Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Lokakuu 2016

FINNKAMPEN: SUOMI–RUOTSI -DESIGNMAAOTTELU

Suomalaiset ja ruotsalaiset muotoiluasiantuntijat kohtasivat Helsinki Design Weekin aikaan DESIGN FORUM talk -tilaisuudessa, joka sai lisänimekseen Finnkampen. Maaotteluhengessä kysyttiin, miksi ruotsalaiset osaavat myydä ja markkinoida, suomalaiset taas ideoida ja innovoida – ja voisimmeko me oppia jotain toisiltamme. Puheenvuoroissa esiteltiin kummankin maan muotoilu- ja brändiosaamista. Keynote-puheen piti professori Petri Parvinen Helsingin yliopistosta, ja suurimmat aplodit sai Svensk Formin Ewa Kumlin kertomalla 25 kohtaa, joissa Suomi lyö Ruotsin muotoilussa. Tilaisuuden englanninkieliset esitykset voi katsoa verkossa täällä. Kuvassa Niklas Bergh, Ewa Kumlin ja Michael Persson Gripkow. (Kuva: Kalle Kataila)

Lue lisää


VIENTITUOTE: SUOMALAINEN KOULU

Suomalaista kouluosaamista on kiitetty kilvan jo jonkin aikaa. Helsinki haluaa nyt profiloitua kouluosaamisen mallikaupungiksi. New School Helsinki on konsepti, joka sisältää niin uudenlaisia tiloja oppimiselle kuin uusia menetelmiä ja digitaalisia ratkaisuja. Se esittäytyy lokakuussa tämän vuoden World Design Capital -kaupungissa Taipeissa. Mukana on mm. Klaus ja Elina Aallon näyttely virtuaalisesta Kalasataman koulusta, seminaareja ja sidosryhmätilaisuuksia. Yhteistyössä ovat mukana Helsingin kaupungin lisäksi Finpro ja Helsinki Business Hub.

International Design House Exhibition 13.–30.10.2016, Taipei, Taiwan

WORLD DESIGN CAPITAL 2016: TAIPEI

Torino 2008. Soul 2010. Helsinki 2012. Kapkaupunki 2014. Ja nyt Taipei: viides maailman muotoilupääkaupunki. Teollisen muotoilun organisaatioiden järjestön Icsidin nimitys kiinnittää huomion tapoihin käyttää muotoilua ympäristön, talouden, kaupunkikulttuurin ja yhteiskunnan kehittämiseksi eri puolilla maailmaa. Taipeissa teemana on kaupunkien mukautuminen asukkaiden tarpeisiin: muotoiluajattelu tukee muutoksessa, parantaa elämänlaatua ja auttaa kehittämään tulevaisuutta. (Ja seuraavaksi mennään Mexico Cityyn.)

Adaptive City – Design in Motion.
World Design Capital 2016 Taipei

DESIGNDEITEILLÄ OULUSSA

Design Forum Finland järjesti syyskuun puolivälissä DESIGN FORUM date -tilaisuuden Oulussa yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton kanssa. Aiheena oli aina ajankohtainen asiakaskokemus ja palvelumuotoilu. DF datet ovat uusien kontaktien löytämiseen ja verkostoitumiseen tähtääviä inspiraatio- ja infotilaisuuksia, joiden teemat ovat päivänpolttavia ja moneen tarpeeseen sopivia. Seuraavista DF dateista tiedotetaan Design Forum Finlandin verkkosivuilla, kunhan aika ja aihe selviävät. Kuva: Heidi Valkola

DESIGN FOR EUROPE: POWERING INNOVATION

Design for Europe järjestää jokavuotisen huippukokouksensa tällä viikolla Tallinnassa. Mielenkiintoinen ohjelma keskittyy tutkimaan muotoilun mahdollisuuksia kasvun, osaamisen ja muutoksen välineenä ja tekijänä, joka pystyy tuomaan erilaisia toimijoita yhteisen tavoitteen taakse. Mukana on myös suomalaisia puhujia. Design for Europe on kolmivuotinen, EU:n osittain rahoittama hanke, joka on osa EU:n innovaatiostrategiaa.

Design for Europe: Powering Innovation, 6.10.2016 Tallinna

MUOTOILUA BIOTALOUDESSA

Hiilinielu Design Studio ja NoMa-hanke (Novel structural materials with multi-scale fibre components) järjestävät marraskuun alussa mielenkiintoisen seminaarin biomateriaalipohjaisten tuotteiden kehittämisestä. Alasta uumoillaan uutta menestystekijää kilpailukyvyn ja liiketoiminnan kasvattamisessa, ja muotoiluosaamisella voisi olla myös siinä kysyntää. Ajankohtaisen kierto- ja biotalouden tilaisuuden puhujat tulevat teollisuuden, tutkimuksen ja yritysmaailman piiristä.

Muotoilua biotaloudessa -seminaari 3.11.2016