Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Kesäkuu 2016

KULUTTAJAKÄYTTÄYTYMISEN MUUTOS PUHUTTI DESIGN FORUM TALKISSA

Toukokuun DESIGN FORUM talk -tilaisuuden otsikkona oli monikanavaisuus ja uusi kuluttaja. Kuluttajakäyttäytymisen muutos on haastanut yritykset, mutta samalla eri kanavien hyödyntäminen on tuonut valtavasti uusia mahdollisuuksia tavoittaa asiakkaat.

Aamun puhujat lähestyivät aihetta monelta eri suunnalta. Terveystalon Susanna Kinnari toi esiin mahdollisuuksia, joita monikanavaisuus tuo, mm. erilaisia terveyden ylläpitoon liittyviä verkostoituneita sovelluksia. TNS Gallupin Tarja Pentilän ja Katja von Alfthanin yhteinen puheenvuoro käsitteli analytiikkaa ja siitä saatavia raportteja, joita puolestaan voidaan käyttää yrityksissä toimintojen suunnitteluun ja johtamiseen.

Fjordin Tim Hall toi esiin palveluyritysten uudet haastajat, palveluja ja elämyksiä tarjoavat toimijat. jotka usein tekevät sen vielä paremmin. Hall muistutti kuitenkin, että käyttäjä on silti aina ykkösenä, ei tekniikka. Samasta palveluntarjoajan vastuusta puhui myös Nokia Technologiesin Otso Koski. Aamun puheita johti digitalisti Ville Tolvanen.

Seuraava DESIGN FORUM talk järjestetään designviikolla 7.9.2016 ja sen nimenä on Finnkampen.

Kuva: Kalle Kataila

Lue lisää


ORNAMO JULKISTI MUOTOILUN OSTO-OPPAAN

Muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamo julkisti äskettäin oppaan muotoiluhankintojen tekemiseksi. Vaikuttavaa vuoropuhelua! -niminen opas on ensimmäinen julkiselle sektorille suunnattu ohjekirja. Selkeä ja tiivis kirjanen sisältää myös käytännön neuvoja ja esimerkkejä muotoilun ostamiseen ja muotoilupalvelujen tarjoamiseen kunnille ja valtiolle.

... JA GRAFIA TOIMIALAKARTOITUKSEN

Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö Grafia teki viime syksynä jäsenkyselyn ja koosti tuloksista toimialakartoituksen. Tiivis katsaus kertoo yritystiedon lisäksi myös mm. graafisten suunnittelijoiden työllistymisestä (varsin hyvä tilanne) ja tulevaisuuden näkymistä (varsin optimistiset).

HELSINKI 2020

Millainen on Stadi vuonna 2020? Helsingin kaupungin laaja brändityö on valmistunut. One Hel of an Impact -slogan tai pikemminkin asenne haastaa vaikuttamaan ja toimimaan rohkeasti tulevaisuuden kaupungin puolesta. Helsingin ensimmäisen brändikonseptin ja markkinointistrategian teossa oli mukana myös strateginen designtoimisto Kuudes Kerros.

ALVAR AALTO -DESIGNSEMINAARI ELOKUUSSA

27.–28.8.2016 järjestetään Jyväskylässä 8. kansainvälinen Alvar Aalto -designseminaari. Joka kolmas vuosi järjestettävän seminaarin nimenä on Maximal l Minimal ja puhujina joukko muotoilun ja arkkitehtuurin vaikuttajia Suomesta ja ulkomailta. Early bird -lippuja ehtii ostaa vielä kesäkuun aikana.

RUT BRYKIN TAIKALAATIKKO

Keramiikkataiteilija Rut Brykin töitä pikkuisesta Taikalaatikko-veistoksesta suuriin reliefeihin on esillä kesän ajan EMMAssa Espoossa. Rut Brykin ja Tapio Wirkkalan yhteisen juhlavuoden näyttely jatkaa EMMAn modernistisen taiteen ja muotoilun mestareita esittelevää sarjaa. Näyttelyssä voi kokea, kuinka Brykin hiljaiset mutta vaikuttavat työt kasvavat osaksi modernia arkkitehtuuria.

Rut Bryk / Taikalaatikko, 12.5.–4.9.2016, Espoon modernin taiteen museo EMMA

FISKARSIN KESÄNÄYTTELY: KASVU

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta toteuttaa joka kesä suuren taiteen ja käsin tekemisen eri aloja yhdistelevän näyttelyn Fiskarsin ruukin rakennuksissa ja niiden ympäristössä. Tänä vuonna elämyksellisen näyttelyn nimenä on Kasvu / Tillväxt / Growth ja sen on koonnut galleristi ja valokuvaaja Katja Hagelstam. Mukana on töitä 60 tekijältä. Satellittinäyttely on esillä Helsingissä Galleria Lokalissa. Kuvassa Janna Syvänojan teos, kuvaaja Katja Hagelstam.

Kasvu / Tillväxt / Growth, 15.5.–25.9.2016, Kuparipaja, Fiskars