Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Toukokuu 2017

ORNAMO-PALKINTO 2017

Palvelumuotoilu nousi kerralla otsikoihin, kun Ornamo-palkinnon saajaksi julistettiin huhtikuun lopulla Mikko Koivisto. Koivisto on palvelumuotoilun uranuurtajia ja osakas Hellon-nimisessä maineikkaassa suunnittelutoimistossa. Mikko Koivisto on taustaltaan teollinen muotoilija, mutta kiinnostui jo opiskeluaikanaan palveluista ja aineettomasta muotoilusta – silloin vasta syntymässä olevasta alasta. Hellonissa Koiviston vastuulla on toimiston itsensä asiakkailleen antama kokemus ja palvelu. Suomi on palvelumuotoilussa johtavia maita, ja Hellonkin perusti muutama vuosi sitten toimiston Lontooseen. Kansainvälisiä isoja asiakkaita on saatu ilahduttavasti. Vuoden 2017 Ornamo-palkinnon saajan kolmen ehdokkaan joukosta valitsi mediavaikuttaja Pauli Aalto-Setälä. Kuva: Anni Koponen

Lue lisää


SAVE THE DATE: MUOTOILUPUHETTA SUOMIAREENALLA

Design Forum Finland ja Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA järjestävät keskustelutilaisuuden SuomiAreenan Purje-lavalla pe 14.7.2017. Keskustelussa kysytään, olisiko design- ja bisnesosaaminen yhdistämisestä vauhdittamaan kasvua. Menestyksen aikaansaamisesta muotoilun, brändien rakentamisen ja myynnin keinoin on keskustelemassa joukko vaikuttajia liike-elämän, tieteen ja designin huipulta: Carl Haglund, Mikko-Pekka Hanski, Elina Hiltunen, Riitta Huuhtanen, Sixten Korkman ja Miika Lipiäinen. Puhetta johtaa digitalisti Ville Tolvanen.

Suomi suosta! Vauhtia kasvuun design- ja bisnesosaamisella
SuomiAreena, Purje-lava 14.7.2017

DESIGN FORUM DATE TAMPEREELLA

Muotoilun tuomat merkitykset niin yritykselle kuin asiakkaallekin ovat aiheena Tampereella 18.5. järjestettävässä DESIGN FORUM date -tilaisuudessa. Tämän päivän muotoilu on kuluttajan tarpeiden ja toiveiden toteuttamista, asiakaskokemuksen tai palvelun suunnittelua tai hankalien ongelmien monialaista ja johdonmukaista ratkaisemista. Yritysesimerkkeinä esillä ovat rakennustyömaiden pölynhallintaan ratkaisun keksinyt Consair, sisäilmaa puhdistavia viherseiniä valmistava Naava ja niin ihmisiä kuin esineitäkin paikantava Yepzon. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkin kanssa.

DESIGN FORUM date: Muotoilulla merkitystä
18.5.2017 Työväenmuseo Werstas, Tampere

AALTO FESTIVAL

Toukokuu on aina Aalto-yliopiston kevätnäyttelyiden ja -esitysten aikaa. Muodin opiskelijoiden muotinäytös on tunnettu jo ulkomaita myöten, mutta epätavallisempiakin yhdistelmiä löytyy – kuten vaikkapa matematiikan, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoiden näyttely Tiedekeskus Heurekassa. Yksi kiinnostavimpia on Aalto Design Factoryn Product Design Project -kurssi, jonka tuloksia esitellään jo perinteeksi muodostuneessa Product Design Galassa 19.5. Täällä rakennetaan tulevaisuutta!

Aalto Festival 2.–31.5.2017

MUOTIPALKINTO MARIA KORKEILALLE

Aallon muodin opetus ja opiskelijat keräävät vuosi vuodelta mainetta ja palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa. Yksi vakiopaikoista menestyä on vaativa Hyères Fashion Festival Välimeren rannalla Ranskassa. Kilpailun finaaliin pääsee suomalaisia muodin opiskelijoita melkein vuosittain. Niin tänäkin vuonna, ja menestyksellä: Maria Korkeila voitti miestenvaatemallistollaan Schiaparelli-erikoispalkinnon. Ei ihme, että suomalaisesta muodista ja sen opetuksesta Aallossa puhutaan jo maailmalla. Kuvassa Maria Korkeilan mallistoa, kuva Aleksi Niemelä

VUODEN HUIPUT

Grafian Vuoden Huiput on taas jaettu maan parhaasta visuaalisesta viestinnästä ja graafisesta muotoilusta. Sarjoja kilpailussa on paljon ja niin palkintojakin, mutta palkitut ovat aina kiinnostavia, kekseliäitä ja visuaalisesti korkeatasoisia. Platinahuipun sai mies Finlaysonin uuden nousun takana, toimitusjohtaja Jukka Kurttila, parhaana asiakkaana palkittiin Fazer Makeisten Päivi Svens, ja Grand Prix meni Mightifier-nimiselle kouluissa käytettävälle positiivisen palautteen antamisen applikaatiolle. Kuvassa Hopeahuipun saanut Bondin tekemä logo Eero Aarnio Originalsille.

Vuoden Huiput -näyttely 7.–16.5.2017
Telakkarannan Konepajahalli, Helsinki

FASHION IN HELSINKI

Helsingin keväinen muotiviikko 15.–18.5. tuo kaupunkiin taas lukuisia muotialan tapahtumia näytöksistä seminaareihin ja tietysti joukon kansainvälistä mediaa ja vaikuttajia. Yksi viikon päätapahtumista on 16.5. Helsinki New Fashion Seminar, jonka aiheena on, kuinka saada luovuudesta liiketoimintaa. Puheenvuorot tulevat suoraan muotialan kansainväliseltä huipulta ja mukana on suunnittelijoita, kuraattoreita, viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia sekä uusien kykyjen etsijöitä. Kuvassa yksi seminaarin puhujista, LONDON show ROOMS -konseptin kuraattori Barbara Grispini.

Fashion in Helsinki 15.–18.5.2017