Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Syyskuu 2017

REETA EK ON VUODEN NUORI MUOTOILIJA

Design Forum Finland on vuodesta 2000 lähtien valinnut Vuoden nuoren muotoilijan. Palkinto annetaan vuosittain lupaavalle nuorelle suunnittelijalle tai ryhmälle, joka on osoittanut uutta luovaa näkemystä ja osaamista omalla alallaan.

Vuonna 2017 palkinnon saa tekstiili- ja pintasuunnittelija Reeta Ek. Reeta on helsinkiläinen freelancer-suunnittelija, jonka asiakkaina ovat olleet mm. Marimekko, Samuji, Nanso ja Lapuan kankurit. Hänen kuoseilleen ovat tyypillistä rytmit ja toistuvat kuviot, jotka syntyvät luovasta käsin piirtämisestä ja maalaamisesta. Palkintojury kiitti erityisesti Reeta Ekin omaperäistä kädenjälkeä ja taiteellista näkemystä. Ekin menestys on perustunut enemmänkin vahvaan ammatilliseen osaamiseen kuin oman suunnittelijabrändin esille tuomiseen.

5000 € palkintosumman on lahjoittanut Asianajotoimisto Krogerus. Palkintoon kuuluva näyttely on esillä Helsinki Design Weekin ajan Esplanadinpuiston lavalla Helsingissä. Reeta Ek kertoo työstään myös videohaastattelussa.

Kuva: Lina Jelanski / Duotone

Vuoden nuori muotoilija 2017: Reeta Ek
7.–16.9.2017 Espan lava, Pohjoisesplanadi 1, Helsinki

Lue lisää

Reeta Ekin haastatteluvideo


ECODESIGN SPRINT: OPPIA KIERTOTALOUDESTA

EcoDesign Sprint on valmennusohjelma, joka on suunnattu kiertotalouden mahdollisuuksista kiinnostuneille pk-yrityksille ja muotoilutoimistoille. Ohjelmassa yrityksen ja muotoilutoimiston muodostamat parit kehittävät yritykselle uutta kiertotalouden mukaista liiketoimintaa. Samalla molemmat oppivat uutta kiertotaloudesta. EcoDesign Sprint on osa EU:n EcoDesign Circle -hanketta, jonka suomalaisena partnerina on Design Forum Finland. Sprintissä DFF:n kumppanina on Ethica Oy. Hae ohjelmaan syyskuussa!

DESIGN <3 CIRCULAR ECONOMY

Design Forum Finlandin kierto- ja biotalousteemaiseen seminaaripäivään on saatu todella kovan luokan puhuja: päivän keynote-puheen pitää kiertotalouden ja kestävän suunnittelun huippuasiantuntija Leyla Acaroglu. Acaroglun TED-puhetta on katsottu yli miljoona kertaa ja hän on myös mm. YK:n Champion of the Earth. Seminaaripäivään mahtuu myös puhetta mm. biotuoteinnovaatioista sekä kiertotalouden ja muotoilun potentiaalista ratkaista globaaleja haasteita. Kuva: James Duncan Davidson

Design <3 Circular Economy
14.9.2017 klo 8.30–16
Allas Sea Pool, Helsinki

PALKITTUA MUOTOILUA HABITARESSA

Suomen parasta muotoilua monellakin mittarilla on esillä ensi viikolla avautuvilla Habitare-messuilla. Yksi huipuista on vuoden 2016 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saanut Juhani Salovaara, jonka palkintonäyttelyn versio on esillä Messukeskuksessa. Salovaara on suomalaisen teollisen muotoilun pioneereja, jonka panos erityisesti ergonomian hyödyntämisessä on ollut suuri. Juhani Salovaaran näkemyksiä voi kuulla perjantaina 15.9. klo 15.30–16, kun hän on haastateltavana Habitaren lavalla. Kuva: Liisa Valonen

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2016: Juhani Salovaara
13.–17.9.2017 Habitare, osasto 6g68, Messukeskus, Helsinki

HIILINIELU-HANKE PÄÄTTYY

Hiilinielu Design Studio on EU-rahoitteinen hanke, jonka tavoitteena on ollut kehittää uutta liiketoimintaa ja työtä uusien biotuotteiden ja muotoilun ympärille. Hankkeeseen on osallistunut sekä metsäbioalan että luovien alojen ammattilaisia ja opiskelijoita. Tampereen ja Lahden ammattikorkeakoulujen ja Design Forum Finlandin yhteinen monialainen hanke päättyy syksyllä 2017. Design <3 Circular Economy -seminaaripäivän lisäksi projektin tuotoksia esitellään Habitare-messuilla esillä olevassa näyttelyssä.

Hiilinielu Design Studio
Habitare 13.–17.9.2017, osasto 6c71, Messukeskus, Helsinki

HELSINKI DESIGN WEEK TULEE TAAS...

... ja komeampana kuin koskaan. Kymmenen päivän ajan kaupunki on tulvillaan muotoilua, kaupunkikulttuuria, näyttelyitä ja monenlaisia tapahtumia. Valikoimaa on kaikille, lapsia unohtamatta. Kaiken kruunaa maailman designtapahtumien verkoston World Design Weeksin kaikkien aikojen ensimmäinen huippukokous 14.–15.9.

Helsinki Design Week 7.–17.9.2017
www.worlddesignweeks.org

MAINONTAPÄIVÄ

Mainostajien liitto järjestää vuosittain mainonnan ja markkinoinnin teemapäivän, Mainontapäivän. Tällä kertaa puheenaiheet sivuavat Design Forumin Talk- ja Date-tapahtumien teemoja: asiakaskokemusta, brändiä, identiteettiä. Puhujien joukossa on myös Design Forum Finlandin jäsenyritysten edustajia, joten muotoilun ääni kuuluu nyt uudella areenalla.

Mainontapäivä 19.9.2017, Messukeskus, Helsinki