Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Maaliskuu 2018

ECODESIGN SPRINT: TEHOTYÖKALU KIERTOTALOUDEN MUKAISEEN SUUNNITTELUUN

Design Forum Finland on jo parin vuoden ajan ollut mukana EU-rahoitteisessa EcoDesign Circle -hankkeessa, jossa kehitetään kiertotalouden ja muotoilun metodeja ja liiketoimintamalleja. Suomen vastuulla on ollut kehittää EcoDesign Sprint -suunnittelutyökalu, jonka avulla yritykset pääsevät yhdessä muotoilutoimiston kanssa kehittämään toimintaansa kiertotalouden suuntaan. Työkalua on tutkittu ja pilotoitu kolmen yritys–muotoilutoimisto -parin kanssa talven aikana ja tuloksia odotetaan kevään päätteeksi. Tavoitteena on ollut luoda tiivis ja tehokas metodi, joka vie 3 päivää ja tuottaa 2–3 konseptia yritykselle jatkokehitystä varten. EcoDesign Sprint -työkalua testataan kevään aikana myös Virossa ja Ruotsissa.

Arctic Design Weekin aikana Rovaniemellä järjestettiin kaksi erilaista EcoDesign Sprint -työpajaa, joissa noin viitisenkymmentä kiinnostunutta pääsi perehtymään kiertotalouden periaatteisiin ja mahdollisuuksiin. Ensimmäinen oli puolen päivän mittainen workshop ja toinen yksi MISHMASH Action -teemapäivän tapahtumarasteista, jossa tehtiin puolen tunnin pikasukellus kiertotalouden mukaiseen muotoiluun case-esimerkin avulla. Molempia työpajoja veti kiertotalousasiantuntija Anne Raudaskoski.

Kuva Anne Raudaskosken Rovaniemellä vetämästä työpajasta, kuvaaja Flatlight Creative House / ADW18

Lue lisääPITCH YOUR DESIGN!

Viime syksynä järjestettiin Habitaren yhteydessä ensi kertaa pitchaukseen ohjaava workshop muotoilijoille. Nyt Habitare Design Your Pitch -tapahtuma tulee taas! Sen järjestää Aalto ENT yhdessä Habitaren, Design Forum Finlandin ja muotoiluyritysten kanssa ja se tarjoaa työkaluja täydellisen myyntipuheen luomiseksi. Parhaat pitchaukset pääsevät esittäytymään Habitaressa. Haku pitchausvalmennukseen on juuri nyt käynnissä.

REETA EK DESIGNMARCHISSA

Maaliskuu on designkuukausi Reykjavikissa. DesignMarch, nuori mutta aktiivinen designviikko, kasvattaa kiinnostavuuttaan vuosi vuodelta. Yksi viikkoon nopeasti juurtuneista tapahtumista on alunperin Helsinki Design Weekin keksimä Design Diplomacy: tilaisuus, jossa isäntämaan ja vierailijamaan muotoilijat tapaavat vierailijamaan suurlähetystössä ja keskustelevat muotoilusta ja muustakin. Tänä vuonna mukana on Vuoden nuori muotoilija Reeta Ek. Kuva: Lina Jelanski / Duotone

Design Diplomacy: Finland, 14.3.2018

TIMO SARPANEVA DESIGNMUSEOSSA

Yksi suomalaisen muotoilun jättiläisistä tulee esittelyvuoroon, kun Timo Sarpanevan suurnäyttely avautuu maaliskuussa Designmuseossa. Lasin ja keramiikan lisäksi nähtävänä on videoita, joissa Sarpaneva nähdään niin lasihyteissä kuin tehtaillakin ja joissa hän itse kertoo työstään ja teoksistaan. Pääteemana näyttelyssä on Sarpanevan loputon kyky löytää uusia ideoita ja kohteita luovuudelleen. Kuva: Yksityiskohta Ahtojää-teoksesta, kuvaaja Pietinen, kuva Designmuseo

Timo Sarpaneva
23.3.–23.9.2018 Designmuseo

VUODEN HUIPUT -SHORTLISTA ON JULKISTETTU

Jokavuotinen visuaalisen viestinnän Vuoden Huiput -kilpailu on taas käynnissä. Maaliskuun alussa julkistettiin shortlista, johon viidentoista sarjan parhaat on koottu – mukana myös Design Forum Finlandin jäseniä! Vuosi vuodelta kilpailusarjat muuntuvat vastaamaan nopeasti muuttuvaa viestintäympäristöä. Tämän vuoden jokeriteemana on brändi sosiaalisessa mediassa. Varsinaiset tulokset julkistetaan 19.4.