Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Marraskuu 2016

DESIGN FORUM @ SLUSH

Design@Slush – tänäkin vuonna! Suuri suomalainen startup-tapahtuma järjestetään tänä vuonna marras–joulukuun vaihteessa. Design Forum Finland järjestää DESIGN FORUM talk -tilaisuuden Engine Roomissa keskiviikkona 30.11. Otsikkona on Design for Growth ja puheenaiheet ulottuvat brändien luomisesta innovaatioiden hyödyntämiseen ja asiakaskokemuksen parantamiseen. Keskustelua johtaa Tobias Dahlberg, Wonder Agencyn perustaja ja toimitusjohtaja, joka on ollut rakentamassa kansainvälisisä menestysbrändejä.

Slush-keskiviikko jatkuu Design Forum Finlandin ja Helsinki Design Weekin yhteistyössä järjestämässä PechaKucha-illassa Kämpin Peilisalissa. Puhujina on kiinnostavia nimiä sekä muotoilun että teknologian aloilta. Iltaan on vapaa pääsy Slush-passilla tai VIP-kutsulla, mutta se vaatii ennakkorekisteröitymisen.
Kuva: Slush 2015, kuvaaja Otto Vainio

DESIGN FORUM talk: Design for Growth, 30.11.2016 klo 13.45, Engine Room, Messukeskus
PechaKucha, 30.11.2016 klo 18, Kämpin Peilisali
Slush, 30.11.–1.12.2016, Messukeskus, Helsinki

Lue lisää


KAJ FRANCK -MUOTOILUPALKINTO 2016

Kuka saa tänä vuonna yhden Suomen merkittävimmistä muotoilupalkinnoista? Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saaja julkistetaan to 10.11.2016 klo 11. Palkintonäyttely avautuu yleisölle seuraavana päivänä Designmuseon Galleriassa. Vihjeenä mainittakoon, että tällä kertaa palkitaan pitkän linjan teollinen muotoilija.

Kaj Franck muotoilupalkinto 2016
Näyttely 11.11.2016–15.1.2017
Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

HDW:N KARI KORKMAN WDW:N JOHTOON

HDW:n eli Helsinki Design Weekin johtaja Kari Korkman valittiin vasta perustetun maailman designviikkojen katto-organisaation World Design Weeks (WDW) -verkoston puheenjohtajaksi. Uusi verkosto yhdistää yli viisikymmentä muotoilutapahtumaa ympäri maailmaa. Sen tavoitteena on edistää kansainvälistä muotoilualan yhteistyötä ja kehittää luovien alojen taloutta. Perustajajäseniä on yhdeksän: Soul, Tokio, Peking, Toronto, San Francisco, Mexico, Barcelona, Eindhoven ja Helsinki.

DESIGN FORUM DATE: CASE LAHTI 2017

Miten muotoillaan kokonaisvaltainen kisäelämys? Seuraavan DESIGN FORUM daten aiheena 29.11. ovat Lahdessa ensi keväänä pidettävät hiihdon pohjoismaisten lajien MM-kisat ja muotoilun hyödyntäminen niiden järjestelyissä. Palveluiden ja visuaalisen ilmeen suunnittelun lisäksi puhutaan myös elämysten muotoilusta, esiintyjinä mm. Lahti 2017 -organisaation markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala ja Design Forum Finlandin Petteri Kolinen. DF date järjestetään yhdessä Suomalaisen Työn Liiton kanssa.

DESIGN THINKING 4UNI

4UNI on Helsinki Think Companyn järjestämä ratkaisukilpailu korkeakouluopiskelijoille. Opiskelijoista kootut tiimit työstävät itse valitsemiaan ongelmia ja miettivät niihin ratkaisuja ja liiketoimintakonsepteja. Teemat ja tekijät vaihtelevat, mutta yhteistä on ennakkoluulottomuus ja halu muuttaa maailmaa. Tänä vuonna perehdytään erityisesti terveyden ja uuden työn kysymyksiin. Design Forum Finland tuottaa marraskuun puolivälissä yhteistyössä palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa design thinking -aiheisen workshopin kilpailuun osallistuville.

VETOVOIMAA KANSAINVÄLISTYMISEEN

Bränditoimisto Pundan syysseminaarin teemana ovat tänä vuonna vetovoimaiset konseptit, joiden myötä yritykset pääsevät kansainvälistymään. Yksi puhujista on Design Forum Finlandin Petteri Kolinen, jonka aiheena on brändijohtaminen menestyksen rakentajana. Muut puhujat ovat toimittaja ja tietokirjailija Anu Partanen ja Nordic Beijing Capital Investmentin osakas Wang Yu.

Vetovoimaisella konsepteilla maailmanmarkkinoille, 17.11.2016

JÄSENAAMU DESIGN FORUMISSA

Design Forum Finlandin, tai oikeammin Suomen Taideteollisuusyhdistyksen jäsenet tapasivat aamiaisen merkeissä 28.10. Sämpylöiden, kahvin ja verkostoitumisen lisäksi Dinglen Creative Planner Aki Toivonen kertoi mieleenpainuvan asiakaskokemuksen luomisesta: tavoitteena on ylittää odotukset ja yllättää. Aki Toivosen ajatuksia voi lukea lisää Design Forum Blogista. Kuva: Kalle Kataila