY

Torstaina 1.3. se julkistetaan: Vuoden Huiput -shortlista. Visuaalisen viestinnän ja muotoilun jokavuotisessa suurkilpailussa palkitaan jälleen maan parasta suunnittelua viidessätoista eri sarjassa. Vuoden Huiput -festivaalipäivään mahtuu shortlistan julkistuksen lisäksi seminaari, jonka keynote-puhujana on Leyla Acaroglu. Voittajat julkistetaan perinteisessä gaalassa 19.4. Vuoden Huiput -kilpailun järjestää (nyt 38. kerran) Grafia.

Vuoden Huiput -festivaali 1.3.2018