Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

Design Forum Newsletter

Toukokuu 2018

DESIGN FORUM TALK: DESIGNIN UUSI AALTO

Muotoilun ja muotoilijan roolit ovat viimeisen kymmenen vuoden ajan olleet kovassa muutoksessa. Muotoilu ja muotoiluajattelu on huomattu hyviksi työkaluiksi hallita yleistä ja kiihtyvää muutosta kaikkialla: niiden avulla voidaan tuottaa syvällistä ymmärrystä toimintaympäristöstä ja hahmottaa ja konkretisoida laajoja, kompleksisia ongelmia. Tämä on edellyttänyt myös muotoilun mukautumista vastaamaan uusia tarpeita.

Me Design Forum Finlandissa julkaisimme huhtikuun alussa kirjan Designin uusi aalto, jossa esitellään muotoilun uusia mahdollisuuksia. Samaa teemaa jatketaan vuoden ensimmäisessä DESIGN FORUM talk -tapahtumassa 23.5. Helsingissä. Puhujina tilaisuudessa ovat professori Markku Wilenius Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta, kaupunkikehitysjohtaja Inari Virkkala Keravan kaupungilta, Hellonin Lead Service Designer & Design Director Juha Kronqvist, Design & asiakaskokemus -yksikönpäällikkö Tuomas Manninen OP:ltä ja toimitusjohtaja Petteri Kolinen, Design Forum Finlandista. Tilaisuuden moderoi Ia Adlercreutz. Puheenvuorot peilaavat eri puolia muutoksesta ja muotoilun asemasta. Uuden aallon muotoilu pystyy luomaan merkitystä ja menestystä muuttuvaan maailmaan.

Kuva kevään 2017 DF talk: Kasvua muotoilusta -tapahtumasta, kuva Kalle Kataila

DESIGN FORUM talk: Designin uusi aalto
23.5.2018 klo 8.30–11.00
Kellohalli, Työpajankatu 2, Helsinki

LUE LISÄÄ

 

 

ELÄKÖÖN MUOTOILU!

Muotoilun SuomiAreena tulee taas! Heinäkuussa Porissa keskustellaan uudesta muotoilusta: sellaisesta, joka tarttuu monimutkaisiin ongelmiin ja uudenlaisiin haasteisiin ja on mukana rakentamassa hyvinvoivaa ja tulevaisuuteen suuntaavaa yhteiskuntaa. Tänä vuonna järjestämme keskustelun yhdessä Designmuseon kanssa. Tervetuloa kuuntelemaan!

Muotoilu on kuollut, eläköön uusi muotoilu!
Keskustelutilaisuus SuomiAreenalla
ma 16.7.2018 klo 17.30

KEVÄTJUHLAN AIKAA

Aalto-yliopiston jokavuotinen kevätkarnevaali on käynnissä. Varsinainen Aalto Festival on 17.–31.5., mutta koko toukokuun ajan on ohjelmassa yliopiston eri koulujen seminaareja, lopputyögaaloja, näyttelyitä ja paljon muuta. Yksi tärkeitä tapahtumia on Aalto Sustainability Day 18.5., joka yhdistää tiedettä, taidetta, teknologiaa ja taloutta. Päivä jatkuu kaikkien aikojen ensimmäisenä Friday Night Live -iltana.

Aalto Festival 17.–31.5.2018
Aalto Sustainability Day 18.5.201

HENKILÖREKISTERIT UUDISTUVAT

Toukokuun lopulla päättyy siirtymäaika EU:n uuteen tietosuojalainsäädäntöön. Mekin Design Forum Finlandissa päivitämme parhaillaan rekistereitämme vastaamaan uutta lainsäädäntöä. Jos saat meiltä tätä koskevaa postia, vastaa viestiin ja anna meidän lähettää sinulle Design Forum Newsletter vastaisuudessakin!

HELSINKI FASHION

Toukokuusta on muodostunut suomalaisen uuden muodin kuukausi. Aalto-yliopiston kovamaineinen muotialan opiskelijoiden lopputyönäytös ja Lahden Muotoiluinstituutin näytös järjestetään aina kuun loppupuolella, ja Aallon ja Helsinki New -hankkeen yhteinen muotialan seminaari tänä vuonna torstaina 24.5. Fashion Seminar 18 tuo kaupunkiin muodin huippunimiä kaikkialta maailmasta keskustelemaan luovuuden kaupallistamisesta ja muodin uusista virtauksista. Kuvassa yksi seminaarin puhujista, stylisti Camille Bidault-Waddington (kuva: Max Farago).

Näytös 18
Koe Fashion Show