Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Huhtikuu 2017

DESIGNDEITIT KUOPIOSSA

Seuraava DESIGN FORUM date -tilaisuus järjestetään tiistaina 25.4. Kuopiossa osana Design Week Kuopiota. Tilaisuuden teemana on Muotoilusta kilpailuetua. Iltapäivän neljä yrityscase-esittelyä tuovat esille erilaisia tapoja päästä tähän tavoitteeseen. Haltian on erikoistunut innovaatioiden ja teknisten konseptien tuotteistamiseen, jossa muotoilulla on keskeinen rooli. Haltianin wearables-tuotteita esittelee Ville Ylläsjärvi. Topi-Keittiöiden Riitta Ojala-Fors kertoo, miten aikaisemmin tuotantovetoinen yritys on päätynyt käyttämään muotoilijoita. Abloyn Mika Heikinmatti puhuu mm. arvostetun ja kotimaisuudella menestyvän brändin rakentamisesta ja Pekka Kumpula Seos Designilta esittelee pitkään muotoilua tuotekehityksessään hyödyntäneen Merivaaran, jonka Q-Flow-leikkaussalivalaisin sai äskettäin Fennia Prize Grand Prix -palkinnon. DESIGN FORUM date -tapahtumat on suunnattu Design Forum Finlandin jäsenille sekä suomalaisille pk-yrityksille, jotka hakevat kilpailukykyä ja kasvua. Tilaisuuksissa keskustellaan asiantuntijoiden johdolla ajankohtaisista asioista ja verkostoidutaan. Kuopion DF date järjestetään yhdessä Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkin kanssa. Kuva: Kalle Kataila

DESIGN FORUM date: Muotoilusta kilpailuetua
25.4.2017, Ravintola Intro, Kuopio

Lue lisää


WORLD DESIGN WEEKS

Vuosi sitten perustettiin Milanossa maailman muotoilutapahtumien yhteinen kattojärjestö World Design Weeks. Sen ensimmäisenä päämajana toimii Helsinki Design Week ja puheenjohtajana HDW:n toimitusjohtaja Kari Korkman. Organisaatio juhli juuri yksivuotissyntymäpäiviään Salone del Mobilen yhteydessä Milanossa. Ensimmäinen huippukokous järjestetään ensi syyskuussa Helsinki Design Weekillä. Organisaation yhdeksän perustajajäsentä ovat Soulin, Tokion, Pekingin, Toronton, San Franciscon, Mexicon, Barcelonan, Eindhovenin Ja Helsingin muotoiluviikot.

DESIGN FORUM TALK – VIDEOINA

Maaliskuun lopulla Teurastamon Kellohallissa järjestettiin taas yksi suuren suosion saavuttaneista DESIGN FORUM talk -tilaisuuksista. Kaikki tilaisuuden puheenvuorot on videoitu ja videot ovat katsottavissa sekä Design Forum Finlandin verkkosivuilla että YouTube-kanavassa. Jos et mahtunut mukaan, katso videot! Tilaisuus lähetettiin myös Facebook Live -sovelluksena tapahtuman profiilissa.

INNOVATION THURSDAY

Tekes järjestää joka kuukauden viimeisenä torstaina Innovation Thursday -tilaisuuksia, joissa puhutaan ajankohtaisista tuotekehitykseen, yritystoimintaan ja innovaatioihin liittyvistä aiheista. Huhtikuussa aiheena on, kuinka muotoilun ja brändinrakentamisen avulla voidaan rakentaa kansainvälisesti menestyviä kasvuyrityksiä ja kasvattaa yrityksen arvoa. Puhujina ovat mm. Consair Oy:n perustajat ja Merivaaran Q-Flow-valaisimen suunnitellut Pekka Kumpula Seos Designista – sekä Consair että Merivaara palkittiin alkuvuodesta Design Forum Finlandin Fennia Prize -kilpailussa. Kuvassa Consairin CAMU 1200 -pölynhallintatyöpiste.

Innovation Thursday 27.4.2017

DESIGN WEEK KUOPIO

Kuopion Design Week järjestetään nyt toisen kerran. Keväisen muotoilutapahtuman teemana ovat muotoilun monet kasvot. Runsas ohjelma tarjoaa niin näyttelyitä, seminaareja, myyntitapahtumia ja mm. arkkitehtuurisuunnistusta. Tapahtumaa koordinoi Itä-Suomen Muoto ry ja mukana on lukuisia paikallisia toimijoita ja vapaaehtoisia.

Design Week Kuopio, 24.–30.4.2017

SATA ESINETTÄ SUOMESTA

Sataan Suomen itsenäisyyden vuoteen mahtuu muotoiluakin. Suomen Viron instituutin tuottamaan juhlavuoden näyttelyyn on koottu sata esinettä, yksi kultakin itsenäisyytemme vuodelta. Ne kertovat kansakunnan matkasta ja muutoksesta, elämästä. jossa muotoilu on jollain tavalla aina ollut mukana. Näyttelyn ovat kuratoineet muotoilija Pekka Toivanen ja kirjailija ja taidehistorioitsija Anna Kortelainen. Toivasen Design Forum Blogissa julkaistussa artikkelissa pohditaan, miten muotoilu on peilannut aikaa ja elämää, ja miten sen muutokset näkyvät esinehistoriassamme. Kuva: Sarviksen pulkka, 1967, kuva Museokeskus Vapriikki

100 esinettä Suomesta
24.3.–28.5.2017, Designmuseo