Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Huhtikuu 2018

DESIGNIN UUSI AALTO

Meiltä Design Forum Finlandissa kysytään usein, mitä on tämän päivän suomalainen muotoilu. Teimme kirjan, josta löytyy vastauksia kysymykseen. Designin uusi aalto vie suomalaisen designin tarinaa seuraavalle vuosisadalle ja kertoo, miten muotoilulla voidaan luoda merkitystä ja menestystä muuttuvaan maailmaan.

Tämän päivän muotoilu on palveluiden ja asiakaskokemuksen suunnittelua, brändin hallintaa ja liiketoiminnan ja strategian kehittämistä. Siitä on tullut yhä merkittävämpi tekijä menestyvissä yrityksissä. Ville Tikan ja Nuppu Gävertin kirjoittamassa kirjassa esitellään kymmenen esimerkkiä muotoilun uusista muodoista: tuotteiden ja digitaalisten palvelujen maailmoja, yhteisöjä rakentavia brändikokemuksia, yhteiskunnallista arvoa luovia bisnesmalleja sekä hyvinvoivia organisaatiokulttuureja.

Designin uusi aalto -kirjan voi ostaa suurimmista kirjakaupoista ja omasta verkkokaupastamme.

Kuva: Kalle Kataila

Lue lisää


ORNAMO-PALKINTO JULKISTETAAN PIAN

Ornamo-palkinto on muotoilun ammattilaiselle vuosittain jaettava 5 000 € suuruinen palkinto, jonka kandidaatit Ornamon jäsenet ehdottavat keskuudestaan ja jotka järjestön hallitus sitten lopullisesti valitsee. Tämän vuoden ehdokkaina ovat lasitaiteilija Renata Jakowleff, sisustusarkkitehti Martti Lukander ja Muka va-vaatebrändin suunnittelijat Anna Mattelmäki ja Emilia Kiialainen. Voittajan valitsee aina ulkopuolinen asiantuntija, tällä kertaa toimittaja Sami Sykkö, ja tulos julkistetaan 26.4. Kuva: Aleksi Poutanen

PALVELUMUOTOILUN PÄIVÄ 25.4.

Service Design Day on kansainvälisen palvelumuotoiluorganisaation Service Design Networkin Suomen osaston järjestämä kongressipäivä. Tämän vuoden kiinnostaviin teemoihin kuuluvat mm. muotoilun käyttö hyvän tekemiseen ja yritysten suuriin muutoksiin. Päivän liput on valitettavasti jo myyty loppuun, joten aihe ja alue ovat huippukiinnostavia.

Service Design Day 25.4.2018
Aalto-yliopisto, Töölön kampus, Helsinki

VUODEN HUIPUT – KOHTA JULKI!

Huhtikuussa julkistetaan myös visuaalisen viestinnän ja muotoilun parhaat saavutukset viime vuodelta. Vuoden Huiput -gaala tuo estradille kilpailun viidentoista sarjan palkitut Nuorista luovista vaihtuvateemaiseen Jokeriin ja koko kisan parhaaseen Grand Prix -voittajaan, jonka valitsee ylituomari, tänä vuonna muotoilija ja vaatesuunnittelija Samu-Jussi Koski.

Vuoden Huiput -gaala 19.4.2018
Tapahtumakeskus Telakka, Helsinki

DESIGN WEEK KUOPIO

Itäsuomalaisen muotoilun kaupunkitapahtumaksi itseään kutsuva Design Week Kuopio kokoaa huhtikuussa yhteen luovien alojen osaajia kolmannen kerran. Otsikkona on Sumun poisto ja tavoitteena puhua läpinäkyvyydestä ja avoimuudesta. luovuudesta, osaamisesta ja yhteistyöstä. Ohjelmassa on tuttuun tapaan näyttelyjä, avoimia ovia, seminaareja ja työpajoja – katsomista, osallistumista ja osallistamista.

Design Week Kuopio
23.–29.4.2018

MILANON KEVÄT

Muotoilusta kiinnostuneiden kevätmuutto Milanoon on alkamassa: Salone del Mobile järjestetään 17.–22.4. Vuodesta 1961 lähtien järjestetyille muotoilu- ja huonekalumessuille osallistuu jälleen myös suomalaisia. Aivan uutta on vanhaan teatteriin rakennettu Nordic Happiness -showroom, jossa täysi tusina suomalaisia yrityksiä esittäytyy innovatiivisena ja elämyksellisenä kokonaisuutena. Mukana on sekä fyysisiä tuotteita että virtuaalimaailmoja. Habitare järjestää tilassa Habitare Design Talks -keskustelutilaisuuden, jossa aiheena ovat nousevat kyvyt ja kiinnostavat uudet nimet.

Nordic Happiness 17.–22.4.2018
Teatro Arsenale, Milano