Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Huhtikuu 2016

DESIGN FORUM TALK: MONIKANAVAISUUS JA UUSI KULUTTAJA

DESIGN FORUM talk -tilaisuudet jatkuvat toukokuussa. Teemana on nyt asiakaskäyttäytymisen muutos ja monikanavaiset palvelut. Miten kuluttajakäyttäytymisen muutos vaikuttaa yrityksiin ja mitä ratkaisuja monikanavaisuus tarjoaa? Kuinka digitaalinen käyttäjäkokemus muotoillaan yrityksen menestykseksi?

Vuoden toisessa DF Talkissa on taas esillä kiinnostavia kokemuksia ja innostavia esimerkkejä. Mm. Fjord Helsingin Tim Hall puhuu aiheesta "Digital vs. physical vs. human – Keeping the end-user at heart and business in mind in all customer interactions". TNS Gallupin puheenvuoron otsikkona on "Kuluttajakäyttäytymisen muutos digitalisoituvassa maailmassa – trendeistä tiedolla johtamiseen" ja sen pitävät Tarja Pentilä ja Katja von Alfthan. Puhetta johtaa digitalisti Ville Tolvanen. Ilmoittautuminen tilaisuuteen alkaa pian. Save the date!
 
DESIGN FORUM talk ti 24.5.2016 klo 8.30–11 (huom. päivä)
Kellohalli, Työpajankatu 2, Helsinki

Lue lisää täältä

 

FENNIA PRIZE 2017 KÄYNNISTYY

Yrityksille ja yhteisöille suunnattu Fennia Prize 2017 -muotoilukilpailu käynnistyy! Ilmoittautuminen kilpailuun alkaa 16.5.2016 ja tulokset julkistetaan helmikuussa 2017. Fennia Prize on Suomen merkittävin muotoilukilpailu, jossa yritys tai yhteisö palkitaan muotoilun esimerkillisestä käytöstä liiketoimintansa osana. Kilpailun tulokset ovat läpileikkaus Suomen parhaasta, kiinnostavimmasta ja ajankohtaisimmasta muotoilusta. Kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Fennia Prize 2017, ilmoittautumisaika kilpailuun 16.5.–5.9.2016

VUODEN HUIPUT

Markkinointiviestinnän ja visuaalisen muotoilun huiput on taas valittu! Grafian Vuoden Huiput -palkitut julkistettiin perinteisessä gaalassa 14.4.2016. Platinahuipun, elämäntyöpalkinnon, sai Päivi Topinoja-Aranko ja Vuoden junioriksi nimettiin vuonna 2011 graafisen suunnittelun opinnot Aalto-yliopistossa aloittanut vuosikurssi GRMMXI. Kaikki palkitut perusteluineen löytyvät osoitteesta www.grafia.fi.

ORNAMON MUOTOILUPÄIVÄ

Ornamo juhli Muotoilupäivää keskiviikkona 20.4. Iltapäivän seminaarissa keskusteltiin muotoilun roolista kestävien ja luovien ratkaisujen mahdollistajana. Ornamo-palkinnon valitsi tällä kertaa professori, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä. Palkinto myönnettiin automuotoilija Pasi Pennaselle, jonka luomaa Toroidion-konseptiautoa on sanottu maailman tehokkaimmaksi sähköautoksi.

SUOMALAISIA MILANON KEVÄÄSSÄ

Milanon maineikas Salone del Mobile järjestettiin jälleen huhtikuun puolivälissä, nyt 55. kerran. Suomalaista muotoilua oli jälleen esillä sekä Milanon valtavassa FieraMilano-messukeskuksessa että ympäri kaupunkia. Mukana olivat mm. Tapio Anttila Collection, Woodnotes, Inno Interior, Nikari ja Artek. Artek näkyi myös Marimekko Home -näyttelyssä Brerassa. Samalla seudulla oli Beacon Helsingin Wild Weird Wonderful -showroom, jonka pääyhteistyökumppanina toimi Habitare. Salone Satellitessa esittäytyivät mm. Antti Tuomi, Nyman&Serpola sekä viiden nuoren muotoilijan Luomo-ryhmä.

Kuvassa Nyman&Serpolan huonekaluja, kuvaaja Annikki Valomieli

LUXURY CLUSTER

Kuinka tuottaa asiakkaalle huipputuotteita ja huippuelämyksiä on aiheena nyt toista kertaa järjestettävässä Luxury Cluster -koulutusohjelmassa. Asiakaskokemuksen huippuunsa hiottu laatu tuo kasvua ja kilpailuetua ja tukee myös kansainvälistymistä. Helsingin Svenska Handelshögskolanin ja Stockholm School of Economicsin yhdessä järjestämä ohjelma on suunnattu premium-tuotteita myyville tai valmistaville yrityksille.

ULKOKALUSTEITA SAMULI NAAMANGALTA

Samuli Naamanka suunnitteli italialaiselle Metalco-yritykselle kalustekonseptin julkisiksi ulkokalusteiksi. Kolmesta eri modulista voidaan koota lukemattomia erilaisia yhdistelmiä. Materiaali on luonnollisesti betonia ja muodot veistoksellisen yksinkertaisia. Meteor-kalustesarja julkistettiin Suomessa huhtikuussa.