Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Toukokuu 2016

FENNIA PRIZE 2017 ALKAA

Ilmoittautuminen Fennia Prize 2017 -muotoilukilpailuun avautuu ma 16.5. verkko-osoitteessa www.designforum.fi/fenniaprize17. Ilmoittautuminen päättyy 5.9.2016.

Yrityksille ja yhteisöille suunnattu Fennia Prize 2017 on Suomen merkittävin muotoilukilpailu, jossa yritys tai yhteisö palkitaan muotoilun esimerkillisestä käytöstä liiketoimintansa osana. Kilpailun tulokset ovat läpileikkaus Suomen parhaasta, kiinnostavimmasta ja ajankohtaisimmasta muotoilusta. Kilpailun järjestävät Design Forum Finland, Fennia-konserni, Elo ja Patentti- ja rekisterihallitus.

Pääpalkinto, Fennia Prize Grand Prix, on suuruudeltaan 15 000 €. Lisäksi jaetaan 2–4 Fennia Prize Winner -palkintoa, yht. 20 000 €, sekä 15–20 kunniamainintaa. Patentti- ja rekisterihallitus palkitsee yhden yrityksen IPR-oikeuksien ansiokkaasta suojaamisesta 5000 € palkintosummalla.

Palkintoraati koostuu nimekkäistä elinkeinoelämän, muotoilun ja median edustajista ja mukana on aina yksi kansainvälinen muotoiluvaikuttaja. Kilpailun tulokset julkistetaan ensi helmikuussa. Silloin avautuu myös palkitut yritykset ja tuotteet esittelevä palkintonäyttely.

Fennia Prize 2017 on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Lue lisää täältäTOUKOKUUN DESIGN FORUM TALK

Monikanavaisuus ja uusi kuluttaja ovat teemoina toukokuun DESIGN FORUM talk -tilaisuudessa. Tiistaina 24.5. Kellohallissa Helsingissä järjestettävässä aamiaistilaisuudessa puhuvat Terveystalon, TNS Gallupin, Fjord Helsingin ja Nokia Technologiesin edustajat. Puhetta johtaa digitalisti Ville Tolvanen. Toukokuun DF talk järjestetään yhteistyössä Fjord Helsingin kanssa.

DESIGN FORUM talk 24.5. klo 8.30–11, Kellohalli, Helsinki

AALTO FESTIVAL

Jälleen on kevät ja Aallon opiskelijoiden ja tutkijoiden suuren kevättapahtuman, Aalto Festivalin aika. Ohjelmassa on yli 60 eri tapahtumaa, näyttelyä, seminaaria ja luentoa muodista materiaalitutkimukseen ja teollisesta muotoilusta robottityöpajaan. Kaapelitehtaalla nähdään muotia, Teurastamon Kellohallissa graafista suunnittelua ja Otaniemessä Product Design Gala yritysprojekteineen.

Aalto Festival 16.–31.5.2016

HELSINKI NEW FASHION SHOWCASE

Suomalaisen muodin kiinnostavimmat ilmiöt ja tekijät esittäytyvät yleisölle, sisäänostajille ja medialle toukokuun lopulla Helsinki New Fashion Showcase -tapahtuman aikana. Ohjelmassa on muotinäytöksiä, showroom-esittelyjä, popup-kauppoja ja seminaari- ja keskustelutilaisuuksia. Yksi viikon huipputapahtumista on seitsemän Aasian ja Euroopan huippusuunnittelijan muotinäytös Helsinki-Vantaan lentokentän kiitotiellä. Yksi Match made in HEL -näytöksen suunnittelijoista on suomalainen Heikki Salonen.

Helsinki New Fashion Showcase 20.–29.5.2016

www.matchmadeinhel.com

VALTRAN TRAKTOREILLE MUOTOILUPALKINTO

Valtran T4-traktorisarja voitti kansainvälisessä A' Design Award 2016 -muotoilukilpailussa ajoneuvoluokan Platinum-pääpalkinnon. Valtran traktorit ovat menestyneet muotoilullaan aiemminkin ja Valtra T234 sai myös Red Dot -palkinnon tänä vuonna. Yrityksen tavoitteena on tehdä maailman parhaita traktoreita, jotka ottavat huomioon käyttäjän tarpeet ja työskentelyn vaatimukset ja auttavat näin asiakasta tekemään tulosta.

BIOTALOUTTA JA UUSIA MATERIAALEJA

Designing Cellulose for the Future II on muotoiluun ja materiaalitutkimukseen keskittyvä tapahtuma tulevaisuuden selluloosasovelluksille. 16.–20.5. Aalto ARTSissa (Hämeentie 135, Helsinki) järjestettävään tapahtumaan kuuluu alan innovaatioita esittelevä näyttely ja kaksipäiväinen kansainvälinen seminaari. Yksi keskeisistä teemoista on myös kierrätystalous ja sen liiketoimintamahdollisuudet. Monialainen Hiilinielu Design Studio -hanke, jossa myös Design Forum on mukana, esittäytyy sekä näyttelyssä että seminaarissa.

hiilnieludesign.fi