Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Maaliskuu 2017

KASVUA MUOTOILUSTA

Olisiko muotoilusta kasvutekijäksi? Vaikka kansantalouden käyrät ovat kääntyneet nousuun, meno on edelleen hidasta ja varovaista. Muotoilu voisi olla yksi kasvun moottori. Sen käyttö on kuitenkin edelleen varsin vähäistä ja sen mahdollisuuksia ymmärretään huonosti.

Maaliskuun DESIGN FORUM talk tarttuu tähän ajankohtaiseen aiheeseen. Iltapäivätilaisuudessa pohditaan kasvun ja muotoilun haasteita eri näkökulmista käsin: mitä muotoilu antaa kansantaloudelle, mitä merkitystä on yritysten omalla design- ja brändiosaamisella, ja miten muotoiluinvestointeja voitaisiin perustella taloudellisilla seikoilla.

Puhujina ovat Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Vesa Vihriälä, markkinoinnin ammattilainen Anne Korkiakoski ja Antti Ainamo Aalto-yliopistosta. Yrityscase-esimerkit keskittyvät muotoilun hyödyntämiseen ja muotoilujohtamiseen. Niistä kertovat Director, Brand & Category Management and Head of Design Päivi Svens Fazerilta ja Frameryn perustaja Samu Hällfors. Tilaisuuden alustaa ja moderoi Pentagon Designin perustaja ja luova johtaja Arni Aromaa

DESIGN FORUM talk: Kasvua muotoilusta
22.3.2017, Kellohalli, Helsinki

LUE LISÄÄ


VUODEN HUIPUT -SHORTLISTA JULKISTETTIIN

Markkinointiviestinnän ja graafisen muotoilun Vuoden Huiput -kilpailun shortlista julkistettiin 7.3. uudessa Vuoden Huiput-festivaalissa. Listalle pääsi 147 työtä ja joukossa on neljä Design Forum Finlandin jäsentä: Werklig, Kuudes, Hellon ja Pentagon Design. Kilpailun ylituomarina toimii tällä kertaa Sanna Mander. Tulokset julkistetaan huhtikuun lopulla perinteisesti suuressa gaalassa.

SUOMALAISTA TERVEYSALAN DIGIOSAAMISTA SXSW-TAPAHTUMASSA

SXSW (South by Southwest) on musiikin, elokuvan ja interaktiivisen median suurtapahtuma, joka järjestetään keväisin Austinissa, Teksasissa. Tällä kertaa mukana oli joukko pohjoismaisia startup-yrityksiä ja muotoilualan toimijoita järjestämässä omaa tapahtumaa ison festivaalin kyljessä. Sunnuntain 12.3. otsikko oli Designing empathy in digital health ja keskustelunaiheina mm. asiakaslähtöisyys tulevaisuuden terveydenhoidossa. Suomesta mukana oli Hellon palkitulla Ihmisten apteekki -konseptillaan ja Design Forum Finlandin Petteri Kolinen toimi paneelikeskustelun moderaattorina. Tilaisuus oli DFF:n, ruotsalaisen SVID:n ja tanskalaisen DDC:n yhteishanke.

KUTSU HUOMISEEN – ENTER AND ENCOUNTER

Yksi muotoilualan Suomi 100 -tapahtumista on 24.3. Designmuseossa Helsingissä avautuva näyttely Enter and Encounter – kutsu huomiseen. Designmuseon ja Teollisuustaiteen liitto Ornamon yhteisnäyttely esittelee aivan uutta suomalaista muotoilua. Kun maailma muuttuu, muotoilunkin on muututtava, ja tulevaisuuden maailmassa sillä on paljon tehtävää ja sanottavaa. Tähän löytyy nyt ideoita ja ehdotuksia museon täydeltä.

Enter and Encounter – kutsu huomiseen 24.3.–22.10.2017
Designmuseo, Helsinki

DESIGN TUO ASIAKKAAN KAIKEN KESKELLE

Tästä ei vain voi puhua liikaa: asiakkaan tarpeiden on oltava kaiken keskellä, muuten liiketoiminta ei menesty. Petteri Kolinen kirjoittaa Design Forum Blogissa, kuinka muotoilujohtamisen keinoin asiakas tulee otetuksi huomioon – ja jos yrityksen johdolta puuttuu tällaista osaamista, menestystä ei saavuteta. Brändin ja asiakkaan kokemuksen merkitys on keskeistä.

MUOTOILUA MAALISKUUSSA: REYKJAVIK

Islannin designtapahtuma DesignMarch Reykjavik alkaa ensi viikolla. Maan muotoilumaailma painottuu vahvasti käsin tekemiseen, uniikkiin ja piensarjoihin, joten designviikossakin on voimakas materiaalin ja elämyksellisyyden tuntu. Yhtenä uutuutena on Helsinki Design Weekin viime syksynä lanseeraama Design Diplomacy, tapahtuma, jossa paikallinen suurlähetystö isännöi oman maansa ja isäntämaan muotoilijan tapaamista ja keskustelua.

DesignMarch Reykjavik, 23.–26.3.2017

...JA HUHTIKUUSSA: MILANO

Toisen mittakaavan muotoilufestivaali rakentuu huhtikuun alussa Milanoon, kun Salone del Mobile kaikkine sivutapahtumineen alkaa. Mukana on taas kymmenkunta suomalaista jo asemansa vakiinnuttanutta yritystä ja Salone Satellitessa kolme vähemmän tunnettua tekijää: Antti Tuomi, Luomo ja Nyman & Serpola. Habitare on paikalla partnerina Aalto-yliopiston Nakuna Showroomissa. Kuva: Salone del Mobile, DeLightFul Essential Spaces

Salone del Mobile 4.–9.4.2017