Ajankohtaista
Open navigation Close navigation

28.1.2015

Design Forum  Finland mukana Tukholman designviikolla

Design Forum Finland vie suomalaista muotoilua Tukholman designviikolle. Vuoden 2014 Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajan Harri Koskisen palkintonäyttely on esillä Suomen Tukholman instituutissa ja aivan kulman takaa löytyy suomalaista ja islantilaista nykymuotoilua esittelevä elämyksellinen WE LIVE HERE -näyttely- ja tapahtumakokonaisuus.

Harri Koskinen on menestyneimpiä ja nimekkäimpiä suomalaisia nykymuotoilijoita. Hän on saanut lukuisia huomattavia muotoilupalkintoja, mm. Compasso d'Oron vuonna 2004 ja yhden maailman suurimmista muotoilupalkinnoista, miljoonan Ruotsin kruunun Torsten ja Wanja Söderbergin palkinnon 2009. Kaj Franck -muotoilupalkinto annetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle, joka on uutta luovalla tavalla tehnyt sekä korkeatasoista teollista muotoilua että uniikkeja töitä. Palkinnonsaajat edustavat monipuolisesti suomalaisen muotoilun kärkeä. Palkintonäyttely esittelee monipuolisesti Koskisen tuotantoa viime vuosilta.

Design Forum Finland ja Iceland Design Centren yhteisen WE LIVE HERE -hankkeen tavoitteena on löytää uusia yhteistyön muotoja designpromootiolle. Tukholmassa yhteistyö on toteutunut islantilaisella ja suomalaisella muotoilulla sisustettuna asuntona. Tuotevalikoiman ovat kuratoineet Hlin Helga Gudlaugsdóttir Islannista ja Elina Aalto ja Marika Tesolin Suomesta. Kalusteet ja sisustuksen pientavarat ovat kiinnostavinta nykymuotoilua molemmista maista. Mukana on myös aivan uusia tuotteita sekä ruotsalaista muotoilua.

Asunto toimii sekä näyttelytilana että tapahtumapaikkana. Ohjelmaan mahtuu lehdistö- ja keskustelutilaisuuksia, pohjoismaisten ja Baltian maiden muotoiluorganisaatioiden tapaaminen, yhteistyökumppaneiden järjestämiä tapahtumia ja erilaisia verkostoitumistilaisuuksia aamusta iltaan. WE LIVE HERE -näyttely tulee olemaan myös avoin yleisölle.

WE LIVE HERE on jatkoa Design Forum Finlandin ja Iceland Design Centren aiemmille yhteishankkeille. Yhteistyökumppanina WE LIVE HERE -hankkeessa toimii ruotsalainen Codesign, jonka Sanna Gebeyehu toimii projektin luovana konsulttina. Hankkeen visuaalisesta ilmeestä vastaa islantilainen Siggi Odds. Hanke toteutetaan yhteistyössä Svensk Formin, Stockholm Design Weekin ja Stockholm Furniture and Light Fairin kanssa. Hanke on saanut tukea Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta ja Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä / KreaNordilta.

Tervetuloa tutustumaan! Molemmista näyttelyistä ja oheisohjelmasta löytyy lisää tietoa verkosta: www.designforum.fi, www.we-live-here.org

Kaj Franck -muotoilupalkinto 2014 – Harri Koskinen
3.–7.2.2015, Tukholman Suomi-instituutti, Snickarbacken 4
Ti–pe 10–18, la 11–15, vapaa pääsy

WE LIVE HERE
2.–8.2.2015, Regeringsgatan 86
Ti–ke 3.–4.2., pe–su 6.–8.2. 11–16, vapaa pääsy (ma ja to yksityistilaisuudet)

www.designforum.fi
www.facebook.com/designforumfinland
#dffinstockholm

www.we-live-here.org
www.facebook.com/welivehere2015
instagram.com/welivehere2015
#2015wlh #welivehere

Lisätietoja:
Viestintäpäällikkö Anne Veinola
anne.veinola@designforum.fi, (09) 6220 8119, +358 40 548 6407