Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Joulukuu 2017

Design Forum Finland / Suomen Taideteollisuusyhdistys juhlisti omalta osaltaan Suomen satavuotisjuhlavuotta ja jakoi perustajansa Carl-Gustaf Estlanderin mukaan nimetyn kunniapalkintonsa, Estlander-mitalin. Mitalin sai Taideteollisen korkeakoulun pitkäaikainen rehtori ja muotoilun koulutuksen ja tutkimuksen uudistaja professori Yrjö Sotamaa. Valinnalla Taideteollisuusyhdistys halusi nostaa esiin Sotamaan merkityksen uusien muotoilijasukupolvien kasvattamisessa. Muotoilu on ollut vahvasti mukana suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa eikä sen asema näytä muuttuvan tulevaisuudessakaan. Yrjö Sotamaa on tuonut uusia ajattelutapoja ja yhteistyömuotoja muotoilun opetukseen ja hänen johdollaan nykyisin osa Aalto-yliopistoa oleva Taideteollinen korkeakoulu nousi maailman muotoilukoulujen kärkijoukkoon.

Kuva: Pentti Sammallahti

Lue lisää

 

 

DESIGN FORUMIN KOLME VUOSIKYMMENTÄ

10.12.2017 on kulunut tasan kolmekymmentä vuotta Design Forumin perustamisesta. Aikanaan Suomen Taideteollisuusyhdistyksen, Ornamon, valtion ja teollisuusyritysten yhteishankkeena perustettu teollisen muotoilun tiedotus- ja näyttelykeskus on vuosien mittaan kasvanut merkittäväksi muotoilualan toimijaksi Suomessa. Auli Suortti-Vuorio selvitti Design Forumin historiaa ja kirjoitti siitä blogijutun Design Forum Blogiin.

Kuva: Design Forum -tiedotuslehden 1. numeron kansi 1988

 

SUOMALAINEN MIESTEN MUOTI NÄYTTÄYTYY

Firenzessä vuosittain järjestettävä Pitti Uomo on maailman merkittävin miesten muotiviikko. Suomalaisten muotisuunnittelijoiden, varsinkin Aalto-yliopiston kasvattien, menestys maailmalla on tuonut runsaasti huomiota, ja niinpä Pitti Uomo valitsikin Suomen ensi tammikuun tapahtuman teemamaaksi. Mukana on kahdeksan suomalaista vaatebrändiä: Rolf Ekroth, Teemu Muurimäen Formal Friday, Ikla Wright x Turo, Mannisto, Maria Korkeila x R-Collection, Nomen Nescio, Janne Laxin Saint Vacant ja Design Forum Finlandin Vuoden nuori muotoilija -palkinnon 2011 saaneen Heikki Salosen Vyner Articles. Frenn ja Makia ovat mukana omilla osastoillaan.

Kuva: Vyner Articles, kuvaaja Chris Vidal Tenomaa, styling Tuomas Laitinen, model Kerkko Sariola for Nisch Management

CELLULOSE FOR THE FUTURE

Tulevaisuuden selluloosapohjaisia biomateriaaleja ja teknologioita kehitetään Suomessa aktiivisesti. Puukuitu ja selluloosa ovat vielä alihyödynnettyjä raaka-aineita, joten niiden uusia käyttötapoja etsitään laaja-alaisesti. Yksi hankkeista on Tekesin rahoittama monialainen yhteistyöhanke Design Driven Value Chains in the World of Cellulose, DWoC, jossa muotoiluajattelu ja teknologiset innovaatiot yhdistyvät. Hankkeen kolmas seminaari Designing Cellulose for the Future III järjestetään Helsingissä 9.–10.1.2018.

HYVÄÄ JOULUA!

Design Forum Finland / Suomen Taideteollisuusyhdistys toivottaa kumppaneilleen ja ystävilleen oikein hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta!