Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Marraskuu 2017

ANNA RUOHONEN ON UUSIN KAJ FRANCK -PALKITTU!

Pariisissa asuva vaatesuunnittelija Anna Ruohonen on valittu vuoden 2017 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi. Palkintojury arvosti mm. Ruohosen kansainvälistä menestystä ja rohkeutta uudistaa muotialan yrittäjyyttä. Anna Ruohonen Paris on mittatilausmallisto, jossa tuotteet tehdään aina tilauksesta ja asiakkaan mittojen mukaan. Malliston ydin on Black Classics -valikoima, joka pysyy melkein muuttumattomana vuodesta toiseen. Uudet tuotteet ja värit täydentävät sesongeittain mallistoa. Tuotanto on ekologista, koska turhia vaatteita ei tehdä ja klassikkovaatteita on saatavana vuodesta toiseen. Anna Ruohosen tuotantoa ja työtä esittelevä näyttely on avoinna Designmuseon Galleriassa tammikuun puoliväliin.

Kuva: Liisa Valonen

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2017: Anna Ruohonen
10.11.2017–14.1.2018
Designmuseon Galleria, Helsinki

LUE LISÄÄ


DIGITALIST DESIGN FORUM

Syksyn suuri digitalisaatiota ja designia yhdistävä tapahtuma järjestetään torstaina 16.11. Tennispalatsissa Helsingissä. Digitalist Design Forumissa puhutaan mm. kokonaisvaltaisesta brändikokemuksesta, jossa asiakas on tärkein ja jossa muotoilulla on suuri merkitys. Puhujat tulevat muotoiluvaltaisen bisneksen huipulta ja kansainvälisen keynote-puheen pitää Bart Ahsmann Hollannista.

Digitalist Design Forum
16.11.2017, Tennispalatsi, Helsinki

EMPATIA JA TEKNOLOGIA

Empatia ja teknologia ovat vuoden viimeisen DESIGN FORUM talkin aiheena marraskuun lopulla. Ovatko käyttäjäystävällisyys ja insinööriosaaminen toisensa pois sulkevia tekijöitä vai löytyykö yhteinen ymmärrys? Slushin side event -tapahtumassa puhutaan mm. ihmisestä, arvoista, yhteisöllisyydestä ja innovaatioista.

DESIGN FORUM talk: Empatia ja teknologia
28.11.2017 Kellohalli, Helsinki

VAPAUTTA MUOTOILEMASSA

Iso osa tämän päivän designista, niin visuaalisesti kuin toiminnallisestikin, on lähtöisin aurinkoisesta ja ennakkoluulottomasta Kaliforniasta. Apple, Google, IBM, filmiteollisuus, surffaus ja skeittaus, moottoritiet ja vaihtoehtoliikkeet ovat muuttaneet elämäämme perusteellisesti. Designmuseon talven suurnäyttely esittelee ja analysoi kalifornialaisen muotoilun teemoja, ilmiöitä ja aikaansaannoksia. California – Designing Freedom on Lontoon Designmuseon kiertonäyttely.

Kuva: Snap Spectacles, Steve Horowitz 2016, Snap Inc., Los Angeles

California – Designing Freedom
10.11.2017–4.3.2018 Designmuseo, Helsinki

MUOTOILUN TUOTTOVAIKUTUKSET -SELVITYS

Muotoilun tuottovaikutukset -kyselyllä selvitetään yritysjohtajien arviota muotoiluinvestoinnin suorista ja epäsuorista vaikutuksista liiketoiminnassa. Kyselyn toteuttaja on Desigence Oy. Yhteistyökumppanit ovat Design Forum Finland, Aalto Executive Education Oy sekä Hanken Svenska Handelshögskolan. Kyselyssä on 14 kysymystä ja vastaaminen kestää n. 5–6 minuuttia. Vastausaikaa on 20.11.2017 saakka. Tulokset julkistetaan loppuvuoden 2017 aikana. Kiitos etukäteen vastauksestasi!